Nieuws
Overig

The Voice Kids blijkt gouden opstapje

The Voice Kids blijkt gouden opstapje
Numidia  Vinchenzo  Ruben Annink  Zoe Wees  Mainstreet  Fabiënne Bergmans 

Als ex-deelnemer aan The Voice Kids, heb je niet altijd meteen succes. Maar de laatste jaren blijkt het talent uit het programma steeds meer zijn weg te vinden in de Nederlandse muziekwereld. Al zijn sommige artiesten ook van de radar verdwenen. Check hieronder wat acts die een verleden bij The Voice Kids hebben.

Numidia
Numidia, die je nu hoort op Tout Est Bon van Boef, deed in 2015 mee aan The Voice Kids en kwam in het team van coach Angela Groothuizen terecht. Ze maakte veel indruk met haar Blind Audition, waar ze It’s Time van Imagine Dragons deed. Alle stoelen draaiden en een favoriet was geboren. Ze schopte het dan ook tot de finale, waarin ze helaas afviel. Ze bleef strijden voor haar plekje in de muziekwereld, maakte haar school af en tekende in 2018 bij Trifecta, het label van Ali B. Het leverde haar twee noteringen in de Tipparade op met Dana (met Ali B, R3hab en Cheb Rayan) en Meli Meli (met Ali B en Ronnie Flex). Met Tout Est Bon is het nu voor het eerst goed raak. De track staat sinds de release ook in de streaminglijsten en kwam binnen op 29 in de Top 40.

Vinchenzo
Voordat Vinchenzo Tahapary, zoals de zanger voluit heet, meedeed aan The Voice Kids, was hij al te zien in de talentenshow My Name Is Michael, waarin werd gezocht naar een goede imitator van Michael Jackson. In 2012 stapte hij het podium van The Voice Kids op voor zijn Blind Audition. Met de track You Give Me Something van James Morrison weet hij Angela Groothuizen te overtuigen. Uiteindelijk bereikt hij de Sing-Offs van het programma. Net als Numidia legde ook Vinchenzo zich hier niet bij neer, want in 2017 maakte hij de stap naar het grote podium van The Voice Of Holland. Het jongetje van destijds bleek een hunk geworden, met bijzondere, zware stem. Met coach Ali B bereikte hij de finale, waarin hij derde werd. Met Daily scoorde hij daarna een Top 40-hit en met Headphone, Craving en What This Could Be kwam hij in de Tipparade.

Ruben Annink
Niet alleen Vinchenzo doet in 2012 mee aan The Voice Kids, ook Ruben Annink neemt met zijn gitaar in dat jaar plaats op het podium voor de rode, omgedraaide stoelen. Hij doet auditie met een bijzondere versie van Sterrenstof van De Jeugd van Tegenwoordig. Marco Borsato en Nick & Simon zijn direct om en niet veel later draait ook Angela Groothuizen. De jonge Ruben krijgt zelfs het publiek mee. Helaas moet hij het in de Battle-ronde afleggen tegen een andere kandidaat. In 2015 doet de zanger mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland en daar bereikt hij wel de finale. Met een tweede plaats speelde hij zich behoorlijk in de kijker. De jaren daarna ontwikkelt hij zijn eigen stijl: Nederlandse liedjes, die niet in één hokje te plaatsen zijn. Dankzij zijn bijdrage op Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn van Ali B, scoorde Ruben in 2015 meteen zijn eerste Top 40-hit. Afgelopen jaar was hij te zien in Beste Zangers.

