New Releases: Duncan Laurence maakt soundtrack Love, Victor

- Releases

 Duncan Laurence Topic Bebe Rexha Ava Max Alan Walker Imanbek Don Diablo Ty Dolla $ign Metejoor Emma Heesters Raye Remme Polo G The Kid Laroi Lil Durk SAINt JHN Sza
New Releases: Duncan Laurence maakt soundtrack Love, Victor

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe tracks van onder anderen Duncan Laurence, Topic en Bebe Rexha, Ava Max en Alan Walker en Imanbek.

HEAVEN IS A HAND TO HOLD – Duncan Laurence
Het is toch wel een eer. Duncan Laurence mocht de soundtrack maken voor het tweede seizoen van de Disney +-serie Love, Victor. Deze spin-off van de succesvolle film Love, Simon volgt Victor op Creekwood High School. Hij is nieuw op die school en moet zijn weg daar vinden, maar ontdekt ook nog eens dat hij op jongens valt. Heaven Is A Hand To Hold verschijnt op het officiële soundtrackalbum, waarop ook nummers staan van talentvolle acts als FLETCHER, Tayla Parx en Fancy Hagood.

CHAIN MY HEART – Topic x Bebe Rexha
Topic scoorde het afgelopen jaar een grote hit met Breaking Me, samen met A7S. Ook op Your Love (9 PM) werkte het duo weer samen, natuurlijk met medewerking van ATB. Op zijn nieuwste single Chain My Heart lijkt het alsof Topic nu zelf aan de knoppen zit, maar A7S heeft alsnog wel meegeschreven aan het nummer. Verder zien we Bebe Rexha weer terug. Zij scoorde eerder dit jaar nog een kleine hit met Sacrifice.

EVERYTIME I CRY – Ava Max
Het is nog maar 3 jaar geleden dat we kennismaakten met Ava Max. De Amerikaanse zangeres met Albanese roots scoorde voor het eerst met Sweet But Psycho, dat gelijk een nummer 1-hit werd in de Top 40. De 7 hits die volgden, haalden allemaal de top 20. Een mooie prestatie. Nu is het tijd voor Everytime I Cry, dat afgelopen dinsdag werd uitgebracht. Na speculaties van haar fans dat deze single de aftrap zou zijn van een nieuw muziektijdperk, reageerde Ava Max via Twitter zelf dat dit nog niet het geval is. De single is een voortzetting van het Heaven & Hell-tijdperk, verwijzend naar haar debuutalbum uit september 2020. Later zal muziek van haar nieuwste project volgen.

SWEET DREAMS – Alan Walker x Imanbek
Alan Walker heeft dit jaar al behoorlijk wat nummers uitgebracht. De laatste was een samenwerking met Conor Maynard, Believers, die onlangs nog in de Tipparade stond. Nu is er een grote dance collab aanstaande met Imanbek, die we kennen van zijn remix van SAINt JHN’s Roses en zijn huidige hit Dancing On Dangerous (met Sean Paul en Sofia Reyes). Gisteren kondigde Alan Walker de release van Sweet Dreams aan op zijn Instagram, met een preview van zowel de track als de bijbehorende filmachtige video. Het lijkt erop dat ze gebruik hebben gemaakt van een oude sample: Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop) van Scatman John (1995).

TOO MUCH TO ASK – Don Diablo ft. Ty Dolla $ign
In 2006 maakten we in de Tipparade kennis met Don Diablo. Zijn track Who’s Your Daddy bleef toen steken in de Tipparade en dat bleek in de jaren die zouden volgen een gewoonte te worden. Na deze release zouden er namelijk nog vijf nummers van de Nederlandse dj en producer niet verder komen dan de kraamkamer van de Top 40. Hij heeft dan ook nog nooit in de Lijst der Lijsten gestaan. Wie weet, komt daar verandering in met Too Much To Ask. Dat is geen bewerking van Niall Horan’s Top 40-hit, maar een gloednieuwe samenwerking met Ty Dolla $ign. Die stond al 6 keer in de Nederlandse Top 40 en heeft al een nummer 1-hit op zak: Work From Home, met Fifth Harmony. Too Much To Ask heeft een zomerse vibe en blijft snel in je hoofd hangen.

Ook deze tracks moet je horen

RENDEZ-VOUS – Metejoor & Emma Heesters
Metejoor werkt op zijn track 1 Op Een Miljoen al samen met een Nederlandse zangeres (Babet) en op Rendez-Vous gaat hij daar vrolijk mee door. Deze keer mocht Emma Heesters met de sympathieke Vlaamse zanger Joris van Rossem, zoals Metejoor echt heet, de studio induiken.

CALL ON ME – Raye
Raye hoor je momenteel dagelijks voorbijkomen op Joel Corry’s Bed (met David Guetta), maar de Britse bewijst met Call On Me ook zelf catchy tracks af te kunnen leveren. Het nummer werd geproduceerd door Billen Ted, het duo achter de remix van Nathan Evans’ Wellerman

THE MOMENT - Remme
Remme is een jonge Nederlandse singer-songwriters waar bekenden uit het vak al helemaal weg van zijn. The Moment past qua tekst goed bij de sportzomer: ‘live in the moment’.

NO RETURN – Polo G with The Kid Laroi & Lil Durk
Het nieuwe album van Polo G heet Hall Of Fame en daarop is natuurlijk ook Rapstar te vinden. De rapper werkte voor zijn nieuwe werkje ook samen met artiesten als DaBaby en Roddy Ricch. No Return maakte hij dan weer met The Kid Laroi en Lil Durk.

JUST FOR ME – SAINt JHN with Sza
SAINt JHN scoorde vorig jaar dankzij de Imanbek-remix van Roses een nummer 1-hit in de Top 40, maar daarna zagen we hem niet meer terug in de lijst. Just For Me is de soundtrack van de nieuwe film Space Jam: A New Legacy. De Amerikaan maakte de single met Sza, die nu flink scoort met Kiss Me More (met Doja Cat).

Wil je meer nieuwe releases? Bekijk dan hier de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify.