Fresh: Calvin Harris dropt collab met Sam Smith

- Releases

 Alok Felix Jaehn Jayh Famke Louise Bastille Marshmello Ina Wroldsen Sam Smith Jess Glynne Calvin Harris
Fresh: Calvin Harris dropt collab met Sam Smith

Zoals elke week zetten we de heetste releases voor je op een rij. Het aan het begin van de week aangekondigde Promises, van Calvin Harris en Sam Smith, zorgde voor hoge verwachtingen. Maar er verschenen ook nieuwe tracks van onder anderen Jess Glynne, Marshmello en Bastille en Camila Cabello.

PROMISES – Calvin Harris & Sam Smith
Na het recordbrekende One Kiss brengt Calvin Harris gewoon nog een samenwerking uit met een artiest van formaat. Promises nam hij op met Sam Smith en lijkt een ideale soundtrack voor de nazomer. De beats van Calvin passen naadloos bij het kenmerkende stemgeluid van Sam.

ALL I AM – Jess Glynne
Wat betreft hits verloopt de carrière van Jess Glynne soms raar. I’ll Be There was aan het begin van de zomer een dikke nummer 1-hit in de UK, maar in Nederland hebben we de track bijna niet gehoord. Mogelijk ligt dit aan het succes van These Days, de track van Rudimental waar ze ook op te horen is. All I Am zal net als I’ll Be There op haar nieuwe album Always In Between staan, dat eind september zijn release zal beleven.

HAPPIER – Marshmello x Bastille
Marshmello heeft een neusje voor opmerkelijke samenwerkingen. Scoorde hij eerder nog top 10-hits met Selena Gomez en Anne-Marie, heeft hij nu de mannen van Bastille ingeschakeld. Happier klinkt aan het begin nog als een track zoals we die van de Britse band kennen, maar wanneer het nummer echt los komt horen we duidelijk de beats van de gemaskerde, Amerikaanse dj en producer.

BEN JE DOWN? – Famke Louise feat. Jayh & Badd Dimes
Famke Louise doet waar ze inmiddels goed in is geworden: een track uitbrengen die zo catchy is, dat-ie binnen no-time op de schoolpleinen van alle middelbare scholen te horen is. Deze keer sloeg ze de handen ineen met Jayh, die we nog kennen van hits als Helemaal Naar De Klote (met The Partysquad), Mooie Dag en Ballon (met SBMG en Broederliefde).

FAVELA – Ina Wroldsen with Alok
De zomervakantie is misschien bijna ten einde, toch blijven er tracks met een zomers karakter op de digitale mat vallen. Neem bijvoorbeeld Favela van Ina Wroldsen en Alok. Een nummer dat in de verte doet denken aan een foute classic van eigen bodem (Rio van Maywood), maar tegelijkertijd het verhaal vertelt van een krachtige babe.

MASTERPIECE – OMI with Felix Jaehn
11 weken. Zo lang stond Cheerleader van OMI en Felix Jaehn in 2015 op nummer 1 in de Top 40. De Jamaicaanse OMI kon er dankzij de Duitse dj en producer jarenlang op teren. Maar succes smaakt toch vaak naar meer. Never change a winning team, dus opnieuw werkte de zanger samen met Felix. En ja, opnieuw zit er een aanstekelijke beat in deze track!

REAL FRIENDS – Camila Cabello feat. Swae Lee
Havana was een gigantische hit in de Top 40. Maar waar blijft de volgende voor Camila Cabello? Na de nummer 2-hit eindigde Never Be The Same in de Tipparade, waardoor haar album Camila slechts één hit afleverde. Een magere score. Nu is er het gloednieuwe Real Friends, waarop de voormalige Fifth Harmony-vamp samenwerkt met rapper Swae Lee, die je vooral kent van Rae Srummerd’s Black Beatles en van Unforgettable van French Montana.

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify!

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!