Originals: Show Me Love

- Overig

 Robin S Sam Feldt
Originals: Show Me Love

Show Me Love staat te boek als één van de floorfillers uit de jaren ’90 en die track bewees jaren later nog steeds helemaal hot te zijn.

Robin Stone brak in 1993 wereldwijd door met Show Me Love maar dat gebeurde niet meteen na het uitbrengen van het nummer. Zo verscheen Show Me Love bij Champion Records en dreigde het al snel af te zakken naar de onzichtbare dieptes van uitgebrachte nummers. De Zweedse producer Sten ‘Stonebridge’ Hallström voorkwam dat de track de anonimiteit verdween. Hij zocht bij verschillende labels naar nummers om te remixen en kreeg uiteindelijk Show Me Love in handen. 

De eerste versies werden afgekeurd maar na verschillende nabewerkingen werd het alsnog uitgebracht en de rest is geschiedenis. Ook de Verenigde Staten ging overstag waar dergelijke housenummers in de regel gedoemd waren te mislukken. Het gaf Robin S een springplank in de muziekwereld en tot op de dag van vandaag is ze te zien op cruiseschepen en jaren ’90-feesten. 

Stonebridge gebruikte op zijn versie van Show Me Love de Korg M1-synthesizer. Dat instrument werd later handig meegenomen op andere releases die succesvol werden. 

Show Me Love kwam nog een aantal keren in de Top 40, waaronder de remix in 2008 die op nummer 1 kwam en een uitvoering van Sam Feldt.

Wil je meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan op originelehits.nl