Spotlight: How You Samba

- Releases

 Kris Kross Amsterdam Tinie Tempah Sofia Reyes
Spotlight: How You Samba

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Kris Kross Amsterdam.

Makkelijk scoren is tegenwoordig meer norm dan uitzondering in de dancemuziek. Sinds het wereldwijde succes van David Guetta’s I’m Good (Blue) is de al langer populaire remake alleen nog maar groter geworden. Veel artiesten kiezen in plaats van een nieuwe productie om een hit uit de jaren ’80 of ’90 te recyclen en er een moderne twist aan te geven. Een trio dat daar al jaren geleden hun handelsmerk van heeft gemaakt, is Kris Kross Amsterdam.

Sander, Jordy en Yuki gooien voor al hun hits een bestaande plaat in de Kris Kross-blender en dat legt ze geen windeieren. Zo stond The Boy Is Mine-bewerking Hij Is Van Mij wekenlang bovenaan de Top 40 en scoorden ze met Adrenaline, dat Cascada’s Everytime We Touch samplet, laatst nog een dikke hit. Ook internationaal hadden ze al succes samen met artiesten als Cheat Codes, Shaggy en Conor Maynard. Deze zomer richten ze zich wederom tot hun internationale publiek.

Voor How You Samba steken de mannen van Kris Kross de 90’s classic Samba de Janeiro in een nieuw jasje. Hiervoor krijgen ze de hulp van een oude bekende. Rapper Tinie Tempah was in de eerste helft van het vorige decennium niet weg te denken uit de Britse charts. Het grote lichtpunt van How You Samba is echter de populaire Mexicaanse actrice en zangeres Sofia Reyes. Ze geeft de track het beetje persoonlijkheid dat hij hard nodig heeft. How You Samba zal vast goed werken op festivals en strandfeesten, maar origineel is het allesbehalve.