Fresh: Ellie Goulding weer zestien

- Releases

Lil' kleine Jebroer Mark Ronson Avicii Ellie Goulding
Fresh: Ellie Goulding weer zestien

Het is weer vrijdag en dat betekent dat we de nieuwste nummers die deze week zijn verschenen voor je op een rij hebben gezet.

SIXTEEN- Ellie Goulding
Ellie Goulding is inmiddels 32 jaar en dan is de rekensom simpel naar 16; de helft. Op haar nieuwste track gaat ze terug naar die periode uit haar jeugd. Ze schakelde ook haar vriendenkring in en vroeg hen om foto’s te sturen van het moment dat ze ook 16 jaar oud waren. Die foto’s gebruikte ze voor het artwork bij Sixteen. Het nummer is de voorloper van een nieuw album van de Britse. Wanneer dat verschijnt is nog niet duidelijk.

SOS- Avicii
Kristoffer Fogalmark en Albun Nedler werkten aan de muzikale erfenis die Avicii heeft achtergelaten na zijn dood. De Zweed had ruim drie kwart van een nieuw album afgerond en de twee besloten het geheel, ook op veroek van de familie, verder af te maken. Aloe Blacc, die op Wake Me Up in 2013 ook te horen was, zong SOS in. De tekst verwijst naar de tijd van Avicii waarin hij te kampen had met drugsverslaving en slaapgebrek. Dat was ook de reden waarom hij zich in 2016 terugtrok van het podium.

LATE NIGHT FEELINGS- Mark Ronson feat. Lykke Li
Binnenkort mogen we een nieuw album verwachten van Mark Ronson. De dj en producer verzamelde een serieus pak van namen om zich heen om het album te maken. De eerste hit, Nothing Breaks Like A Heart, met Miley Cyrus hebben we inmiddels al gehoord. De track staat inmiddels 18 weken in de Top 40. Voor Late Night Feelings werkte hij samen met Lykke Li en die ken je ongetwijfeld nog van I Follow Rivers.

HET GELUID- Lil’ Kleine
Het Geluid. Het is niet het spel dat je kent van Qmusic maar de titel van de nieuwste track van Lil Kleine. De 24-jarige dj scoorde eind vorig jaar met Verleden Tijd zijn tweede nummer 1-hit via een samenwerking met Frenna. Zijn laatste eigen hit stamt inmiddels al weer uit 2017 toen hij, samen met Ronnie Flex, Loterij in de Top 40 bracht. Het Geluid werd, net als Loterij, geproduceerd door Jack $hirak.

FLITSMEISTER- Jebroer X Outsiders
Met Polizei deed Jebroer eerder dit jaar flink wat stof opwaaien door in de bijbehorende videoclip beelden te gebruiken met verkeersovertredingen. De stem van de rapper is nu te horen in de app van Flitsmeister en laat dat nu ook de titel zijn van zijn nieuwste single. In het nummer, dat hij samen met Outsiders maakte, zijn ook Opzij (van Herman van Veen) en Hyper Hyper (van Scooter).

Meer nieuwe releases? De complete lijst bekijk je hier en ook op Spotify vind je een overzicht.