Fresh: Jonas Blue schakelt Liam Payne in

- Releases

 Douwe Bob Handsome Poets Josylvio Alessia Cara Niels Geusebroek Tony Junior Paul Sinha Liam Payne Jonas Blue Sam Feldt
Fresh: Jonas Blue schakelt Liam Payne in

Ook deze week zetten we de heetste en lekkerste releases van New Music Friday weer voor je op een rij. Onder anderen Jonas Blue, Alessia Cara, Charli XCX, Boef en Sam Feldt hebben nieuwe tracks uitgebracht. 

POLAROID – Jonas Blue, Liam Payne & Lennon Stella

Jonas Blue levert opnieuw een catchy track af en deze keer schakelde hij een grote naam in: Liam Payne. Sommige fans van de zanger denken zeker te weten dat Polaroid over de breuk tussen Cheryl en de voormalige One Direction-ster gaat.

SHINE – Douwe Bob

Shine is de eerste single van het nieuwe album van Douwe Bob. In de videoclip van het nummer check je de 11-jarige Yens, die de singer-songwriter via het programma Taarten van Abel op het spoor kwam. In de uitzending waarin de jongen een taart bakte voor zijn stiefvader, vertelde hij dat hij modeontwerper wilde worden en dat hij daar weleens mee werd gepest. Dat raakte Douwe zo, dat hij Yens vroeg om een pak te ontwerpen voor zijn video. Dat pak draagt de zanger in de clip. Respect!

HEAVEN (DON’T HAVE A NAME) – Sam Feldt feat. Jeremy Renner

Jeremy Renner? Dat is toch die acteur uit films als The Hurt Locker en Avengers? Dat klopt! Sam Feldt was altijd al fan van de acteur en toen bleek dat hij ook kon zingen, kon de Nederlander het niet laten om hem te contacteren. Renner bleek interesse te hebben en samen maakten de twee Heaven (Don’t Have A Name). Het levert een track op, die ook zomaar een soundtrack had kunnen zijn van één van de films van de acteur.

RATATA – Boef

Boef en geld. Het lijkt een gouden combinatie, wat betreft de hoezen van albums en singles. Ook nu zie je de rapper weer met bankbiljetten op een cover. Niet zo gek, want de track gaat ook over de liefde van Boef voor roem en keiharde euro’s. Zo rapt hij: ‘Geen geld is die shit die mij parra maakt.’

1999 – Charli XCX & Troye Sivan

Charli XCX schakelde voor 1999 de hulp in van Troye Sivan. De track gaat over het verlangen om terug naar 1999 te reizen. Op de cover van de single zien we de twee acts afgebeeld als figuren uit de film The Matrix. Niet toevallig was de eerste film van die reeks in 1999 voor het eerst in de bios te zien. Ook zijn er in de tekst van de track verwijzingen naar 90’s-Hits als …One More Time van Britney Spears en naar Eminem.

ALLES OKÉ – Handsome Poets

Handsome Poets in het Nederlands? Dat had zelfs zanger Tim van Esch niet verwacht. De band maakte een Nederlandstalige bewerking van de track Alles OK van de Duitse band Tagträumer. In het AD vertelde Tim al dat zijn zangdocente aan de wieg stond van het experiment. “Zij stimuleerde me in het kader van de stemoefeningenthuis ook wat Nederlandstalige nummers van bijvoorbeeld Harrie Jekkers te zingen en ik voelde me daar eigenlijk heel prettig bij. Toen onze producer en gitarist Erik Schurman me het nummer Alles OK liet horen, ontstond het idee hier een Nederlandse versie van te maken.”

KILLER INSTINCT – Josylvio, Appa & Momi

Killer Instinct is één van de soundtracks van de Videoland-serie Mocro Maffia. Maar liefst 18 verschillende artiesten, vooral rappers, maakten een nummer voor het soundtrackalbum. Joslyvio, Appa en Momi hebben de eer om verantwoordelijk te zijn voor de eerste single van dat album.

NO ONE COMPARES TO YOU – Jack & Jack

Jack & Jack hoor je nog altijd veel voorbijkomen, zonder dat je het misschien beseft. Ze zijn verantwoordelijk voor de vocals op Rise van Jonas Blue. Op No One Compares To You probeert het Amerikaanse zangduo die sound voort te zetten.

TRUST MY LONELY – Alessia Cara

Trust My Lonely is de tweede single van Alessia Cara’s nieuwe album The Pains Of Growing. De vorige track, Growing Pains, deed vrijwel niets in Nederland. En dus is het nog maar de vraag of Trust My Lonely wel de Top 40 kan bereiken. Het nummer klinkt in ieder geval als de Alessia uit het begin van haar carrière.

BETTER PART OF ME – Tony Junior & Niels Geusebroek

Better Part Of Me is een eerbetoon aan de opa van Tony Junior. Hij heeft veel voor hem betekend. Hij was erg muzikaal en plantte de kiem voor Tony’s loopbaan.

VOOR WIE – Paul Sinha

Paul Sinha is een muzikale duizendpoot. Hij schreef al tracks samen met Anouk en voor heel wat andere artiesten. Zelf timmert hij ook aan de weg. Eerder dit jaar bracht hij De Laatste uit, dat hij maakte met Teske, en Like That. Voor Wie is opnieuw een heerlijk dromerige track, die deze keer gaat over een verloren liefde.

Wil je meer nieuwe releases? Check onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!