New Releases: Nielson brengt Moeilijk uit

- Releases

 Nielson Ofenbach Snelle Jonas Brothers Jinho 9 Katnuf The Weeknd Ariana Grande Imanbek Trevor Daniel Froukje Nicky Youre The Kid Laroi
New Releases: Nielson brengt Moeilijk uit

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen Snelle, Ofenbach en SVEA, Nielson en The Weeknd en Ariana Grande verse nummers uitgebracht.

MOEILIJK – Nielson
Over Nielson is de afgelopen maanden via juicechannels en showrubrieken genoeg gezegd. Je kunt dan als artiest bij de pakken neer gaan zitten, maar dat doet de Dordtenaar niet. Hij kiest de weg naar voren met nieuwe muziek. Moeilijk is geen verwerkingsnummer en is al geschreven, voordat de storm rondom de zanger losbarstte. “Ik ben op dit liedje echt heel trots,” zo laat hij weten. Volgens hem voelt hij dat hij weer op een plek is, waar hij moet zijn na een periode waarin hij zichzelf even kwijt was. “Ik moest mezelf weer opnieuw uitvinden, na het overlijden van mijn neef. Ik heb muziek om ervaringen uit mijn leven in te verwerken.” Moeilijk gaat over de gedachten in je hoofd, die je kunt hebben als je in een relatie zit. De single komt samen met het nummer Blus Me. Het zijn voorproefjes op een nieuw album van Nielson, dat later dit jaar zal verschijnen.

BODY TALK – Ofenbach x SVEA
Het lijkt nog maar kort geleden dat Ofenbach en Ella Henderson in de Top 40 stonden met Hurricane, maar het nummer verdween toch echt in april vorig jaar uit de Lijst der Lijsten. Met 567 Top 40-punten is het tot nu toe de grootste hit van de Franse producers César Laurent de Rumel en Dorian Lauduique, na Wasted Love (met Lagique) en Head, Shoulders, Knees & Toes (met Quarterhead en Norma Jean Martine). Op Body Talk werken de mannen samen met de 23-jarige, Zweedse zangeres Svea Kågemark, kortweg SVEA. Zij is in haar eigen land vooral bekend van de track Complicated, die zij maakte met de Deense zanger Alexander Oscar. De track gaat over je twee lovers die hun lichaam het gesprek laten voeren.

TERUGWEG – Snelle
Een Top 40-hit met 5 voor 12, de aankondiging van unieke concerten in ‘zijn’ stadion De Adelaarshorst in Deventer… Snelle is het jaar lekker begonnen. Nu 5 voor 12 uit de Top 40 is verdwenen, is het tijd voor een opvolger. Volgens Lars Bos, zoals Snelle echt heet, gaat Terugweg over het gevoel dat je hebt, als je in de auto zit op weg naar huis vanuit je werk. “Dat je dan denkt: ik ga mijn geliefden weer in de armen sluiten,” aldus de artiest. “Het is gewoon dat fijne gevoel: even tijd voor jezelf in de auto.” Terugweg ga je ongetwijfeld ook horen tijdens de shows in het stadion van Go Ahead Eagles. Voor het concert op vrijdag 16 juni zijn nog wat kaarten.

WINGS – Jonas Brothers
Wanneer stonden de Jonas Brothers voor het laatste in de Top 40? Over die vraag zul je vast je hoofd breken, dus geven we maar snel het antwoord: op 27 november 2021, toen Who’s In Your Head van 29 naar 39 viel. Sindsdien was het wat stil rondom de broers: ieder ging weer even zijn eigen weg in 2022 en ondertussen werd er met elkaar gewerkt aan nieuwe muziek. Wings is de eerste voorloper op het album The Album, dat op 12 mei uit zal komen. Een nummer dat nog geen twee minuten duurt en een ode is aan de persoon die de broers de vleugels geeft om vooruit te kunnen in het leven. Kevin, Joe en Nick brengen niet vaak een album uit. The Album is de opvolger van Happiness Begins, dat alweer stamt uit 2019.

ZONDER JOU – Jinho 9 x Katnuf
Via Top 40-hit Blind Op Zoek maakten we kennis met de Belgische zanger en rapper Kevin Shomba, alias Jinho 9. De track stond afgelopen jaar 6 weken in de lijst en kwam tot de 26e plek. Zonder Jou is een samenwerking met Anas Kasmi, die we beter kennen onder de naam Katnuf. Hij brak in 2022 door via Van Mij Zijn, dat tot nummer 14 kwam. Op Zonder Jou laat Jinho 9 weten dat hij niet zonder zijn vriendin wil en voor haar andere zaken zou willen laten. Hij rapt zelfs: “Ik weet dat jij zelfs in mijn leven blijft, als ik Jinho 9 vergeet te zijn.”

Ook deze tracks moet je checken
Die For You stond al op het in 2016 verschenen The Weeknd-album Starboy, maar de afgelopen maanden groeide het nummer zomaar uit tot een viral-hit. Daar had de Canadees wel oren naar. Om het nummer nog meer te laten scoren, is er nu een remix uitgebracht, waarop ook Ariana Grande te horen is. De twee zijn geen onbekenden voor elkaar: ze werkten onder andere al samen op de hit Love Me Harder en voor de remix van Save Your Tears. Naast de Die For You-remix hebben ook Imanbek, Froukje, Nicky Youre (die je nog kent van de hit Sunroof) en The Kid Laroi nieuwe muziek uit.

DIE FOR YOU REMIX – The Weeknd x Ariana Grande

IN THE MORNING – Imanbek x Trevor Daniel

ALS IK GOD WAS – Froukje

SHUT ME UP – Nicky Youre

I GUESS IT’S LOVE? – The Kid Laroi

Meer nieuwe releases beluister je in onze playlist op Spotify!

Foto: cover single Jou Om Je Heen