Nieuws
Top 40 Releases

Oscar and the Wolf is opnieuw openhartig

Oscar and the Wolf is opnieuw openhartig
Armin Van Buuren  Chef'Special  Oscar And The Wolf  Jonna Fraser  Donnie  Snollebollekes  Eminem  Shaboozey  Noah Cyrus  Kygo  Dean Lewis  Alex Warren  Quique  Chivv  Headie One 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Armin van Buuren en Chef’Special, Oscar and the Wolf, Donnie en Snollebollekes, Kygo, Dean Lewis en Quique.

LARGER THAN LIFE – Armin van Buuren & Chef’Special
De komende weken zal de EK-koorts gaan toeslaan in ons land, want het Nederlands Elftal werkt toe naar het eindtoernooi in Duitsland, dat over twee weken begint. Armin van Buuren en Chef’Special sloegen de handen ineen voor Larger Than Life, hét anthem van Oranje op het EK. Bijzonder: de spelers, van Virgil van Dijk tot aan Xavi Simons, zijn te horen in het achtergrondkoor. Na Wij Houden Van Oranje van André Hazes, in 1988, was de selectie te horen op twee hits die rond de WK’s van 1990 en 1994 in de Top 40 stonden: Hand In Hand Achter Oranje en Ik Heb U Lief Mijn Nederland. Al in januari begonnen de twee acts in het diepste geheim te werken aan het project. Een eerdere versie werd opzij geschoven door de dj en de band, maar niet veel later hadden ze de sound te pakken die ze wilden hebben. “Onze track belichaamt het geloof dat we in elkaar moeten hebben om dromen uit te laten komen,” aldus Armin. “En ik hoop dat de positieve toon heel Nederland doet ontvlammen. Die cup is van ons!”

SOMEBODY WITHOUT U – Oscar and the Wolf
Na zijn openheid over zijn verslaving bij de lancering van ex-Alarmschijf en zijn eerste Top 40-hit Angel Face is Max Colombie, de man achter Oscar and the Wolf, opnieuw openhartig. Hij duikt verder zijn verhaal in. “Nadat ik verslaafd was aan al die drugs, realiseerde ik me met de hulp van mijn psychiater dat ik zwaar verslaafd was aan een persoon (wie wist dat dit iets was, toch?),” zo schrijft Max op Instagram. “Terwijl ik deze relatie had, was ik zo onzeker dat ik mijn hele identiteit veranderde om te passen in het beeld van wie ik dacht dat ik moest zijn / eruit moest zien voor deze persoon. Dus toen die persoon wegging, vergat ik wie ik was.” Deze ervaring stopte de Belgische artiest in Somebody Without U. Max besluit in zijn statement: “Als je ooit zo verliefd bent geweest, weet dan dat je genoeg bent en dat je niet de enige bent.”

LOVE = SCARY – Jonna Fraser
Met Tuesday had Jonna Fraser een waar streamingkanon in handen: de track ging als een malle bij alle streamingdiensten en leverde hem bovendien zijn eerste solohit in de Top 40 op. De andere tien waren namelijk stuk voor stuk samenwerkingen. Het succes smaakt naar meer en dus is er nu opnieuw een solonummer van Jonna: Love = Scary. Daarop bezingt hij inderdaad dat de liefde soms eng is, maar laat hij vooral weten dat de vrouw voor wie hij diepe gevoelens heeft eerlijk moet zijn over haar gevoelens en daar met hem over moet praten. Zij lijkt echter haar keuze al te hebben gemaakt en lijkt te hinten op een vertrek.

ENGELENGEZANG – Donnie & Snollebollekes
Hoewel Snollebollekes nog vaker het GelreDome uitverkoopt dan Vitesse, heeft de act pas één Top 40-hit op zijn naam: Beuk De Ballen Uit De Boom, de kersthit uit 2020. Bekende beukers als Vrouwkes, Links Rechts en Springen Nondeju grepen naast een notering in de Lijst der Lijsten. De act van boegbeeld Rob Kemps en oud-Top 40-producer en radio-dj Jurjen Gofers en DJ Maurice werkt op Engelengezang nu samen met Donnie, die inmiddels een vaste klant lijkt in de hitlijst. Engelengezang is bij Qmusic uitgeroepen tot Het Foute Anthem 2024 en valt het beste te omschrijven als het beste van drie werelden: happy hardcore uit de jaren 90, vermengt met de herkenbare rap van Donnie, met een catchy, bijna (in positieve zin) onuitstaanbaar refrein van Snollebollekes. Een oorwurm van jewelste dus.

HOUDINI – Eminem
Bijna 98 jaar na zijn dood lijkt ontsnappingskunstenaar Harry Houdini populairder dan ooit in de muziekwereld. Eind vorig jaar bereikte Dua Lipa al de Top 40 met haar track Houdini en nu heeft Eminem voor zijn comeback ook gebruikgemaakt van die titel. Het is de eerste single van zijn album The Death Of Slim Shady, dat later dit jaar uit zal komen. Zoals je van de Top 40-legende (24 Top 40-hits, 226 weken in de lijst) kunt verwachten, gaat hij weer ouderwets op boze wijze los: RuPaul moet het ontgelden, Megan Thee Stallion wordt verleid tot een samenwerking en hij verwijst naar Without Me, zijn hit uit 2002. Niet alleen door middel van de tekst, maar ook door middel van de clip: die is net als die van Without Me in stripstijl vormgegeven. Kijk goed, want er zijn cameo’s voor onder anderen 50 Cent, Dr. Dre en Pete Davidson.

Ook deze tracks moet je checken
Shaboozey, die momenteel een hit scoort met A Bar Song (Tipsy), heeft zijn album Where I’ve Been, Isn’t Where I’m Going gedropt en daarop staat ook My Fault, een samenwerking met Noah Cyrus. Verder hebben onder anderen Kygo, Dean Lewis, Alex Warren, Quique en Chivv nieuwe tracks uitgebracht.

MY FAULT – Shaboozey feat. Noah Cyrus

WITHOUT YOU – Kygo with Hayla

ALL I EVER WANTED – Dean Lewis

CARRY YOU HOME – Alex Warren

LIEFDE DOET PIJN – Quique

SAY LESS – Chivv feat. Headie One

Nog geen genoeg van deze nieuwe tracks? In onze Spotify-playlist vind je nog veel meer suggesties:

(31-05-2024)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Cyril - Stumblin' In
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dasha - Austin
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Training Season
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details La Fuente - Ratata // Ratata - Outsiders Remix