New Releases: Antoon heeft eindelijk zijn zangeres

- Releases

 Antoon Rolf Sanchez Afrojack Lucas & Steve DubVision Racoon Bilal Wahib S10 Diplo Calum Scott Sick Individuals Hansen Tomas
New Releases: Antoon heeft eindelijk zijn zangeres

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week zijn er nieuwe tracks van onder anderen Antoon en Sterre, Rolf Sanchez en La$$a en Afrojack, Lucas & Steve en DubVision.

ZO BEN JIJ – Antoon ft. Sterre
Antoon wilde al ruime tijd samenwerken met een zangeres en Sterre gaf met haar stem daar invulling aan. De track vertelt hoe het is om elkaar te accepteren zoals je bent. Antoon brak dit jaar door met zijn hit Hyperventilatie, dat in 8 weken Top 40 tot de elfde plek kwam. Zijn tracks Leuk (met Big2) en Bootje (met Paul Sinha) waren daarna op verschillende radiostations te horen. Sterre ken je misschien nog als onderdeel van TP4Y. Met deze meidenband wist ze een finaleplek bij Holland's Got Talent te bemachtigen en tekende ze na afloop een contract bij Sony. Als actrice (dat doet ze ook nog) had Sterre onlangs de hoofdrol in de videoclip van de song Remember The Mornings van de Amerikaanse artiest Clinton Kane.

DOE NOU NIET – Rolf Sanchez x La$$a
Dat Rolf Sanchez lekker gaat in 2021, is eigenlijk een understatement. De zanger scoorde dit kalenderjaar al 4 hits in de Nederlandse Top 40: Ven Ven, dat tot nummer 10 kwam, Een Moment en Hef Je Glas (met Marco Borsato en John Ewbank), die respectievelijk tot 26 en 24 kwamen en Increíble (met Kris Kross Amsterdam), dat tot nummer 32 kwam. Met Doe Nou Niet jaagt hij op zijn vijfde Top 40-notering van dit jaar en dat doet Rolf met La$$a. Dat is de artiestennaam van producer Yves Lassally. Hij werd geboren in Frankrijk, maar groeide op in Amsterdam-Zuid. Eerder maakte hij tracks met bekende namen uit de Nederlandse hiphopscene, zoals Bokoesam, Poke, Mula B en Ashafar.

ANYWHERE WITH YOU – Afrojack, Lucas & Steve, DubVision
Als we kijken naar het affiche van deze nieuwe track, dan kunnen we concluderen dat eigenlijk alleen DubVision nog een introductie behoeft. Afrojack en Lucas & Steve zijn samen namelijk inmiddels goed voor 30 Top 40 hits! DubVision bestaat uit de twee broers Victor en Stephan Leicher, die allebei al jong bezig waren met muziek. Hun allereerste track kwam uit in 2011. Inmiddels hebben ze een kleine 2 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en zijn ze verbonden aan grote labels als Spinnin’ Records en Armada Music. We kunnen dus wel stellen dat die definitieve doorbaak in de hitlijsten een kwestie van tijd is.

DE HELD EN DE LUL – Racoon
Racoon is een Nederlandstalige weg in geslagen en dat leverde met Het Is Al Laat Toch en De Echte Vent en Hee Joh Jip al drie Top 40-hits op. Op het complete Nederlandstalige album was het lang wachten, maar dat is inmiddels uit. Naast Geef Je Hart Niet Zomaar Weg, dat deze week van 11 naar 8 gaat in de Tipparade, staan er op Spijt Is Iets Voor Later nog meer nummers waarop de band het hart op de tong heeft. De Held En De Lul gaat over een ‘mannenvriendschap’. Frontman Bart van der Weide schreef het voor zijn vader en zijn beste vriend Kees. Zijn vader zag veel van zijn vrienden wegvallen en zat op een verjaardag met een huis vol vrouwen. “Ik vroeg of hij het naar zijn zin had”, vertelde Bart aan Nu.nl. “Hij zei: 'Wat denk je zelf?' Toen ging zijn laatste vriend Kees ook nog dood. Daar is dit nummer uit voortgekomen".

IBIZA – Bilal Wahib
De herfst is inmiddels in al zijn bruutheid losgebarsten. De bladeren vallen en de regen komt vaker naar beneden dan je zou willen. Gelukkig heeft Bilal Wahib het juiste medicijn. Hij zingt voor je over het partyeiland bij uitstek: Ibiza. Daar kwam hij volgens de tekst van het nummer zijn grote liefde tegen, die hij natuurlijk direct inpakte door zijn portemonnee te trekken en zijn mooiste glimlach op te zetten. De track is geproduceerd door Project Money en onder anderen Brahim Fouradi schreef mee aan het nummer.

Ook deze tracks moet je checken
Het Belgische Bazart is al jaren één van de grootste bands van België. De groep brak door met de klassieker Goud en inmiddels is album nummer 3 uit. Dat heeft de titel Onderweg gekregen, naar één van de tracks op het album. Zanger Mathieu Terryn en co namen met S10, die kent van Adem Je In, een nieuwe versie van het nummer op en die is nu als single uitgebracht. Ook Diplo werkte samen voor zijn nieuwste single, maar dan met Paul Woolford en Kareen Lomax, terwijl Calum Scott solo aan de slag ging voor Rise. Sick Individuals zocht Samuel Gajicki op, een Zweedse singer-songwriter, en maakte met hem Heavy Heart. Hansen Tomas bracht in de 00’s tracks uit als 1001 en 1 Gedachten en Wat Een Dag! en is weer helemaal terug. Het catchy Monsters gaat over zijn gevecht met de monsters in zijn hoofd.

ONDERWEG – Bazart ft. S10

PROMISES – Diplo with Paul Woolford & Kareen Lomax

RISE – Calum Scott

HEAVY HEART – Sick Individuals ft. Samuel Gajicki

MONSTERS – Hansen Tomas

Wil je meer nieuwe releases checken? Ga dan naar onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst!