Coverafbeelding Queen - Save Me
  • Statistieken
  •   9 weken
  •   5 piekpositie
  •   237 punten
  •   1980

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De muzikale veelzijdigheid is kenmerkend voor deze band. De harmonieën en de interessante gelaagdheid in de arrangementen zijn wereldwijd bekend. Ook de krachtige liveoptredens van Queen maken altijd grote indruk op het publiek.

Hun debuut hit is Killer Queen. Met dit nummer komen ze voor het eerst in de Top 40. Ze staan 11 weken genoteerd en bereiken de derde plaats. In 1975 scoren ze met Bohemian Rhapsody hun eerste nummer 1 hit. Dit nummer keert in 1991 terug in de Top 40.


Queen groeit uit tot één van de meest succesvolle bands aller tijden en scoort maar liefst 6 nummer 1-hits.


In 1991 overlijdt Mercury aan een longontsteking, een gevolg van de ziekte Aids. John Deacon trekt zich steeds meer terug en stopt uiteindelijk met de band. De overige leden gaan verder. Zo brengen eerdere hits opnieuw uit met o.a. George Michael, Five en Paul Rodgers. In 2008 scoren ze hun 46e Top 40 hit. Sinds 2011 verzorgt Adam Lambert de vocalen die sindsdien Queen vergezeld op tournee.

In 2014 brengt Queen het album Queen Forever uit. Het album is een mix van niet eerder uitgebrachte “vergeten” nummers, eerder uitgebrachte nummers en een duet tussen Mercury en de in 2009 overleden Michael Jackson.


In 2018 verschijnt de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop rond Queen en leadzanger Freddie Mercury. Het zorgt er 43 jaar na de release voor dat het nummer Bohemian Rhapsody opnieuw volledig in de schijnwerpers staat.
In het najaar van 2022 brengt de band Face It Alone uit, een nummer met daarop ook de stem van Freddie Mercury. De band liet weten dat ze het nummer eigenlijk een beetje waren 'vergeten'. Oorspronkelijk werd het in 1989 opgenomen voor het album The Miracle waar het uiteindelijk niet op is gekomen.

Songtekst

It started off so well
They said we made a perfect pair
I clothed myself in your glory and your love
How I loved you
How I cried...
The years of care and loyalty
Were nothing but a sham it seems
The years belie we lived a lie
I love you till I die
Save me save me save me
I can't face this life alone
Save me save me save me...
I'm naked and I'm far from home

The slate will soon be clean
I'll erase the memories
To start again with somebody new
Was it all wasted
All that love?...
I hang my head and I advertise
A soul for sale or rent
I have no heart I'm cold inside
I have no real intent
Save me save me save me
I can't face this life alone
Save me save me save me...
I'm naked and I'm far from home

Each night I cry I still believe the lie
I love you till I die
Save me save me save me
Don't let me face my life alone
Save me save me ooh...
I'm naked and I'm far from home

Songinformatie

1980 begon goed met de 2de single release Save Me van het album The Game. De single bereikte in Engeland de 11de plaats en in ons land deed Save Me het nog beter met een 5de plaats. 9 weken stond de single in de Top 40 en is afkomstig van het album The Game.

Trivia

Met de nummer 1 single Crazy Little Thing Called Love nog maar amper uit de Top 40 verdwenen stond de opvolger Save Me alweer klaar. Opgenomen in 1979 werd het in 1980 een dikke hit. Hiermee had Queen al 2 singles uitgebracht terwijl het album The Game nog moest verschijnen. Dat gebeurde die zomer. De video was van hoge klasse want er werd gewerkt met animatie waarin een vrouw en een vogel te zien waren. In 2010 stond het nummer in de uitvoering van actrice en zangeres Kerry Ellis op haar album Anthems.


De B-kant komt van het album "Live Killers".
ArtiestQueen
 A-kant
Titel Save Me
Lengte 03:47
Componist(en) Brian May
Producer(s) Queen
Engineer(s) Mack
 B-kant
Titel Let Me Entertain You
Lengte 03:14
Componist(en) Freddie Mercury
Producer(s) Queen
Engineer(s) Mack
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 1A 006-63566
Hoogste positie UK 11
Album The Game


Positieverloop