Nieuws
Releases

New Releases: Danny Vera lanceert oprechte ballad

New Releases: Danny Vera lanceert oprechte ballad
Danny Vera  Tiësto  Bilal Wahib  Kim Petras  Pommelien Thijs  Meau  Loud Luxury  Bebe Rexha  Martin Jensen  Sam Feldt  Conor Maynard  Icona Pop  Gwen Stefani 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen Danny Vera, Tiësto en Bilal Wahib nieuwe muziek uit.

LIKE IT ALWAYS WAS – Danny Vera
Danny Vera was deze week te gast bij Jinek en daar speelde hij direct zijn nieuwe single Like It Always Was. Een track die volgens de Zeeuwse zanger net als de rest van zijn nieuwe album in één take is opgenomen. Hij hekelt het gebruik van de computer in de huidige popmuziek en vindt dat je als artiest vooral authentiek moet zijn. Like It Always Was is de voorloper van DNA, dat op 13 oktober zal verschijnen. Alle nummers zijn in twee maanden tijd geschreven en kwamen er volgens Danny spontaan uit. Like It Always Was is een ballad, zoals de zanger die zo mooi kan maken: weemoedig en vol melancholie. Terugdenken aan een tijd waarin je was met iemand die er nu niet meer is.

DRIFTING – Tiësto
Tiësto draait al heel wat jaren mee en mag zich inmiddels wel een ‘Top 40-veteraan’ noemen. De teller staat op 30 Top 40-hits, waarvan er 9 zich mochten kronen tot Alarmschijf. In de dik 22 jaar dat de Bredase dj en producer hits scoort is hij een ware kameleon. Wat begon met trance (Flight 643), ging bijvoorbeeld naar rock (In The Dark), naar hiphop (C’mon, Catch ‘Em By Surprise) en naar meer pop (The Motto). Nu de Nederlander de laatste tijd de grenzen van de popmuziek heeft opgezocht, is het tijd om weer een beetje terug te gaan naar de sound die hem grootmaakte. Op Drifting horen we een oldskool Tiësto, die zijn bekende tranceklanken in een nieuw jasje heeft gestoken. Het nummer klinkt vertrouwd, maar toch ook weer helemaal nieuw en nu.

SIMONE – Bilal Wahib
In 2020 scoorde Bilal Wahib een dikke zomerhit met het catchy Tigers, dat heel moeilijk was om uit je hoofd te krijgen. 6 Top 40-hits later komt de acteur en zanger nu met een misschien wel nog meer aanstekelijke track: Simone. Een track over een verleidelijke vrouw, die er zomaar vandoor kan gaan met jouw vriend of man. Een vrouw waar alle mannen wild van worden. Zijn eigen vrouw heeft Bilal al enkele jaren gevonden in de vorm van Sophie Keizer. Deze week verscheen er een interview met de twee in het nieuwe zomerboek van LINDA.meiden. “Het mooiste is dat zij er voor me is, op de momenten dat het nodig” zo vertelt hij daarin. Het gevoel van verliefdheid zit bij mij in kleine dingetjes, zoals het zetten van een kopje thee.” Volgens de zanger weet je daardoor dat de ander je in gedachten heeft.

KING OF HEARTS – Kim Petras
Kim Petras leerden we vorig jaar kennen via haar bijdrage op Unholy van Sam Smith. Daarna lukte het niet om zelfstandig een Top 40-hit te scoren, iets waar ze wel op gebrand is. Eerder deze week werd bekend dat de Duitse zangeres met de Feed The Beast Tour op 28 februari 2024 naar AFAS Live in Amsterdam komt en later verscheen haar album met dezelfde titel. King Of Hearts staat op dat album en is net als de andere nummer daarop house-gedreven. Stampende beats geven het nummer een stevig jasje en maken het een ideale track om op los te gaan.

DROOM HET DONKER WEG – Pommelien Thijs feat. Meau
In België is Pommelien Thijs niet meer weg te denken uit de Ultratop 50, de belangrijkste hitlijst van het land. Het begon allemaal met Nu Wij Niet Meer Praten met Jaap Reesema, dat zowel bij ons als bij onze zuiderburen op nummer 1 kwam. Daarna volgden hits als Tranen, Ongewoon (een week op 1), Wat Een Idee?!, Zilver, Hypothetisch en Erop Of Eronder, dat onlangs op de derde plek binnenkwam. In Nederland bleef het bij die ene hit voor de zangeres uit Kessel en dus is het tijd om daar verandering in te brengen. Droom Het Donker Weg is een samenwerking met Meau, die in de Top 40 op 3 hits staat. Het nummer staat op het nieuwe album van Pommelien, Per Ongeluk en laat een sound horen die we nog niet van Meau kennen.

Ook deze nummers moet je horen
Loud Luxury is de samenwerking tussen de twee Candese schoolvrienden Andrew Fedyk en Joe Depace. In 2018 scoorden ze samen met Brando een hit in de Top 40 met Body. Op If Only I werken ze samen met de Amerikaanse producers Eli Sones en Matthew Halper, die zich Two Friends noemen. Bebe Rexha werd ingevlogen voor de vocalen. Martin Jensen en Sam Feldt kozen er op hun beurt voor om Conor Maynard hun track Unwanted te laten inzingen.

Coi Leray riep zelf de hulp in van een dj en producer en niet de minste: David Guetta. Op Make My Day maken de twee handig gebruik van Pump Up The Jam van Technotronic en Felly, dat in 1989 tot de tweede plek in de Nederlandse Top 40 wist te komen. De dames van Icona Pop hebben met Where Do We Go From Here een nummer in de stijl van hun grote hit I Love It gemaakt en Gwen Stefani maakt haar comeback als solozangeres met True Babe. Haar laatste Top 40-hit dateert van 2014, toen ze met Baby Don’t Lie de Alarmschijf pakte en tot 22 kwam.

IF ONLY I – Loud Luxury x Two Friends x Bebe Rexha

UNWANTED – Martin Jensen & Sam Feldt feat. Conor Maynard

WHERE DO WE GO FROM HERE – Icona Pop

TRUE BABE – Gwen Stefani

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify.

Foto: YouTube

(23/06/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Dua Lipa - Training Season
Details Eminem - Houdini
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Myles Smith - Stargazing
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Rondé - Undecided
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Teddy Swims - The Door
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Dua Lipa - Illusion
Details Billie Eilish - Lunch
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist