New Releases: Shawn Mendes en Justin Bieber brengen Monster uit

- Releases

 Shawn Mendes Justin Bieber Miley Cyrus Dua Lipa Sam Feldt Tabitha Jason Derulo Davina Michelle Raye Rudimental Iann Dior Kevin Dimitri Vegas & Like Mike Armin Van Buuren Brennan Heart
New Releases: Shawn Mendes en Justin Bieber brengen Monster uit

Iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe tracks die zijn uitgekomen. Deze week check je gloednieuwe nummers van onder anderen Shawn Mendes en Justin Bieber, Miley Cyrus en Dua Lipa en Jason Derulo en Nuka.

MONSTER – Shawn Mendes & Justin Bieber
Canada leverde de afgelopen tien jaar heel wat sterren af, maar twee springen er natuurlijk echt uit. De één leerden we in 2015 kennen via zijn nummer 4-hit Stitches, de ander stond in 2010 in de Top 40 met Baby (met Ludacriss). Maar in 2009 stond Justin Bieber al in de Tipparade met One Time en dat was het moment dat ook de toen nog piepjonge Shawn Mendes kennis met The Biebs maakte. Aan Zane Lowe van Apple Music verklapte hij: “Door hem ben ik gaan zingen. Ik was helemaal weg van One Time en Justin was als Elvis voor mij. Dat we nu samenwerken is heel bijzonder. Monster is één van de beste nummers die ik ooit schreef.” Ook Justin vindt het een eer om met zijn landgenoot samen te werken.

PRISONER – Miley Cyrus feat. Dua Lipa
Miley Cyrus leeft momenteel toe naar de datum 27 november. Dan verschijnt eindelijk haar nieuwe album Plastic Hearts, waar natuurlijk ook haar hit Midnight Sky op te vinden is. Voor Prisoner lukte het haar om Dua Lipa te strikken. De track is ergens in de afgelopen maanden opgenomen, want vanwege de lockdown konden de twee eerder dit jaar geen kant uit. Gelukkig kregen ze later iets meer bewegingsruimte en konden ze alsnog hun delen inzingen. Het zal niet de enige samenwerking zijn op Plastic Hearts, want ook rockdino’s Billy Idol en Joan Jett hebben een track met Miley opgenomen.

THE BEST DAYS – Sam Feldt & Karma Child feat. Tabitha
Deze week komt Sam Feldt de Tipparade binnen met Home Sweet Home, dat hij maakte met de Finse zangeres Alma en de Britse producer Digital Farm Animals. Maar prompt is er alweer een nieuwe track: The Best Days, waarvoor hij samenwerkte met Karma Child en Tabitha. Karma Child is een groep die bestaat uit producer en songwriter Joel Stouffer, Marwen Tlili en zangeres Gia Koka. Die laatste zangeres ken je al van Sam’s eerdere Top 40-hit 2 Hearts (met Sigma), die eerder dit jaar nog tot de 36e plaats kwam.

LOVE NOT WAR (THE TAMPA BEAT) – Jason Derulo x Nuka
2020 is toch wel het jaar van Jason Derulo en dat komt dan natuurlijk vooral dankzij zijn grote hit met Jawsh 685, Savage Love (Laxed – Siren Beat). Momenteel staat hij in de top 10 van de Top 40 met Take You Dancing. De opvolger daarvan is er opnieuw één met een speciale beat, de Tampa Beat. Die beat is afkomstig van de 19-jarige Nuka, die doorbrak met zijn 4 Brylean (WayzRmx2018) op TikTok. Dat werd opgepikt door Jason en die zag er wel weer een track in. Een droom voor Nuka, die momenteel een opleiding tot bakker doet. Samenwerken met Jason noemt de jonge producer een jongensdroom.

LIAR – Davina Michelle
Dikke kans dat je Liar van Davina Michelle al kent. De liveversie stond op haar album My Own World en tijdens verschillende shows deed ze de track live. Nu heeft de zangeres een nieuwe versie van het nummer gemaakt en dat is meteen haar volgende single. Deze keer leren we haar van een andere kant kennen: waar haar vorige tracks een bombastisch geluid hadden, houdt Davina het deze keer redelijk klein. En dat lijkt een goede keuze, met de gezellige en donkere decembermaand in aantocht.

Ook deze tracks moet je echt checken!
Er zijn nog veel meer bijzondere nummers verschenen deze week. Raye werkt samen met Rudimental op Regardless en de twee acts maken daarop dankbaar gebruik van een sample uit een bekende track. Kun jij raden welke? Met Holding On probeert Iann Dior nu zonder 24kGoldn een hit te scoren en Kevin komt met de volgende single van zijn album Animal Stories, die de Engelse titel Beautiful Life kreeg. Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren en Brennan Heart brengen een bijzondere kerstsingle uit en BTS heeft een opvolger voor Dynamite: Life Goes On.

REGARDLESS – Raye & Rudimental

HOLDING ON – Iann Dior

BEAUTIFUL LIFE – Kevin

CHRISTMAS TIME – Dimitri Vegas & Like Mike x Armin van Buuren x Brennan Heart ft. Jeremy Oceans

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk onze releaselijst.

LIFE GOES ON – BTS

Foto's: YouTube