Coverafbeelding P!nk - Most Girls
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   23 piekpositie
  •   72 punten
  •   2000

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-09-1979
Land   Verenigde Staten

Alecia Beth Moore speelt op school in haar eerste bandje Middleground, maar dat succes stopt als ze geen succes hebben in een talentenjacht. Als 14-jarige besluit ze solo te gaan optreden in verschillende clubs in Philadelphia. Op dat moment neemt ze ook haar artiestennaam Pink aan, die ze ontleent aan de naam van Mr. Pink uit de film Reservoir Dogs.


Als Pink 16 jaar is vormt ze het R&B-groepje Choice. De band krijgt een platencontract bij LaFace Records en werkt aan een album, dat overigens nooit wordt uitgebracht. Wel leveren ze in 1996 een track voor de soundtrack van de film Kazaam. Twee jaar later stopt Choice, maar blijft Pink wel verbonden aan het platenlabel. In februari van 2000 verschijnt haar eerste single, There You Go, dat in Nederland de top 10 weet te bereiken. Twee maanden later is ook haar debuutalbum Can’t Take Me Home een feit. Nog datzelfde jaar wordt ze door Billboard onderscheiden met een award als beste nieuwkomer.


In 2001 staat ze, samen met Christina Aguilera, Mya en Lil’ Kim op de tweede plaats van de Top 40 met Lady Marmalade, dat ze samen maakten voor de soundtrack bij de film Moulin Rouge! Die track werd opgevolgd door Get The Party Started dat in 2002 opnieuw op nummer 2 wist te komen. Het was de eerste single van haar tweede album Missundaztood.

In de jaren daarna leverde de zangeres met Try This, I’m Not Dead en Funhouse opnieuw succesvolle albums af.


In 2012 verschijnt het album The Truth About Love. Daarvan komt ook, op dat moment 27e Top 40-hit, Just Give Me A Reason. De zangeres weet begin 2013 haar eerste nummer 1-hit te scoren met die samenwerking met Nate Ruess. Daarna weet ook True Love nog uit te groeien tot een bescheiden hitje.


In 2015 maakt de zangeres het thema voor de talkshow van Ellen Degeneres, Today’s The Day. Een jaar later maakt ze met Just Like Fire het thema voor de Disney-film Alice: Through The Looking Glass. Kort voor de bevalling van haar tweede kindje, eind 2016, maakt P!nk samen met Sia en Stargate de track Waterfall.

In oktober van 2017 verschijnt haar zevende studioalbum, Beautiful Trauma. Als voorloper verschijnt de single What About Us waarmee ze haar tweede nummer 1-hit in de Top 40 weet te scoren. Revenge, haar samenwerking met Eminem, wordt haar 20e Alarmschijf bij Radio 538. Van het album Beautiful Trauma worden ook de titeltrack, Whatever You Want en Secrets als single gekozen. Eind 2018 levert ze met A Million Dreams een bijdrage aan het album The Greatest Showman Reimagined. Op dat album zijn nummers uit de film opnieuw ingezongen door artiesten als James Arthur, Panic! At The Disco en Kesha.

In februari 2019 brengt ze de single Walk Me Home uit dat niet veel later haar 16e top 10-hit wordt. Van haar 8e studioalbum Hurts 2B Human zijn de titeltrack (met Khalid) en Can We Pretend (met Cash Cash) de volgende singles.


Songtekst

I never cared too much for love
It was all a bunch of mush
that I just did not want

Paid, was the issue of the day
If a girlfriend's got some game
Couldn't be more fly, gettin paid was everything

But I'm not every girl
and I don't need that world
to validate me

Cuz shorty got a job,
Shorty got a car,
Shorty can pay her own rent
Don't wanna dance if it's not in my heart!!

Chorus:
Most girls want a man with the bling-bling
Got my own thing got the ching-ching
I just want real love
Most girls want a man with the mean green
Don't wanna dance if he can't be
everything that I dream of
a man that understands real love

I was a girl about the floss
It was all about the cost
how much he spent on me

Seek, for a man who's got the means
to be giving you diamond rings
It's what every fly girl could want
or even dream

But I'm not every girl and I don't need no G
to take care of me

Cuz shorty got a job,
Shorty got a car,
Shorty can pay her own rent
Don't wanna dance if it's not in my heart, no-oh

Chorus 2x

(uh uh uh uh....)

I'm not every girl and I don't need no G
to take care of me, no
Cuz shorty got a job,
shorty got a car,
Shorty can pay her own rent
Don't wanna dance if it's not in my heart

Chorus 2x

Songinformatie

ArtiestP!nk
Platenlabel LaFace


Positieverloop