Higher Ground van Martin Garrix en John Martin is de tiende 'higher-hit'

- Overig

 Kygo Whitney Houston UB40 Taio Cruz Travie McCoy Martin Garrix
Martin Garrix

Met Higher Ground scoren Martin Garrix en John Martin de tiende Top 40-hit met het woord ‘Higher’ in de titel. Een mooi momenten op de vier grootste higher-hits eens een op een rijtje te zetten. Je checkt ze hieronder.

1. HIGHER LOVE – Kygo x Whitney Houston (#7 in 2019)
De grootste hit met ‘higher’ in de titel scoorden Kygo en Whitney Houston vorig jaar. Het is een cover van de track van Steve Winwood, die er in 1986 tot de 24e plek mee kwam in de Nederlandse Top 40. Whitney nam het nummer oorspronkelijk op voor de Japanse versie van haar album I’m Your Baby Tonight, uit 1990. Kygo kreeg toestemming van de nabestaanden van de zangeres om er een remix van te maken. Toen hij het resultaat liet horen waren zij unaniem enthousiast.

2. HIGHER – Taio Cruz & Travie McCoy (#7 in 2011)
Taio Cruz nam Higher eigenlijk alleen op. Die versie staat ook op zijn album, maar voor de Amerikaanse markt was het interessanter om er een naam aan toe te voegen. Daarvoor werd Travie McCoy ingeschakeld. Toch vond zijn label dat er voor de Europese landen ook een versie moest komen met een aansprekende naam. De keuze viel op Kylie Minogue. Maar omdat zij in Nederland al lange tijd geen hit meer had gescoord, werd er hier gekozen om de versie met Travie uit te brengen. Snap je het nog? Het leverde gelukkig wel wat op voor de bebrilde zanger: de track werd Alarmschijf en kwam tot de zevende plek.

3. HIGHER & HIGHER – DJ Jurgen (#5 in 2000)
DJ Jurgen, die in het dagelijks leven Jurgen Rijkers heet, begon in de jaren ’80 in Den Haag als radio-dj en stapte vervolgens over naar Radio 3 en Radio 10. Maar zijn hart ligt ook naast radio maken ook bij het produceren van muziek en daar is hij aan het einde van de jaren 90 en aan het begin van de 00’s bijzonder succesvol mee. Higher & Higher brengt hij nog onder zijn eigen naam uit, maar later is hij de man achter het project Alice Deejay. Tegenwoordig hoor je Jurgen op Wild FM.

4. HIGHER GROUND – UB40 (#8 in 1993)
Nee, deze Higher Ground is een keer geen cover van de track van Stevie Wonder. UB40 schreef het nummer zelf. Het was de tweede single van het album Promises And Lies, waarop ook de bekende Elvis-cover (I Can't Help) Falling in Love with You op staat. Higher Ground bereikt in 1993 de achtste plek, net als in de UK en Nieuw-Zeeland.

De Higher Ground van Martin Garrix en John Martin is de nummer 10 in lijst met 'higher-hits'. De vraag is natuurlijk hoe hoog deze track de komende weken nog gaat komen. 

Foto: YouTube