Coverafbeelding Paul De Leeuw - duet met Simone Kleinsma - Tweestrijd
  • Statistieken
  •   3 weken
  •   35 piekpositie
  •   11 punten
  •   1996

Artiestinformatie

Geboortedatum   26-03-1962
Land   Nederland

Paul de Leeuw deed in 1983 mee aan Cameretten, waar hij werd onderscheiden met de persoonlijkheidsprijs. Twee jaar later is hij te zien in het tv-programma Snelbinder en in 1986 begint de Leeuw met het radioprogramma Lieve Paul, waarin hij relatieproblemen van luisteraars de revue laat passeren. In 1990 krijgt hij met De Schreeuw Van De Leeuw zijn eigen televisieprogramma, dat in Montreux wordt onderscheiden met de Bronzen Roos. In het programma introduceert hij de karakters van Bob en Annie De Rooy. Bob zorgt met Giddy Up Go in 1991 voor zijn Top 40-debuut.


Met Willeke Alberti maakt hij een nieuwe versie van Parole Parole, in 1972 al opgenomen door Mina, getiteld Gebabbel. De single, met daarop ook de live-uitvoering van Vlieg Met Me Mee, komt op de tweede plaats in de Top 40 terecht. Als in zijn tv-programma voormalig Bam To Bam Bam-zanger René Klijn te gast is, wordt Mr. Blue een hit. Klijn staat in het voorjaar van 1993 voor vijf weken op nummer 1 en zou later dat jaar, op 30-jarige leeftijd, komen te overlijden.


Met Ik Heb Een Euromast en Blijf Bij Mij staat De Leeuw in 1993 opnieuw bij de vijf grootste hits van ons land. Op zijn vierde album, ParaCDmol, staat een cover van La Solitudine van Laura Pausini: Ik Wil Niet Dat Je Liegt. Daarmee scoort hij zijn grootste hit in ons land en weet hij de Top 40 voor 8 weken aan te voeren. Voorbij blijft in 1994 net steken op de tweede plaats van de Top 40.

Na samenwerkingen met Ruth Jacott en André Hazes weet hij in 1996 opnieuw een top 3-hit te scoren via Zonder Jou, een duet met Simone Kleinsma. Later komt ook Tweestrijd, opnieuw een duet tussen de twee, nog in de lijst.


In 2000 weet hij tot vijf keer toe Ahoy Rotterdam uit te verkopen. Zeven jaar later is hij de tweede artiest in de Symphonica In Rosso-reeks en weet hij het Gelredome in Arnhem vijf keer te vullen. Blijf (Tot De Zon Je Komt Halen) komt op dat moment in de Top 40 en is zijn 15e hit.


In 2007 wordt hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse leeuw.


In 2008 wint hij voor het tv-programma Mooi! Weer De Leeuw de Gouden Televizierring en wordt hij voor de derde keer onderscheiden met de Zilveren Televizierster als beste mannelijke tv-persoonlijkheid.


In 2016 krijgt hij de Beeld en Geluid Oeuvre Award en wint zijn tv-programma Pauls Puber Kookshow De Gouden Stuiver. Ook brengt hij het album Land Van Mij uit, met daarop de single Stiekem Liedje.

Songtekst

{transcribed by Adri Verhoef, 14-11-1997}

Ik heb gescholden en gezwegen
Toen hij vertelde dat hij van je houdt
Ik ben diep gekwetst en ik voel de pijn
Nu hij niet alleen van mij wil zijn

Ik kan begrijpen dat het pijn doet
Maar je moet weten, als hij bij mij weg moet
Dan is het hier zo kil, dan heb jij 'm in je macht
Je hebt 'm 's morgens en 's avonds, en soms geeft hij mij de nacht

[chorus]:
Is hij daar net zo
Is hij daar net zo
Als hij hier is
Als hij hier is
Denkt hij echt aan jou
Denkt hij echt aan jou
Als hij bij me is
Fluistert hij ook
Fluistert hij ook
Dat hij van je houdt
En zul je ooit zijn
Zul je ooit zijn
Wat ik voor hem kan zijn

Soms word ik wakker en ligt hij naast mij
Ik hoor z'n adem en denk, wat voel jij
Wat gaat er door 'm heen, als hij in m'n armen ligt
En wie veroorzaakt die lach op zijn gezicht
Een lach op zijn gezicht

[chorus]
[break]

Zeg me, moet ik kwaad zijn, of stikken van verdriet
ik weet dat hij niet kiezen wil, en ik, en ik, ik kan het niet

[chorus]
Wat ik voor hem kan zijn...

Songinformatie

ArtiestPaul De Leeuw,
Simone Kleinsma
Titel Tweestrijd
Lengte 04:18
Platenlabel Brommerpech


Positieverloop