Zingende Nederlandse acteurs

- Overig

 Bilal Wahib Ties Fontane Sascha Visser Hero
Zingende Nederlandse acteurs

Bilal Wahib heeft met Tigers de Top 40 gehaald en daarmee staat er weer een Nederlandse act in de Top 40 die als acteur is begonnen. Er zijn meer artiesten die zijn begonnen met acteren en uiteindelijk ook de muziek zijn ingegaan. Soms bereikten ze de Top 40 en soms hebben ze juist die ambitie nog. Je checkt er hier vijf op een rij.

Michiel Huisman
Tegenwoordig zit hij in Hollywood, maar in 2002 bereikte Michiel Huisman met zijn band Fontane de Tipparade met de track Slapeloos. Op dat moment kenden we Michiel vooral van de serie Costa! De Serie, waarin hij de rol van Bart speelde. Even daarvoor was hij in de eerste Costa!-film te zien. Fontane ging uiteindelijk snel uit elkaar en Michiel besloot om met enkele bandleden verder te gaan. Heel veel succes leverde dat niet op en dat komt misschien ook wel doordat de acteercarrière van de geboren Amstelvener in de lift zat. Hij was onder andere te zien in Volle Maan, Phileine Zegt Sorry en Zwartboek en maakte daarna de stap naar de Verenigde Staten. Daar speelde hij in films en series als Game Of Thrones, Orphan Black, The Haunting Of Hill House en The Red Sea Diving Resort.

Giorgio Sanches
Door de zomerstop zijn er even geen uitzendingen, maar normaal kun je Giorgio vijf dagen in de week zien in Spangas. Daarin speelt hij het personage Mo. De goedlachse acteur begon in 2010 met acteren, toen hij te zien was in de film 6 Tips Om De Beste Voetballer Van De Wereld Te Worden. In 2012 doet hij mee aan The Voice Kids en het jaar daarna aan het Junior Songfestival. Beide keren wint hij niet, maar hij ontwikkelt zich wel verder. Dat bleek het afgelopen jaar wel, toen hij met F1rstman en Gio te horen was op het aanstekelijke Betasten. Een jaar daarvoor checkte je ‘m ook al op Way Up van diezelfde Hilversumse producers. Zijn eigen track African Queen verscheen dit jaar en onlangs kwam Mañana uit, dat hij maakte met Team Rush Hour en Jasha Rudge, die ook als acteur actief is.

Antonie Kamerling
De naam van Antonie Kamerling kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Hoewel de acteur in 2010 op tragische wijze overlijdt, heeft hij bij velen een onuitwisbare indruk gemaakt als Valentijn in de verfilming van De Kleine Blonde Dood en als Hero in de film All Stars. Het grote publiek leert hem in 1990 kennen als Peter Kelder in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarna volgen er tal van hoofdrollen. In de Top 40 komen we ‘m tegen in 1997, toen hij met het mede door Guus Meeuwis geschreven Toen Ik Je Zag de nummer 1-positie haalde. Net als Daan Schuurmans deed hij dat onder de naam van het personage dat hij speelde, in zijn geval: Hero.

Sascha Visser
We zien Sascha Visser in 1999 voor het eerst op televisie, wanneer hij een gastrolletje speelt in de serie Ben Zo Terug. Maar we leren hem pas echt kennen als Sander de Hert in Oppassen!!!. Een klein bengeltje met een grote mond. Daarna was hij onder andere te zien in Kees & Co en ONM. Dankzij de SBS6-talentenjacht So You Wanna Be A Popstar, waarin BN’ers voor een zangcarrière gaan, leerden we een ander talent van de acteur kennen: zingen. Al waren het ook de hordes meisjes die hem steeds een ronde verder stemden. Het leverde hem in 2007 met Ik Wil Met Je Mee een Top 40-hit op, die het zelfs tot de zevende plaats weet te schoppen. Inmiddels is Sascha klaar met de camera en is hij vooral bezig met zijn eigen productiebedrijf Fish To Fish Media.

Daan Schuurmans
Daan Schuurmans heeft niet veel introductie nodig, want hij wordt al jaren gerekend tot één van de populairste acteurs van ons land. Daan was in 1995 voor het eerst op tv te zien in de comedyserie Oppassen!!!, waarna hij op het toneel, op televisie en op het witte doek heel wat rollen speelde. In 2002 is hij te zien in de film Volle Maan, waarin hij de rol van Ties speelt. Zijn jongere broer Hans (Cas Jansen) gaat met wat vrienden op vakantie in Mallorca en moet er van zijn vader voor zorgen dat Ties weer thuiskomt. Ties moet het bouwbedrijf van zijn vader overnemen. In de film zong Daan het nummer Denk Aan Mij. Dat wordt als single uitgebracht en die wordt zo populair, dat hij een Top 40-hit scoort met de track. Al doet hij dat wel onder de naam van zijn personage in Volle Maan.

Van Mocro Maffia en De Libi naar de Top 40
Bilal Wahib is nieuw in de Top 40 en staat al een tijdje in de hoogste regionen van de streaminglijsten. Inmiddels komt de airplay van Tigers ook op gang, dus grote kans dat we hem de komende tijd nog veel hoger in de Lijst der Lijsten zien.

In de lange geschiedenis van de Top 40 zijn er overigens heel wat Nederlandse acteurs, die een hit hebben gescoord. Denk bijvoorbeeld aan Tim Immers, 4Fun, Thomas Acda, IJf Blokker, Leen Jongewaard en Peter-Paul Muller (Martin Morero).

Foto: YouTube