Liegende hits in de Top 40

- Overig

 Bee Gees Davina Michelle Beyoncé Shakira Dolly Dots Imagine Dragons Cris Cab Camila Cabello
Liegende hits in de Top 40

Davina Michelle scoort een Top 40-hit met Liar. Het is pas de achtste Top 40-hit ooit met het Engelse woord voor ‘leugenaar’ in de titel.

Een track met ‘liar’ in de titel komt dus niet vaak voor. The Bee Gees hadden in 1981 de primeur: He’s A Liar was de eerste 'Liar-notering' ooit in de Lijst der Lijsten. In de 7 weken dat dit nummer in de Nederlandse Top 40 stond, behaalden de broertjes Gibb de twaalfde plek. In 1984 waren de Dolly Dots met She’s A Liar de volgende act die het woord in de titel opnam. Daarna moesten we maar liefst 10 jaar wachten op de volgende, maar dankzij de Rollins Band en hun Liar stond er weer een leugenaar in de lijst. Die 10 jaar zijn een schijntje in vergelijking met de 13 jaar die nog zouden volgen. Beyoncé en Shakira braken in 2007 de band met Beautiful Liar.

5. SHE’S A LIAR – Dolly Dots (1984)
Misschien wel de bekendste girlband van Nederland wist in 1984 tot de zevende plek te komen en in 9 weken Top 40 op 233 Top 40-punten te komen. Dat komt misschien wel vooral door het aanstekelijke dansje dat Angela, Ria, Sjeel en Esther op de typische jaren 80-stoeltjes deden.

4. BAD LIAR – Imagine Dragons (2018)
Bad Liar was in 2018 de vierde single van het succesvolle Imagine Dragons-album Origins. Bijzonder aan de track is dat-ie door zanger Dan Reynolds en zijn ex Aja Volkman is geschreven, vlak voordat zij uit elkaar gingen. Je proeft in deze track dan ook de woede, maar vooral het verdriet. In de Top 40 kwam het nummer tot de elfde plek en na 18 weken stond de teller op 353 Top 40-punten.

3. LIAR LIAR – Cris Cab (2013)
Je hebt artiesten die snel komen en nooit meer weggaan en je hebt artiesten die snel komen en juist snel weer zijn verdwenen. De nu 27-jarige Cristian Cabrerizo, oftewel Cris Cab, lijkt onder die laatste categorie te vallen. Na zijn Top 40-hit Loves Me Not bereikte hij in 2016 alleen nog maar de Tipparade met Paris (met Willy William). Zijn grootste Top 40-hit van de Amerikaan is ex-Alarmschijf Liar Liar, dat tot de negende plek kwam in 2013 en 447 Top 40-punten wist te behalen.

2. BEAUTIFUL LIAR – Beyoncé & Shakira (2007)
Als Beyoncé en Shakira samen een track maken, dan kun je er gif op innemen dat het een stomende track wordt. En dat werd Beautiful Liar ook. De track werd al in 2006 geschreven door de Noren Mikkel S. Eriksen en Tor Erik Hermansen. Hun manager vond het echt een nummer voor Beyoncé en Shakira. Maar het leek de twee schrijvers onmogelijk om hen te bereiken en bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk kregen ze Beyoncé toch via via te pakken en zij was wel te porren voor een duet met Shakira. Wel namen de twee hun zang gescheiden van elkaar op. Beautiful Liar kwam in 2007 op nummer 1 en behaalde 543 punten.

1. LIAR – Camila Cabello (2019)
Camila Cabello scoorde tot nu toe de grootste ‘Liar-hit’ in de Top 40-geschiedenis. Hoewel haar track Liar maar tot de zesde plek kwam, wist hij wel tot 557 punten te komen. Voor de clip bij het nummer pakte Camila grootst uit. Zo zie je onder andere de Australische acteur Keiynan Lonsdale in de 6 minuten durende video voorbijkomen en zie je heel wat (hilarische) situaties waarin mensen aan het liegen zijn.

Camila’s Liar verdween in februari van dit jaar en dus hoefden we dankzij Davina Michelle niet lang te wachten op een Top 40-hit met ‘Liar’ in de titel.

Foto: YouTube