Zoe Wees
Zoe Wees had laatst nog de Alarmschijf te pakken met Control. De Duitse zangeres deed in 2017 mee aan The Voice Kids en had heel wat te overwinnen. In haar kinderjaren leed ze aan een vorm van epilepsie, waarbij ze de controle verloor over haar lichaam en depressief raakte. Bovendien maakte het haar flink onzeker. Een muziekleraar op haar middelbare school zag haar talent en ging met haar aan de slag. Hij gaf haar bovendien een dosis zelfvertrouwen. In 2017 deed Zoe mee aan The Voice Kids en daar krijgt ze zanger Sasha (bekend van zijn Top 40-hit If You Believe) als coach. Ze bereikte in het programma de Sing-Offs, maar een aantal producers was direct in haar geïnteresseerd. Ze gingen met haar aan de slag en uit een van de sessies rolde Control. Een track die de cirkel rond maakt, want hierin bedankt ze de leraar die haar onder zijn hoede nam.

Giorgio Sanches
Je kent hem nu misschien beter als onder andere Mo in Spangas en van zijn tracks met Team Rush Hour. Maar Giorgio Sanches deed net als Ruben Annink en Vinchenzo in 2012 mee aan The Voice Kids. Met Bagagedrager van Gers Pardoel en Sef wist hij helaas geen enkele stoel om te draaien. Een jaar later zagen we hem terug bij het Junior Songfestival, waarin hij met de track Whatever in één van de halve finales vierde werd. In een interview met de Top 40 vertelde Giorgio al dat het niet de makkelijkste periode uit zijn leven was. “Er zijn veel mensen negatief over me geweest. Ik heb natuurlijk ook met The Voice Kids meegedaan en daar heb ik alleen The Blind Auditions gehaald. En daarna, in de eerste klas, kreeg ik een heel vervelende periode. Je was gewoon een doelwit op school. Ze gingen me niet pesten ofzo, maar ze zeiden wel dingen tegen me. Dat kan je toch wel onzeker maken en dat is gewoon heel rot.”

MainStreet
Ken je ze nog? Nils Käller, Daan Zwierink, Owen Playfair en Rein van Duivenboden zorgden tot en met 2016 voor hordes gillende meiden en andere hysterische toestanden. Het viertal werd in 2012 niet bekend door The Voice Kids, maar door het Junior Songfestival. Toch hebben zij een verleden bij The Voice Kids, want tijdens de audities voor dat programma leerden de boys elkaar kennen. Overigens is hun auditie nooit op televisie te zien geweest. Bij het Junior Songfestival gooiden ze hoge ogen en werden ze derde met hun track Stop The Times, dat daarna wel vaak wordt gedownload. Sterker nog: het bereikte de Tipparade. Daarna is het serieus raak met Mind Is Blown, dat tot de 30e plek in de Top 40 wist te komen. Inmiddels is MainStreet verleden tijd en is vooral Rein van Duivenboden nog in the picture. Hij was afgelopen jaar te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. Owen Playfair deed in 2018 mee aan The voice Of Holland en kwam niet verder dan The Knockouts.

Fabiënne Bergmans
De eerste winnares van The Voice Kids wist niet wat haar overkwam, toen de trofee in de finale aan haar werd uitgereikt. Haar track What You’re Made Of (van Lucie Silvas) bereikte de 38e plek in de Top 40 en iedereen wilde wel iets van haar. Bovendien kampte ze in Roosendaal met een pestverleden en worstelde ze met haar ADHD. Om aan alles te ontkomen zocht Fabiënne de vlucht in de drugs. De joints die ze rookte, maakten haar naar eigen zeggen rustig in haar hoofd. Later raakte ze ook verslaafd aan alcohol. Toen haar ouders dit ontdekten, besloot ze naar een kliniek te gaan om weer zichzelf te worden. Inmiddels is ze al weer een tijdje uit de spotlights verdwenen, met een filmrol in de Carry Slee-verfilming Spijt! op haar cv. Zingen is nog steeds een passie voor haar en buiten de spotlights zou ze nog aan haar droom werken.

Foto: YouTube

(11/07/2020)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Joost - Europapa
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Teddy Swims - The Door
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Rondé - Undecided
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Benson Boone - Slow It Down
Details La Fuente - Ratata
Details Myles Smith - Stargazing
Details Di-Rect - My Blood
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Billie Eilish - Lunch
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Eminem - Houdini
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Chef'Special - Fly Like Me