New Releases: Anne-Marie, Drake en Kygo

- Releases

 Anne-Marie Doja Cat Beabadoobee Bob Marley & The Wailers Robin Schulz DJ Khaled Drake Kygo Tina Turner Troye Sivan Benee
Nieuwe Releases: Anne-Marie, Drake en Kygo

Vanaf morgen zijn alle scholen dicht en is de zomervakantie in volle gang in het hele land.

Om de koffer en de afspeellijst goed gevuld te hebben is er vandaag flink wat nieuwe muziek verschenen en natuurlijk hebben we, zoals je van ons kent, de belangrijkste releases voor je op een rij gezet. Wil je meer nieuwe tracks? Browse dan ook door onze playlist op Spotify.

TO BE YOUNG- Anne-Marie feat. Doja Cat
Anne-Marie kondigde vorige maand haar nieuwe track al aan maar de release van To Be Young werd op de lange baan geschoven. Wellicht dat het aanhoudende succes van Doja Cat een oorzaak is. De 24-jarige Amerikaanse scoort met Say So en Boss Bitch nog steeds succes. In ons land kwam die track tot nummer 12. Anne-Marie hebben we al een tijdje moeten missen in de Top 40. De 29-jarige Britse stond met Rockabye en Friends op nummer 1. Rewrite The Stars, haar samenwerking met James Arthur, verdween in maart van 2019 uit de lijst. 

CARE- Beabadoobee
We moesten even wennen aan het uitspreken van haar naam maar dankzij Deathbed, haar hit met Powfu, lukt dat wel. De twee stonden samen 11 weken in de lijst en hebben zich nu van elkaar losgerukt. Beabadoobee laat een steviger popgeluid horen dat weer een beetje terugvert naar begin jaren tachtig met synth-achtige gitaren. Powfu kiest met 17 Again, dat ook vandaag is verschenen, voor een meer eenvoudig nummer.

WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT- Kygo x Tina Turner
Kygo bewees eerder al met Higher Love van Whitney Houston dat het hem prima lukt om oudere tracks van een nieuw jasje te voorzien. Nu doet hij dat ook met de classic What’s Love Got To Do With It van Tina Turner. Met die track bereikte de inmiddels 80-jarige superster in 1984 de vijftiende plek in de Nederlandse Top 40. In de Verenigde Staten is het tot op de dag van vandaag haar enige nummer 1-hit. De Noorse dj en producer is trots op zijn remix. “Tina is een icoon, waar ik mee ben opgegroeid,” zo liet hij weten. "What’s Love Got To Do With It is een van mijn favoriete nummers aller tijden, dus het is wel heel bijzonder dat ik de kans kreeg om deze classic te bewerken. Hoewel het een uitdaging was om elementen van de originele track te behouden en mijn eigen touch toe te voegen, ben ik erg blij met hoe het is geworden! "

EASY- Troye Sivan
Ondanks dat hij in Nederland nog maar één keer de Top 40 heeft gehaald (There For You, met Martin Garrix), is Troye Sivan in het buitenland een ware superster. Ook in ons land heeft Troye een flinke fanbase en met name in de LHBT+-community, waar hij zijn nek voor uitsteekt. Op 21 augustus komt zijn nieuwe EP In A Dream uit en daar is Easy na Take Me Home de volgende single van. Een track die duidelijk is geïnspireerd op de jaren 80, maar die ook behoorlijk zomers klinkt. Stel je maar eens een lange, relaxte rit in de auto voor. Een zonnetje aan een strakblauwe hemel en Easy uit je speakers. Even wegdromen op de achterbank. De Australische zanger schreef het nummer overigens in een moeilijke periode in zijn leven. “Ik zat destijds in een emotionele rollercoaster en schreef het toen de gevoelens nog vers waren.”

NIGHT GARDEN- Benee feat. Kenny Beats & Bakar
Mede dankzij TikTok scoorde de Nieuw-Zeelandse Benee een dikke wereldhit met Supalonely (met Gus Dapperton). Die track was al wat ouder en nu komt de zangeres voor het eerst sinds lange tijd met nieuw werk: Night Garden. Voor dat nummer schakelde ze producer Kenny Beats in, die eerder al met onder anderen Dominic Fike werkte. Daarnaast krijgt ze opnieuw hulp van een talentvolle zanger, te weten de 29-jarige, Britse Bakar. Hij scoorde in de Billboard Alternative Chart al een nummer 1-hit met Hell n Back en staat op de radar van verschillende grote artiesten. Night Garden kent een relaxte beat en is iets minder catchy dan Supalonely.

SUN IS SHINING- Bob Marley ft. Robin Schulz
We zitten duidelijk middenin de periode van de retro-remix. Kygo doet deze week een flike duit in het zakje door een nummer van Tina Turner onder handen te nemen. Robin Schulz leverde een paar weken geleden al zijn remix van Alane (met Wes) af en de Duitse dj en producer komt deze week weer met een nieuwe remix. Dit keer overgiet hij Sun Is Shining van Bob Marley met de actuele sound. In 1999 wist Funkstar De Luxe ook al met een remix van deze track een hit te pakken.

GREECE / POPSTAR- DJ Khaled feat. Drake
 Niet één maar twee tracks slingert DJ Khaled deze vrijdag de wereld in. Greece is een meer laidback track die hij met Drake maakte. Diezelfde Drake kreeg ook een hoofdrol op Popstar waarin de Canadese rapper een paar naamchecks uitdeelt aan het adres van Scooter Braun, Ariana Grande en Selena Gomez. Gevoelsmatig heeft Popstar de grootste kans uit te groeien tot een succes maar succes laat zich nooit voorspellen en dat zal ongetwijfeld ook de reden zijn waarom DJ Khaled twee paarden heeft ingezet om op te wedden.