Spotlight: Cooped Up

- Releases

 Post Malone Roddy Ricch
Spotlight: Cooped Up

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Post Malone.

Met een nieuwe Post Malone-track kan je eigenlijk alle kanten op. Van harde rap/hiphop tot folksy pop en echte rock ‘n roll, hij heeft het allemaal al eens gedaan. Zijn laatste album Hollywood’s Bleeding was dan ook van alle markten thuis en bevatte features van SZA tot DaBaby tot Ozzy Osbourne. Dat is alweer een paar jaar geleden en Austin Post, zoals de Amerikaan echt heet, is klaar voor de opvolger.

Net als zijn vorige albums bevat ook Post’s vierde een intrigerende titel; Twelve Carat Toothache. Wat we van dat album mogen verwachten is nog behoorlijk onduidelijk, maar een aantal details hebben we al wel. Zo staat er bijvoorbeeld een duet op met zijn ‘mini me’ The Kid Laroi en zal ook Doja Cat erop te horen zijn. De eerste single van het album was The Weeknd-samenwerking One Right Now. Die plaat werd verre van het succes dat ervan verwacht werd. Kan de volgende single dat beter?

Over dat succes kunnen we het natuurlijk nog niet hebben, maar potentie heeft Cooped Up zeker. Waar One Right Now misschien iets te poppy was voor de autotune-croon van Post Malone, is Cooped Up precies zo’n spacey hiphoptrack met poprefrein waar hij ooit mee doorbrak. Niet een volledig nieuw geluid, maar zeker iets dat fans van de zanger gemist zullen hebben sinds hits als Rockstar en Sunflower. Wat Cooped Up ook gemeen heeft met die hits is een sterke gastrapper. Dit keer is die eer voor Roddy Ricch die de plaat net dat beetje variatie geeft die hij nodig heeft.