Fresh: Zayn, Vinchenzo, Bebe Rexha en Snow Patrol

- Releases

 Zayn Nicki Minaj 5 Seconds Of Summer Jairzinho Bebe Rexha Bruno Martini Sunnery James & Ryan Marciano Famke Louise Gavin James Sevn Alias Snow Patrol Florence + The Machine Swae Lee Vinchenzo

In Fresh check je wekelijks de heetste tracks, die op #NewMusicFriday verschijnen. Deze week verschenen nieuwe tracks van onder anderen Zayn, Bebe Rexha, Swae Lee, Famke Louise en Vinchenzo!

LET ME – Zayn
Wat gaat Zayn lekker. Afgelopen jaar scoorde hij met Dusk Till Dawn een enorme hit met Sia en het wachten was op een opvolger. De afgelopen weken plaatste de Britse zanger heel wat gedichten op Instagram, maar nieuwe muziek bleef maar uit. Tot nu. Met Let Me gaat Zayn op de zwoele tour.


HEADPHONE – Vinchenzo

Een quizvraagje. Wie was voor Jim van der Panne de winnaar van The voice of Holland? Moeilijk, hè. Het was Pleun Bierbooms, die tot nu toe nog geen hits heeft gescoord. Vinchenzo mag dan ook als de enige winnaar van dat seizoen worden bestempeld: hij scoorde vorig jaar nog met zijn track Daily en werkte met producers in Los Angeles. Het heerlijke Headphone is behoorlijk hitgevoelig.


CHUN-LI – Nicki Minaj
Je zult het misschien een aparte titel vinden voor een track, maar het is allemaal te verklaren. Chun-Li een karakter uit de game Street Fighter. Zij staat in de vechtgame bekend om haar dikke dijen. Volgens Nicki was het opnemen van de track een fluitje van een cent. “Het kostte me vijf minuten om alle melodieën die je hoort op te nemen.”


YOUNGBLOOD – 5 Seconds Of Summer

Het was weer een gekkenhuis bij het concert dat de boys van 5 Seconds Of Summer een paar weken geleden in de Melkweg gaven. Geen wonder, want de fans die erbij waren kregen een unieke ervaring. Normaal speelt de Australische band in zalen als de Ziggo Dome en nu konden ze hun helden van dichtbij zien. Youngblood is de tweede track van het komende album van de heren. Want You Back, de vorige track, werd helaas opnieuw geen hit in Nederland.


GUATEMALA – Swae Lee feat. Slim Jxmmi
Slim. Zo mag je de nieuwe track van Swae Lee best noemen. Het nummer lijkt veel op de wereld die hij had met French Montana, Unforgettable. Het is dan ook een direct vervolg op de track. Swae droomt in het nummer lekker weg bij de gedachte aan een zonnige vakantie op Guatemala. We kunnen hem geen ongelijk geven!


VUURVLIEGJES – Jairzinho

Jairzinho Winter hoorde je al op hits als Gass en Tempo en nu gaat hij zelf proberen om de charts te bestormen. Voor zijn nieuwe album vloog de Rotterdammer naar Los Angeles om daar tracks op te nemen en inspiratie te zoeken. Vuurvliegjes schreef hij voor mensen die het niet zo makkelijk hebben in het leven. “Het is een duwtje in de rug voor die mensen,” aldus de rapper.


FERRARI – Bebe Rexha
Bebe Rexha dropt meteen twee nieuwe singles: Ferrari en 2 Souls On Fire. De 28-jarige zangeres staat nu nog hoog in de Top 40 met Meant To Be (met Florida Georgia Line). Gaat het nu ook lukken om op eigen kracht de Lijst der Lijsten te bereiken? Tot nu toe is haar dat nog niet gelukt.


SAVAGES – Sunnery James & Ryan Marchiano, Bruno Martini feat. Mayra
Sunnery James en Ryan Marchiano sloegen voor de track Savages de handen ineen met de Braziliaan Bruno Martini. Die stond vorig jaar nog in de Top 40 met het nummer Hear Me Now, dat hij maakte met Alok en Zeeba. Savages is een zomers nummer, waarvan de beat in je hoofd blijft hangen.


HIGH – Famke Louise
Famke Louise heeft na Fan haar volgende hit alweer klaarstaan. Volgens de 19-jarige is het een track die erg persoonlijk is. Het gaat over dingen die ze in het verleden heeft gedaan en die ze nu absoluut niet meer wil doen. Het gaat dan vooral om grappen die ze met andere mensen uithaalde.


ALWAYS – Gavin James

Het was even stil rondom Gavin James. Na de grote hit Nervous, ging de zanger op tournee en dook hij de studio in. Ook bracht hij tracks uit als Moments (met Bliss n Eso), die geen hit in Nederland opleverde. Always is een ingetogen ballad en laat de zanger horen zoals hij op zijn best is.


240 – Sevn Alias

Vorige week kwam Nieuwe Tijd van Mula B nog uit. Daarop is Sevn Alias ook te horen. De rapper heeft niet stilgezeten, want deze week verscheen ook zijn album OAKINN. 240 is de eerste single van het album.


LIFE ON EARTH – Snow Patrol

Snow Patrol is terug, maar tot nu toe heeft dat nog niet heel veel succes opgeleverd. Don’t Give In, het eerste nieuwe werk in zeven jaar, werd wel gedraaid op de radio maar wist niet door te dringen tot de Top 40. Life On Earth, de nieuwe track van de band van zanger Gary Lightbody, is een meer ingetogen.


SEA – Ina Wroldsen

Ina Wroldsen hoorde je op de hit Breathe van Jax Jones, maar op Sea laat ze een hele andere kant van zichzelf horen. Geen drukke beats, maar een rustig deuntje dat de hele track door domineert. Rustgevend.


SKY FULL OF SONG – Florence + The Machine
Al in februari bracht Florence + The Machine naar buiten dat het vierde album van de groep onderweg is. Maar toen begon het wachten op de eerste single. En dat duurde en duurde maar. Nu, halverwege april, is-ie er eindelijk! Sky Full Of Song is mede uitgebracht ter ere van Record Store Day. Alleen al voor de prachtige stem van Florence Welch verdient deze track een luisterbeurt.


Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify!


Foto: BSR Agency