New Releases: Snelle zorgt voor warmte met Thuis

- Releases

 Releases Snelle Little Mix Miss Montreal Big2 Rolf Sanchez Kraantje Pappie Klingande Wrabel Qlas & Blacka Boef Mula B Het Metropole Orkest
New Releases: Snelle zorgt voor warmte met Thuis

Zoals iedere week check je hier de lekkerste en heetste nieuwe tracks, die op New Music Friday zijn verschenen. Deze week kom je nummers tegen van onder anderen Nathan Dawe en Little Mix, Snelle, Miss Montreal, Rolf Sanchez en Qlas & Blacka en Boef.

THUIS – Snelle
Snelle gaat lekker. Eerder deze maand bracht hij zijn EP Sebastiaan uit, waarop natuurlijk ook De Overkant (met Suzan & Freek), In De Schuur (met Ronnie Flex) en Papa Heeft Weer Wat Gelezen (met Thomas Acda). Thuis staat daar dan niet op, maar is wel een gloednieuwe track. Die sluit dan weer goed aan op De Overkant, waarop de Gelderse ster zijn roots in de spotlights zette. Deze gaat het over de plek waar hij zich nu het prettigst voelt: in zijn eigen huis. Het nummer hoort bij de kerstcampagne van Coca-Cola.

NO TIME FOR TEARS – Nathan Dawe x Little Mix
De naam Nathan Dawe zegt je misschien niet heel veel, maar in de UK is de Britse dj en producer inmiddels flink doorgebroken. Vorig jaar scoorde hij daar al een hit met Flowers (met Jaykae), dat tot de twaalfde plek kwam. De afgelopen maanden ging het hard met zijn track Lighter (met YouTuber en rapper KSI), dat in de Official Chart tot de derde plek kwam en in Schotland zelfs een nummer 1-hit werd. Nu is het tijd voor een samenwerking van formaat: Nathan wist Little Mix te strikken en dat levert een fijne clash van stijlen op.

ANGELS IN THE SKY – Miss Montreal
Miss Montreal duikt dan weer echt in de kerstsfeer en eigenlijk zijn we niet anders van haar gewend. Al in 2009 scoorde ze een dikke kersthit met Being Alone At Christmas en dat is nog altijd de meest gedraaide kersthit van een Nederlandse artiest. De track kwam destijds tot nummer 5 in de Top 40. In 2016 bracht ze ook nog Christmas Hearts uit, waarmee ze net niet de Lijst der Lijsten haalde. Angels In The Sky bevat natuurlijk de traditionele kerstbelletjes en er wordt over de mistletoe gezongen. Kortom: een traditioneel kerstnummer, dat voor de nodige warmte zorgt in deze tijd.

LEUK – Antoon & Big2
Big2 kennen we natuurlijk als de helft van The Opposites, maar tegenwoordig is hij ook eigenaar van het label Dreamteam Music. Antoon was de eerste artiest die daar onder contract stond. Hij was ooit de jongste student ooit aan de Herman Brood Academie en speelde zowel klassieke piano, als de drums. Hij begon met EDM, maar verlegde zijn grenzen en kwam eindelijk bij hiphop terecht. Zelf omschrijft hij zijn stijl nu als ‘hippop’. Antoon schrijft zijn eigen teksten en vertelde al over zijn album Heilig Water, dat nu te streamen is: “Dat album is een samenvatting van wat er de afgelopen negen maanden in mijn leven is gebeurd. Het is mijn grootste project tot nu toe en ik kan niet wachten om dat met Nederland te delen.”

IK WENS – Rolf Sanchez
Corona legt ons leven nog altijd lam. De afgelopen weken was er de roep om versoepeling van de coronamaatregelen rondom Kerst, maar het ziet er nog niet naar uit dat dit ook gaat gebeuren. Kerstmis 2020 zal er dan ook anders uitzien dan we gewend zijn. Dat betekent dat families elkaar niet allemaal tegelijk kunnen zien. Rolf Sanchez springt daarop in. Met zijn Ik Wens hoopt hij kracht te geven aan mensen die hun geliefden moeten missen tijdens de gezelligste dagen van het jaar. Opnieuw in het Nederlands en in het Spaans. Het is de opvolger van Más Más Más, waarmee de goedlachse zanger op nummer 1 kwam in de Top 40.

Ook deze tracks moet je checken
Deze week ligt er een hoop nieuwe Nederlandse hiphop op je te wachten. Zo bracht Kraantje Pappie Ongekroonde Koning uit, waarmee hij teruggaat naar zijn roots. Qlas & Blacka waren te horen op het veel gestreamde Scooter van Yssi B en schakelden voor Latest de hulp in van Boef. Op La Mafia werken Anas, Mula B en beatmaker Trobi samen, terwijl Klingande Big Love maakte met Wrabel. Die ken je natuurlijk van onder andere Ten Feet Tall, zijn samenwerking met Afrojack. Tot slot waagde DI-RECT-zanger Marcel Veenendaal met het Metropole Orkest aan The Show Must Go On van Queen.

ONGEKROONDE KONING – Kraantje Pappie

BIG LOVE – Klingande with Wrabel

LATEST – Qlas & Blacka ft. Boef

LA MAFIA – Anas x Mula B x Trobi

THE SHOW MUST GO ON – Metropole Orkest ft. Marcel Veenendaal

Natuurlijk zijn er veel meer nieuwe tracks verschenen. Beluister ze in onze playlist op Spotify of check onze releaselijst!

Foto's: covers singles