Het Jaar Van... Kraantje Pappie | Van Feesttent naar Liefde in de lucht

- Overig

 Kraantje PappieHetjaarvan
Kraantje Pappie 2018

Kraantje Pappie heeft een enorme switch gemaakt in zijn muziekstijl. Voor hem is dat goed uitgepakt, in 2018 ging hij als een speer. Meer dan de helft van zijn Top 40-hits komen uit 2018.

De rapper heeft inmiddels zeven Top 40-hits op zak, waarvan er vier uit 2018 komen. Afgelopen jaar was een goede voor de Groningse rapper. 

Check hieronder Kraantje's jaar in een notendop. Wil je meer weten over de rapper? Check de biografie van Kraantje Pappie.


JA! met Bizzey
Begin 2018 schoot Kraantje Pappie samen met Bizzey gelijk in de Top 40 omhoog. Ze brachten in de tweede week van januari hun single JA! uit. Uiteindelijk stond de track twaalf weken in de hitlijst met als hoogste positie de vijfde plaats. 

Lil Craney
In 2018 brengt hij ook de track Lil Craney uit, een nummer waarin hij zijn lof voor Groningen uitspreekt. Na zeventien weken in de Top 40 hebben gestaan met dit nummer, werd dit zijn grootste hit. 

Gouden plaat bij RTL Late Night
In april was Kraantje Pappie samen met Diggy Dex te gast bij Humberto Tan in het praatprogramma RTL Late Night. Hier werd Kraantje verrast met een gouden plaat voor de single Lil Craney.

Liefde in de lucht
Kraantje Pappie is terug van weggeweest met een compleet nieuwe muziekstijl: dat werd in 2018 wel duidelijk. Zo ook toen hij met de zanger van Chef'Special, Joshua Nolet een nummer had opgenomen. In juni brachten de twee de track Liefde in de lucht uit die meteen als een speer ging. Hij kwam binnen op zevende plek in de Top 40 en behaalde de week erna zelfs de vijfde plek wat uiteindelijk hun piekpositie werd.

Daddy album en tour
Op 28 september kwam het nieuwste album van Kraan uit: Daddy. Hierop staan ook de nummers Lil Craney, Liefde in de lucht en zijn nieuwste single: Sigaret. Begin deze maand is hij begonnen met zijn clubtour in het kader van zijn album. 

AFAS Live in 2019
Kraantje Pappie heeft mooie plannen in het vooruitzicht: hij geeft een show in de AFAS Live in 2019. Op 5 april geeft hij het optreden Come To Daddy. Inmiddels is al meer dan de helft van de tickets verkocht!

Kraantje Pappie zijn grootste Top 40-hit uit 2018:
Lil Craney (2018, 17 wkn)
Check de songtekst

(Foto: YouTube)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!