New Releases: Major Lazer, Sia en Labrinth brengen rammer uit

- Releases

 Major Lazer Sia Labrinth Tim Dawn Lucas & Steve Blackstreet 24kGoldn Chef'Special Big2 Josylvio Internet Money Lil Mosey Lil Tecca Lil Nas X Matt Simons Bløf
New Releases: Major Lazer, Sia en Labrinth brengen rammer uit

Elke week check je in New Releases de heetste en lekkerste nieuwe tracks die zijn verschenen. Deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Major Lazer, Sia en Labrinth, Tim Dawn, Lucas & Steve en Blackstreet en Lil Nas X.

TITANS – Major Lazer feat. Sia & Labrinth
Eerder werkten Sia en Labrinth al met Diplo samen onder de naam LSD. Er verscheen zelfs een heel album van het project: Labrinth, Sia & Diplo Present... LSD. Nu werkt het drietal weer samen, al doet Diplo dat nu met behulp van het project dat hem groot maakte: Major Lazer. Eind oktober vorig jaar kondigde de producer al aan dat Titans dit jaar zou verschijnen. En dat vonden veel van zijn volgers wat vreemd. Major Lazer bracht vorig jaar tenslotte het album Music Is The Weapon uit. Waarom het nummer daar niet op te vinden is? Dat is nog altijd een raadsel. Hoe dan ook: vanaf deze week kan iedereen genieten van de track.

FELL FOR YOU – Tim Dawn
Het verhaal is bekend: Tim Dawn mocht voor de kerstcommercial van een bekende supermarktketen To Love Somebody van de Bee Gees coveren. Het bezorgde hem een Alarmschijf én een dikke hit in de Nederlandse Top 40. Vorige week zakte het nummer van 32 naar 38 in de Lijst der Lijsten. Hoog tijd dus voor een opvolger. Deze keer komt de in Leiden geboren zanger, die in het dagelijks leven Thijs Vroegop heet, met een eigen nummer: Fell For You. “Het gaat over hoe liefde je leven met al je zekerheden op een mooie manier op z’n kop kan zetten", zo liet Tim deze week weten. Daarmee heeft hij inderdaad de rode draad van de single te pakken.

NO DIGGITY – Lucas & Steve x Blackstreet
Afgelopen week stonden Lucas & Steve nog in de Top 40 met I Want It All, maar het Limburgse dj-duo zit niet stil. De mannen maakten namelijk een nieuwe versie van No Diggity. Met die track kwamen Blackstreet en Dr. Dre in 1996 tot de vierde plaats in de Top 40, terwijl het in de Verenigde Staten een dikke nummer 1-hit was. Leuk weetje: eigenlijk was No Diggity helemaal niet voor Blackstreet bedoeld, maar voor een andere groep van groepslid Teddy Riley. Die schoof No Diggity echter van tafel en aanvankelijk hadden ook de andere groepsleden van Blackstreet geen trek in het nummer. Teddy wist de heren te overtuigen, door het eerste couplet in te zingen. De geboorte van een wereldhit.

LOVE OR LUST – 24kGoldn
Afgelopen jaar wist 24kGoldn twee keer de Top 40 bereiken. Zijn doorbraak kwam met Mood (met Iann Dior), dat 21 weken in de lijst stond en tot de derde plek kwam. Daarna was het raak met Tick Tock (met Clean Bandit en Mabel), waarmee de Amerikaanse rapper in 20 weken Top 40 niet verder dan de twaalfde stek wist te komen. In z’n uppie wist hij dus nog niet tot de Lijst der Lijsten door te dringen. Sinds deze week is El Dorado uit, zijn eerste album, waarop ook zijn nieuwe single Love Or Lust te vinden is. Het laat weer een andere kant van de rapper horen, die niet in een hokje past. “Dat kan me ook niet schelen,” zo liet hij onlangs al weten. “Ik wil met mijn muziek zo veel mogelijk mensen bereiken. Het maakt me dan niet uit welk stempel ze op mijn voorhoofd willen plakken."

AFRAID OF THE DARK – Chef’Special
Afgelopen weekend trad Chef’Special op tijdens het festival in Biddinghuizen in het kader van het Fieldlab-experiment. “Het was een vreemde ervaring”, vertelde frontman Joshua Nolet vlak na het optreden. “Aan de ene kant ben je gewend aan de maatregelen en nu zie je ineens mensen losgaan.” Hij moest zich er dan ook van overtuigen om dichtbij het publiek te komen. De band bracht tijdens het optreden ook wat nummers van het vorig jaar verschenen album Unfold. Dat kwam vorig jaar vlak voor de lockdown uit, maar werd compleet ondergesneeuwd. Veel succes leverde die verzameling nieuwe nummers dus niet op. De lockdown bracht de band wel voldoende tijd om aan nieuwe muziek te werken en dus maken we vanaf deze week kennis met Afraid Of The Dark.

Ook deze tracks moet je checken
Big2 ken je natuurlijk nog van The Opposites, maar ook solo brengt hij lekkere tracks uit. Vogelvrij is een samenwerking met twee acts die in de vaderlandse hiphopscene hun sporen ruimschoots hebben verdiend: Sticks en Josylvio. Het is een bijzonder catchy track geworden. Internet Money scoorde vorig jaar een Top 40-hit met Lemonade (met Gunna, Don Toliver en Nav) en werkt op Jetski samen met twee aanstormende talenten: Lil Mosey en Lil Tecca. BLØF kondigde deze week aan dat hun festival Concert At Sea wordt verplaatst naar 2022, maar bracht bij dat nieuws wel een hoopvolle track uit. Er is licht aan de horizon en dat ademt Horizon ook uit. Lil Nas X gaat de zwoele kant op, zonder ook maar je gebit aan te tasten. Montero (Call Me By Your Name) komt met een pikante clip, die je zeker moet bekijken. Tot slot zit Matt Simons in een identiteitscrisis. Althans, dat blijkt uit zijn nieuwe single Identity Crisis.

VOGELVRIJ – Big2 featuring Sticks & Josylvio

JETSKI – Internet Money feat. Lil Mosey & Lil Tecca

HORIZON – BLØF

MONTERO (CALL ME BY YOUR NAME) – Lil Nas X

IDENTITY CRISIS – Matt Simons

Je checkt meer nieuwe releases in onze playlist op Spotify. Bekijk hier onze releaselijst.