Nieuwe releases: Billie Eilish, Sheppard en Ava Max

- Releases

 Billie Eilish Ava Max DJ Snake Jess Glynne A Boogie Wit Da Hoodie Sam Smith Burna Boy Sheppard
Nieuwe releases: Billie Eilish, Sheppard en Ava Max

Het is vrijdag en dat betekent dat we weer mogen proeven van een enorme stapel nieuwe tracks.

Altijd lastig om de grote rammers en hits te ontdekken maar een aantal van de tracks springt duidelijk boven de massa uit om kans te maken in de hitlijsten. De belangrijkste zetten we voor je op een rij. Meer releases check je in ons overzicht of luister je via onze playlist in Spotify.

MY FUTURE- billie eilish
 Billie Eilish heeft de periode rond corona goed benut om te werken aan nieuwe muziek. Zo legde ze samen met broer Finneas een enorme stapel tracks aan. Met No Time To Die maakte ze de soundtrack voor de nieuwste James Bond-film. Die wist vooralsnog niet op het grote witte doek te verschijnen maar zorgde er wel voor dat Eilish bekend raakte bij een breed publiek. My Future begint op de ingetogen manier die we van Eilish kennen maar krijgt halverwege een funky vervolg. 

LAZY LOVE- sheppard
Symphony hangt tegen de Top 40 aan maar heeft duidelijk moeite om op streaming het succes te pakken. De release van deze vrijdag was een tijdje in de maak: “We begonnen er vorig jaar mee toen een vriend van ons in een niet al te goede relatie zat. Zijn vriendin onderdrukte hem en maakte steeds subtiele beledigingen tegenover zijn vrienden. Ook ging ze vaak stappen zonder hem op de hoogte te stellen”, zo laat Sheppard rond de track weten. Lazy Love is niet een typische Sheppard-track maar is er wel eentje die prima die bij de zomerse zonnestralen past. 

WHO’S LAUGHING NOW- ava max
Je zou bijna stellen dat we in Nederland precies een single van Ava Max achterlopen. Met de release van Kings & Queens werd Salt bij ons succesvol en terwijl Kings & Queens in Nederland voet aan de grond weet te krijgen is er een volgende single van Ava: Who’s Laughing Now. Qua vocalen en tekstueel gezien is het opnieuw een sterk nummer van haar maar qua productie weet ze niet opnieuw te verrassen. Zo werkt ze opnieuw samen met Cirkut en de ijdele hoop dat Lotus IV er qua productie iets interessants aan toe zou voegen blijft uit. Maar wellicht dat het publiek de formule en het gevoel, dat in het verlengde van Sweet But Psycho ligt, nog een volgende ronde gaat geven. 

MY OASIS- sam smith feat. burna boy
Sam Smith komt aan het einde van juli, verrassend genoeg, nog met een nieuwe single. My Oasis, compleet voorzien van een Spaanse gitaar, is een samenwerking met Burna Boy. Hem ken je wellicht nog van Own It, de track die de toen 28-jarige Nigeriaan maakte met Stormzy en Ed Sheeran. “Met deze release laat ik mijn emoties van de afgelopen tijd op de vrije loop”, aldus Smith. “Ik ben al jarenlang een fan van Burna Boy en ben heel gelukkig dat ik met hem een nummer heb mogen maken.” Sam Smith stond eerder dit jaar in de Top 40 met To Die For en I’m Ready. 

LIE FOR YOU- snakehips & jess glynne feat. a boogie wit da hoodie
Met Lie For You heeft Jess Glynne opnieuw haar herkenbare stempel weten te drukken op een hit in wording. De Britse debuteerde in 2014 met Rather Be, de hit die 11 weken op nummer 1 stond en nog steeds bij de 20 grootste Top 40-hits ooit staat. Daarna maakte ze hits met onder meer Route 94 en Rudimental. Haar pogingen om solo succes te oogsten waren minder succesvol. Snakehips ken je wellicht nog van All My Friends uit 2016. A Boogie Wit Da Hoodie, die een bescheiden rol heeft op Lie For You, stond het afgelopen jaar drie keer in de Tipparade met onder meer Kris Kross Amsterdam en Liam Payne.