New Releases: Bilal Wahib brengt track uit met Frenna

- Releases

 Bilal Wahib Frenna Masked Wolf Bebe Rexha R3hab Lukas Graham Alesso Fred Again.. Kodak Black
New Releases: Bilal Wahib brengt track uit met Frenna

Ook deze week zijn er weer een hoop nieuwe tracks uitgekomen. Iedere week check je hier het heetste van het heetste. Deze week strooiden onder anderen Bilal Wahib en Frenna, Masked Wolf en Bebe Rexha en R3hab en Lukas Graham met nieuwe nummers.

STREKEN VAN DE DUIVEL – Bilal Wahib, Frenna
Bilal Wahib leek rechtstreeks door te denderen naar de top van de Nederpop, maar het welbekende incident op Instagram gooide roet in het eten. Hij werd van het platform afgegooid en zijn muziek werd door verschillende zenders geboycot. Afgelopen zomer kwam hij na maanden van stilte voorzichtig terug met de track Paranoia. Met Ibiza bewees hij definitief de weg omhoog weer te hebben gevonden. Het leverde Bilal zijn eerste hit op sinds zijn top 3-hit 501 (met Ronnie Flex) en meteen werd met een achttiende plek ook weer de top 20 gehaald. Streken Van De Duivel is de opvolger van Ibiza en daarvoor werkte het multitalent samen met Frenna. Het kan de tweede Top 40-hit worden met ‘streken’ in de titel. Het lukte namelijk alleen Coole Piet (met De Streken Van Tante Toets) om met dat woord in de naam van een track de Lijst der Lijsten te bereiken.

IT’S YOU, NOT ME (SABOTAGE) – Masked Wolf, Bebe Rexha
Sabotage stond al op het album Better Mistakes van Bebe Rexha. Masked Wolf, die je nog kent van zijn hit Astronaut In The Ocean, besloot de track onder handen te nemen en daar had Bebe wel oren naar. “Sabotage is een nummer dat voor mij heel veel betekent”, zo liet ze weten in een statement. “Ik hou van de draai die Masked Wolf eraan geeft en de manier waarop hij de ballad tot een compleet nieuw nummer wist te transformeren.” Masked Wolf liet weten dat zijn rapteksten vanzelf kwamen, toen hij het origineel van Bebe hoorde. Volgens hem is het een track geworden die gaat over het opkomen voor jezelf in een relatie. “In plaats van jezelf alleen maar de schuld te geven van bepaalde struggles, wijs je de vinger nu eens naar de ander in de relatie.”

Ook deze tracks moet je checken
R3hab strikte Lukas Graham voor Most People. De Deense groep, onder leiding van Lukas Forchhammer, is tot nu toe (net als de Nederlandse dj en producer) nog een eensdagsvlieg in de Top 40. De eerdere hit 7 Years stond dan wel weer op nummer 1 in de Top 40. Alesso brengt je in de clubstemming met Somebody To Use en Fred Again.. strikte de Amerikaanse rapper Kodak Black voor Kahan (Last Year). Eddie Vedder laat opnieuw horen meer te zijn dan de schurende leadzanger van Pearl Jam. The Haves is na Long Way de tweede single van zijn soloalbum The Earthling, dat op 11 februari 2022 zal verschijnen. Andrew Wyatt produceert het album. Hij zat eerder achter de knoppen bij onder anderen Justin Bieber en Miley Cyrus.

MOST PEOPLE – R3hab x Lukas Graham

SOMEBODY TO USE – Alesso

KAHAN (LAST YEAR) – Fred Again.., Kodak Black

THE HAVES – Eddie Vedder

Wil je meer nieuwe releases? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.