Coverafbeelding Queen - Body Language
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   6 piekpositie
  •   189 punten
  •   1982

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De muzikale veelzijdigheid is kenmerkend voor deze band. De harmonieën en de interessante gelaagdheid in de arrangementen zijn wereldwijd bekend. Ook de krachtige liveoptredens van Queen maken altijd grote indruk op het publiek.

Hun debuut hit is Killer Queen. Met dit nummer komen ze voor het eerst in de Top 40. Ze staan 11 weken genoteerd en bereiken de derde plaats. In 1975 scoren ze met Bohemian Rhapsody hun eerste nummer 1 hit. Dit nummer keert in 1991 terug in de Top 40.


Queen groeit uit tot één van de meest succesvolle bands aller tijden en scoort maar liefst 6 nummer 1-hits.


In 1991 overlijdt Mercury aan een longontsteking, een gevolg van de ziekte Aids. John Deacon trekt zich steeds meer terug en stopt uiteindelijk met de band. De overige leden gaan verder. Zo brengen eerdere hits opnieuw uit met o.a. George Michael, Five en Paul Rodgers. In 2008 scoren ze hun 46e Top 40 hit. Sinds 2011 verzorgt Adam Lambert de vocalen die sindsdien Queen vergezeld op tournee.

In 2014 brengt Queen het album Queen Forever uit. Het album is een mix van niet eerder uitgebrachte “vergeten” nummers, eerder uitgebrachte nummers en een duet tussen Mercury en de in 2009 overleden Michael Jackson.


In 2018 verschijnt de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop rond Queen en leadzanger Freddie Mercury. Het zorgt er 43 jaar na de release voor dat het nummer Bohemian Rhapsody opnieuw volledig in de schijnwerpers staat.
In het najaar van 2022 brengt de band Face It Alone uit, een nummer met daarop ook de stem van Freddie Mercury. De band liet weten dat ze het nummer eigenlijk een beetje waren 'vergeten'. Oorspronkelijk werd het in 1989 opgenomen voor het album The Miracle waar het uiteindelijk niet op is gekomen.

Songtekst

Give me body give me body body
Give me your body
Don't talk don't talk don't talk don't talk
Baby don't talk
Body language body language body language
Give me your body
Just give me yeah your body
Give me yeah your body
Don't talk
Body language huh huh
Body language body language

You got red lips snakes in your eyes
Long legs great thighs
You got the cutest ass I've ever seen
Knock me down for a six any time

Look at me I gotta case of body language
Look at me I gotta case of body language
Look at me I gotta case of body language
Look at me I gotta case of body language
Of body language of body language

Yeah sexy body sexy sexy body
I want your body
Baby you're hot

Body language body language body language
Body language body language body language
Body language body language body language

Songinformatie

In het voorjaar van 1982 verscheen de band met een nieuw album en de leadsingle was Body Language. De single haalde de 6de plaats in de Top 40 maar verdween al na 7 weken. Ook in Engeland kwam de single niet hoger dan 24 maar in de Verenigde Staten werd nog wel de 11de plaats behaald.

Trivia

Na de monsterhit Another One Bites The Dust hoopte de band op nog een succes met het funky dance album Hot Space. Vooral de inbreng van Mercury was erg duidelijk want hij haalde de overige 3 bandleden over om een funky album te maken. De leadsingle Body Language was hier een goed voorbeeld van. Dat disco anno 1982 al over zijn hoogtepunt heen was deed de verkopen van zowel de single als het album geen goed. Daarbij kwam ook nog dat er een gewaagde videoclip werd gemaakt waarin de heren in een sauna te zien zijn en zich omringen met vrouwen. De fans waren over dit alles minder te spreken en dat was terug te zien in de verkopen in 1982.
ArtiestQueen
 A-kant
Titel Body Language
Lengte 4:32
Componist(en) Freddie Mercury
Producer(s) Queen, Mack
 B-kant
Titel Life Is Real
Lengte 3:31
Componist(en) Freddie Mercury
Producer(s) Queen, Mack
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 1A 006-64788
Hoogste positie UK 25
Hoogste positie US 11
Album Hot Space


Positieverloop