Spotlight: Roddels

- Releases

 Antoon Frenna
Spotlight: Roddels

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Antoon.

Hij was Nederlands meestgestreamde artiest van 2022, scoorde zijn eerste nummer 1-hit en was werkelijk overal in de media: Antoon. Zo’n jaar opvolgen is natuurlijk geen simpele klus. Zeker niet als het momentum toch wel wat in neerwaartse richting lijkt te gaan. Zijn drukke releaseschema zorgt ervoor dat zijn fans constant tevreden zijn, maar het grote publiek zich niet echt aan zijn tracks gaat hechten.

Zo kwamen er tegen eind 2022 meerdere van Antoon’s tracks niet echt heel ver in de Top 40. Een échte hit is in Antoon-jaren alweer even geleden. De meerdere EP’s die hij vorig jaar uitbracht hebben er wel voor gezorgd dat het eindelijk wat duidelijker is waar zijn muzikale identiteit ligt. Antoon is een genrehopper met opzwepende beats en cocky teksten zonder al te veel persoonlijkheid.

En laat dat nou precies ook de juiste beschrijving zijn van nieuwe single Roddels. Zijn eerste nieuwe track van 2023 is een wat drukke mix van pop en hiphop die het vast goed zal doen in clubs en op festivals, maar niet per se op de radio. De tekst van Roddels is inhoudsloos en Antoon houdt zijn masker op. Het zou Antoon sieren als hij zich wat vaker kwetsbaar zou opstellen. Lichtpuntje aan Roddels is Frenna die zijn verse werkelijk killt.