Nieuws
Enough is enough

Releases: Post Malone heeft er genoeg van

Releases: Post Malone heeft er genoeg van
Post Malone  Davina Michelle  Bebe Rexha  David Guetta  Bastille  James Blunt 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week staat er nieuwe muziek voor je klaar van onder anderen Post Malone, Davina Michelle en James Blunt.

ENOUGH IS ENOUGH – Post Malone
Deze week verscheen de wat uitgebreider versie van het album Austin, dat Post Malone onlangs uitbracht. Verwacht niet al te veel verrassingen, want op de nieuwe versie staat slechts één extra track: Joy. Net als op de eerder verschenen variant staan ook de huidige hit Chemical op de bonuseditie van Austin en het nummer Enough Is Enough. Dat laatste gaat over het verlangen om van de grond geraapt te worden en te worden geholpen. Want uit de tekst blijkt wel hoe slecht het met Post gesteld is: hij heeft veel te diep in het glaasje gekeken en ligt languit op de grond. Hij kan niet meer overeind komen en heeft die hand van die ene lieve dame echt nodig. Maar Post Malone zou Post Malone niet zijn, als er geen diepere betekenis uit de tekst te halen is.

DATING THE DEVIL – Davina Michelle
Een nieuwe track van Davina Michelle. Vaak zit daar wel een verhaal aan vast of is zo’n nummer op een bijzondere manier ontstaan. Bij Dating The Devil is dat absoluut niet het geval. “Ik wilde gewoon een song schrijven die even lekker is,” zo vertelde Davina Michelle afgelopen donderdag in de Q-middagshow aan Tom van der Weerd en Bram Krikke. “Niet al te zwaar, een lekkere ‘feel good’. Ik hoop dat dat gelukt is.” Dating The Devil verhaalt over een date met een jongen, waarvan je al merkt dat hij ‘fout’ is en dat hij voor problemen gaat zorgen. Maar je kent het wel: je begint al te soppen als je die ‘bad boy-look' ziet: die stoere blik, die brede armen… En uiteindelijk kom je erachter dat je intuïtie gelijk had.

LIAR LIAR – Dylan feat. Bastille
Als je de naam Dylan ziet, zal je vast vermoeden dat je met een zanger of producer te maken hebt. Dat is niet zo. Dylan is de artiestennaam van de Britse zangeres en songwriter Natasha Woods. Zij heeft nog geen grote hits op haar naam staan, maar gooide in de UK hoge ogen met de mixtape The Greatest Thing I’ll Never Learn, die tot 19 kwam in de Offical Albums Chart. Vorig jaar kreeg ze de kans om in het voorprogramma van Ed Sheeran te spelen tijdens zijn tour en tekende ze bij Island Records. Liat Liar is meteen een grote samenwerking, want ze wist Bastille te strikken. En je raadt het al: zanger Dan Smith is niet helemaal eerlijk tegenover Dylan. De tekst is niet uit de lucht gegrepen. “Ik heb ernstige vertrouwensproblemen die voortkomen uit verlatingsproblemen”, vertelde Dylan onlangs aan het magazine Dork. “Mensen kunnen je leven binnenlopen en je een beeld voorhouden. Maar als het idee van veiligheid wordt weggerukt, doet dat echt pijn.”

ONE IN A MILLION – Bebe Rexha & David Guetta
Het was jarenlang een vloek voor David Guetta: die nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40. De Fransman leek die telkens mis te lopen, maar met I'm Good (Blue) was het eindelijk raak. Maar liefst 11 weken stond de track met Bebe Rexha op 1 en in totaal hield het nummer het 33 weken vol in de Lijst der Lijsten. Goed voor 1014 Top 40-punten en daarmee is het de grootste van Guetta's inmiddels 60 Top 40-hits in Nederland. Het is dan ook verleidelijk om met een nieuwe samenwerking met Bebe op de proppen te komen en dat doet de 55-jarige dj en producer dan ook. Voor One In A Million maakt hij slim gebruik van één van zijn eerdere Top 40-hits: When Love Takes Over (met Kelly Rowland), zijn op drie na grootste hit in Nederland. Het nummer piekte in 2009 op de tweede plek.

BESIDE YOU – James Blunt
Op 27 oktober verschijnt het nieuwe album van James Blunt, dat de titel Who We Used To Be zal krijgen. Het eerste voorproefje dat we daarvan krijgen is Beside You. “Het is een heel leuk nummer, een beetje vrolijker dan mensen van mij zouden verwachten,” vertelt de Brit deze week aan het tijdschrift Music Week. Volgens James is het nummer een beetje ontstaan uit liefde voor het partyeiland bij uitstek, Ibiza. “Ik woon er zelf en ik ben een vaste klant in de clubs, maar normaal gesproken maak ik zelf totaal andere songs.” Voor het maken van het album reisde de zanger op en neer naar Londen. Dat stond de voortgang niet in de weg, want James zegt dat het eindresultaat er opvallend snel was. “Je zou denken dat ik in dit stadium van mijn loopbaan geen ideeën meer heb. Maar ik haalde veel inspiratie uit wat andere mensen om me heen doormaken of uit de relatie die ik met hen heb.

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify.

Foto: cover album Austin

(04/08/2023)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Post Malone - Chemical
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Rondé - Break My Heart
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details OneRepublic - Runaway
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Tate McRae - Greedy
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Luke Combs - Fast Car
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Tiësto - Drifting
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kenya Grace - Strangers
Details P!nk - Runaway
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Troye Sivan - Rush
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Becky G feat. Omega - Arranca
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Snelle - Radio
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!