Spotlight: River

- Releases

 Miley Cyrus
Spotlight: River

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Miley Cyrus.

Elk jaar is er wel een popster die de hitlijsten onbedreigd domineert. Vorig jaar lukte dat Harry Styles met zijn As It Was en Harry´s House album. Zijn opvolger voor 2023 lijkt zich al vroeg te hebben aangediend. Disney´s popprinses Miley Cyrus maakte namelijk een van de meest explosieve popcomebacks in de laatste tien jaar met haar Flowers.

Hoewel Flowers uiteindelijk niet veel meer is dan een ijzersterk popliedje, was er duidelijk weer behoefte aan een nieuw geluid van Miley. Met haar laatste album legde de zangeres zich toe op een meer rockgeoriënteerde sound. Het leverde haar positieve kritieken op, maar geen nummer 1-hit. De pure pop van Flowers doet dat nu dus wel overtuigend. Het zou zomaar eens een begin kunnen zijn geweest van een jaar waarin Miley niet van die koppositie te slaan is.

En dat komt dan weer door bijbehorende album Endless Summer Vacation en in het bijzonder nieuwe single River. Want dat is precies zo’n 80’s discopoprammer die van alle kanten onweerstaanbaar is. Kleurrijke synths, rappende Miley en een energiek refrein dat werkelijk schreeuwt om op repeat gezet te worden. Miley Cyrus is de popster in vorm in 2023 en dat bewijst River van alle kanten.