Coverafbeelding Queen - Las Palabras De Amor (The Words Of Love)

Queen

Las Palabras De Amor (The Words Of Love)

  • Statistieken
  •   5 weken
  •   26 piekpositie
  •   46 punten
  •   1982

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De muzikale veelzijdigheid is kenmerkend voor deze band. De harmonieën en de interessante gelaagdheid in de arrangementen zijn wereldwijd bekend. Ook de krachtige liveoptredens van Queen maken altijd grote indruk op het publiek.

Hun debuut hit is Killer Queen. Met dit nummer komen ze voor het eerst in de Top 40. Ze staan 11 weken genoteerd en bereiken de derde plaats. In 1975 scoren ze met Bohemian Rhapsody hun eerste nummer 1 hit. Dit nummer keert in 1991 terug in de Top 40.


Queen groeit uit tot één van de meest succesvolle bands aller tijden en scoort maar liefst 6 nummer 1-hits.


In 1991 overlijdt Mercury aan een longontsteking, een gevolg van de ziekte Aids. John Deacon trekt zich steeds meer terug en stopt uiteindelijk met de band. De overige leden gaan verder. Zo brengen eerdere hits opnieuw uit met o.a. George Michael, Five en Paul Rodgers. In 2008 scoren ze hun 46e Top 40 hit. Sinds 2011 verzorgt Adam Lambert de vocalen die sindsdien Queen vergezeld op tournee.

In 2014 brengt Queen het album Queen Forever uit. Het album is een mix van niet eerder uitgebrachte “vergeten” nummers, eerder uitgebrachte nummers en een duet tussen Mercury en de in 2009 overleden Michael Jackson.


In 2018 verschijnt de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop rond Queen en leadzanger Freddie Mercury. Het zorgt er 43 jaar na de release voor dat het nummer Bohemian Rhapsody opnieuw volledig in de schijnwerpers staat.
In het najaar van 2022 brengt de band Face It Alone uit, een nummer met daarop ook de stem van Freddie Mercury. De band liet weten dat ze het nummer eigenlijk een beetje waren 'vergeten'. Oorspronkelijk werd het in 1989 opgenomen voor het album The Miracle waar het uiteindelijk niet op is gekomen.

Songtekst

Don't touch me now
Don't hold me now
Don't break the spell darling
Now you are near
Look in my eyes and speak to me
The special promises I long to hear

Las palabras de amor
Let me hear the words of love
Despacito mi amor
Love me slow and gently

One foolish world so many souls
Senselessly hurled through
The never ending cold
And all for fear and all for greed
Speak any tongue
But for God's sake we need

Las palabras de amor
Let me hear the words of love
Despacito mi amor
Let me know this night and evermore

This room is bare
This night is cold
We're far apart and I'm growing old
But while we live
We'll meet again
So then my love
We may whisper once more
It's you I adore

Las palabras de amor
Let me hear the words of love
Despacito mi amor
Touch me now
Las palabras de amor
Let us share the words of love
For evermore evermore
For evermore

Songinformatie

De 2de single release van het album Hot Space was Las Palabras De Amor, in het Engels vertaald als "the words of love". De opvolger van Body Language werd een niet al te grote hit en kwam in ons land tot nummer 26. In Engeland kwam het 9 plaatsen hoger uit maar in de Verenigde Staten kwam het nummer niet in de hitlijst.

Trivia

1982 was een niet al te best jaar voor Queen. Spanningen binnen de band, een slopende lange tour en een album wat slecht verkocht. Toch verschenen er van Hot Space 4 singles. Calling All Girls, Back Chat, Body Language en Las Palabras De Amor. Met deze single begaf Queen zich buiten hun eigen taalbarriëre door bepaalde zinnen in het Spaans te zingen. Dit was echter niet de eerste keer want in 1976 zong de band al in het Japans in het nummer Teo Torriatte. De slechte verkoop van het album kwam de single ook niet ten goede. Hij bleef in de zomer van 1982 op een 26ste plaats in de Top 40 steken.
ArtiestQueen
 A-kant
Titel Las Palabras De Amor (The Words Of Love)
Lengte 04:29
Componist(en) Brian May
Producer(s) Queen, Mack
 B-kant
Titel Cool Cat
Lengte 03:28
Componist(en) Freddie Mercury, John Deacon
Producer(s) Queen, Mack
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 1A 006-64863
Hoogste positie UK 17
Album Hot Space


Positieverloop