Spotlight: OK Not To Be OK

- Releases

 Marshmello Demi Lovato
Spotlight: OK Not To Be OK

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Marshmello en Demi Lovato.

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat praten over mentale gezondheid helemaal niet vanzelfsprekend was. Lang rustte er een groot taboe op en leek het alsof iedereen perfect moest zijn. In de laatste jaren zijn er steeds meer artiesten die openlijk hebben uitgesproken dat perfect zijn een illusie is en dat mentale gezondheid juist heel serieus genomen moet worden. Een belangrijk voorbeeld van een plaat die dat taboe doorbrak was ‘1-800-273-8255’ van Logic, Alessia Cara en Khalid dat letterlijk terugsloeg op de National Suicide Prevention Hotline. Dit soort verhalen zijn belangrijk om te vertellen en dat wordt door steeds meer artiesten ingezien.

Iemand die zelf al haar hele carrière is uitgekomen voor haar eigen mentale struggles is Demi Lovato. Demi heeft een bijzonder heftig leven gehad dat twee jaar geleden bijna tot een tragisch einde kwam toen ze op het nippertje een overdosis overleefde. Dit jaar is ze weer teruggekeerd in de muziek en klinkt haar muziek urgenter dan ooit. Haar comebacksingle ‘Anyone’ werd geen hit, maar was wel een van de meest hartverscheurende platen die dit jaar werden uitgebracht. Daarna richtte ze haar vizier wel weer wat meer op de hitlijsten, maar niet zonder die urgente toon.

Na ‘I Love Me’ dat een ode was aan van jezelf houden, komt Demi nu samen met gemaskerde producer Marshmello met een belangrijk statement. ‘It’s OK Not To Be OK’. Veel duidelijker dan dat wordt het niet in popmuziek. Waar dit statement uit elke random mond misschien zou klinken als een uitgekauwd cliché, voelt het bij Demi juist krachtig en belangrijk. Qua productie en sound klinkt ‘OK Not To Be OK’ als een directe opvolger van ‘Be Kind’, Marshmello’s laatste single met Halsey. Maar de focus bij deze plaat moet echt liggen op de tekst die voor veel mensen in tijden van corona relevanter dan ooit is.