Fresh: Ariana Grande zet exen op hun plek

- Releases

 FrennaPaul sinha Sean Paul ((JAM))Meghan trainor CNCO Snow PatrolThe kooksCheryl Shaggy Olly Murs Matt Simons Jacqueline Govaert Douwe Bob Ariana Grande
Fresh: Ariana Grande zet exen op hun plek

In Fresh zetten we iedere week de heetste nieuwe releases voor je op een rijtje, die op New Music Friday zijn verschenen. Deze week check je nieuwe nummers van onder anderen Ariana Grande, Jonas Blue, Olly Murs en Douwe Bob.

THANK YOU, NEXT – Ariana Grande

Ariana Grande blijkt een meester te zijn in het bevriend houden van exen. Eerder had ze nog goed contact met de overleden Mac Miller en nu blijkt ze ook met Ricky Alvarez nog door een deur te kunnen. Thank You, Next gaat over haar exen en ook Ricky komt voorbij op de track. Afgelopen week plaatste hij op Instagram Stories een filmpje, waarop te zien dat hij naar het nummer luistert en een verbaasd gezicht trekt wanneer de zin ’Ik schreef wat nummers over Ricky, nu luister ik daar naar en moet ik lachen’ voorbijkomt. Ariana reageerde snel op het filmpje en schreef: “Sorry, je hebt echt de stomste zin gekregen. Ik bedoelde het heel liefdevol.” De danser kon daar wel mee leven en schreef dat hij vooral dankbaar was.

DESPERATE – Jonas Blue ft. Nina Nesbitt

Terwijl Rise maar populair blijft, denkt Jonas Blue alweer een paar stationnetjes verder. Voor Desperate werkte hij samen met de Schotse singer-songwriter Nina Nesbitt, die in 2012 doorbrak dankzij Ed Sheeran. Ed ontdekte haar tijdens één van zijn concerten en was onder de indruk. Hij vroeg haar om in het voorprogramma te komen spelen van zijn tour destijds en de rest is inmiddels geschiedenis.

AMY’S SONG – Matt Simons

Vorige week stelden we je nog voor aan Lay Your Worry Down, de collab van Milow en Matt Simons. Maar Matt heeft natuurlijk ook nog eigen materiaal klaarliggen en daarvan brengt hij nu Amy’s Song uit. Die track is uit heel ander hout gesneden, dan zijn laatste hit We Can Do Better. Amy’s Song is een stemmige, soms wat zware ballad.

I DO – Douwe Bob feat. Jacqueline Govaert

Over ballads gesproken. Deze track moet je echt gehoord hebben. I Do is de tweede single van Douwe Bobs nieuwe album The Shape I’m In. Op de track, die gaat over een verbroken relatie, werkt hij samen met Jacqueline Govaert. De stemmen van de twee artiesten kleuren mooi bij elkaar en beter getimed kan Douwe het niet hebben: het is een perfect nummer voor de tijd van het jaar.

EY EY EY – Paul Sinha & Frenna

Paul Sinha heeft al heel wat tracks op zijn naam staan, maar een Top 40-hit ontbreekt nog op zijn cv. En wie schakel je dan anders in, dan Frenna. Die stond een paar weken terug nog op nummer 1 met Verleden Tijd en domineert momenteel de streaminglijsten. Ey Ey Ey is een track, zoals je die gewend bent van Paul. Zijn zang en zijn tekstbehandeling zijn uniek. Daarnaast heb je Ey Ey Ey zo in je hoofd zitten.

ZACHTJES ZINGEN (GIRAFF REMIX) – BLØF

Met Zoutelande stond BLØF aan het begin van dit jaar wekenlang op de eerste plek van de Top 40. Maar daarna bleef een nieuwe single uit. Met Zachtjes Zingen is het wachten daarop nu afgelopen. Die track stond al op het album Aan, maar heeft nieuw een nieuw jasje gekregen. De remix werd gemaakt door Giraff. Het levert een geluid op dat we nog niet eerder hoorden van de Zeeuwse band.

HEY DJ – CNCO x Meghan Trainor x Sean Paul

Vond je Reggaetón Lento van CNCO en Little Mix ook zo lekker? Dan is er goed nieuws. Hey DJ heeft dezelfde sound als die track. Het is niet voor niets één van de favoriete tracks van de fans van de boyband. Het origineel staat op het tweede album van de groep. De versie die je nu voor je kiezen krijgt, is anders: Meghan Trainor en Sean Paul werden ingeschakeld om ook buiten Latijns-Amerika en de Spaanstalige landen te scoren.

WHAT IF THIS IS ALL THE LOVE YOU EVER GET? – Snow Patrol

Liedjes over de liefde, daar is Snow Patrol goed in. De Schotse band heeft met What If This Is All The Love You Ever Get opnieuw een krachtige ballad uitgebracht, in de lijn van Run, Chasing Cars en This Isn’t Everything You Are. De track staat op de gelijknamige EP, die naast de singleversie ook nog wat remixen en een alternatieve versie telt.

LOVE MADE ME DO IT – Cheryl

Haar ex Liam Payne scoort inmiddels hit na hit en dan kan Cheryl natuurlijk niet achterblijven. Hoewel ze in het Verenigd Koninkrijk al heel wat hits op haar naam heeft staan, blijft haar succes in de rest van Europa wat achter. Love Made Me Do It gaat over mislukte liefdes. “I fall in love with every fucker,” zingt Cheryl. Een sneer naar Liam? Catchy is de track in ieder geval wel.

ALL THE TIME – The Kooks

The Kooks scoorden hun laatste Top 40-hit dik tien jaar geleden. Waarom je dan toch naar hun nieuwste track moet luisteren? Omdat die eigenlijk best blijft hangen, nadat je ‘m hebt beluisterd. De track doet je verlangen naar een festivalweide die het refrein hard en vals meebrult.

YOU KNOW I KNOW – Olly Murs ft. Shaggy

Olly Murs heeft eigenlijk hetzelfde probleem als Cheryl: zijn tracks scoren vooral in zijn thuisland. Daarom belde hij naar Shaggy, met het verzoek om samen te werken. De Jamaicaanse ster zag daar wel brood in en vloog naar de UK om You Know I Know op te nemen. Het levert een uptempo nummer op, dat heel slim in elkaar zit.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify!

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!