Onder de radar: Light Up The Shadowlands

- Releases

 Tim Akkerman The Ivy League
Onder de radar: Light Up The Shadowlands

In Onder de radar zetten we iedere week een track in het zonnetje die ondergesneeuwd dreigt te raken, maar die wel aandacht verdient. Deze week besteden we aandacht aan Light Up The Shadowlands van Tim Akkerman en The Ivy League.

Natuurlijk. DI-RECT draait inmiddels alweer jaren op de daverende stem van Marcel Veenendaal. De Haagse band vond zich na de exit van Tim Akkerman volledig opnieuw uit. En Tim dan? Die zat ook niet stil. Hij liet zijn minstens zo indrukwekkende stem horen op het album Anno uit 2011 en later vond hij zijn muzikale evenknieën in de band The Ivy League. De groep heeft inmiddels al voor heel wat volle zalen gestaan, met uitzondering van de afgelopen jaren (de reden is bekend). Ze toerden onder andere rond met een show met liedjes van één van Tims grote idolen: Bruce Springsteen. In 2019 bracht het collectief het album Lions Don’t Cry uit. In datzelfde jaar was de zanger ook te zien in het AVROTROS-programma Beste Zangers, waarin hij indruk maakte met bijvoorbeeld een duet met Floor Jansen (Shallow van Lady Gaga en Bradley Cooper) en met zijn versies van Por Si No Te Vuelvo A Ver van Alejandro Santiago en Dear Mr. President van P!nk.

Tour en album
Nu een sprong naar 2021. Light Up The Shadowlands heet de nieuwe single van Tim en The Ivy League. Die titel lijkt inderdaad sterk op Badlands van Bruce Springsteen. Als je de eerste noten van de track hoort, kan het ook niet anders: The Boss moet een grote inspiratiebron zijn geweest. De release van het nummer is het begin van een nieuw hoofdstuk van de Haagse zanger en zijn maatjes. Komend najaar staat er een clubtour op het programma, die de mannen langs zalen als de Hedon in Zwolle, Doornroosje in Nijmegen, de Effenaar in Eindhoven en natuurlijk het Paard in Den Haag brengt. Als klap op de vuurpijl verschijnt er binnenkort ook nog een nieuw album. Tim scoorde eerder dit jaar al een hit in België, samen met de Vlaamse zangeres Isabelle A: Ik Denk Teveel. Die track staat los van dit project.

Foto: Instagram