Dit waren de hoogtepunten uit de Top 40 van het jaar 2019

- Overig

 Krezip Marco Borsato Tones And I Snelle Billie Eilish
2019

Van 15 tot en met 24 december las je op Top40.nl alle hoogtepunten van het decennium dat vandaag eindigt. Maar naast dat het decennium wordt afgesloten wordt ook het jaar 2019 definitief afgesloten. Daarom check je hier nog één keer opvallende hoogtepunten uit de Top 40 van het afgelopen jaar. 

Top 40 bij Qmusic
Op 4 januari dit jaar vond de eerste uitzending met de nieuwe presentator, Domien Verschuuren, plaats. Vanaf deze dag wordt de lijst elke vrijdag van 14:00 - 18:00 uur uitgezonden op Qmusic. 

Davina Michelle pakt record
Tijdens de Top 40 Awards begin dit jaar werd Davina Michelle de eerste Nederlandse zangeres ooit die de Top 40 voor elf weken wist aan te voeren. Met haar nummer Duurt Te Lang maakte Davina in 2018 haar debuut in de lijst, maar 2019 was een erg succesvol jaar voor de zangeres. Zo scoorde ze nog drie Top 40-hits waarvaan er één ook op de eerste plek belandde. Hoe Het Danst, de samenwerking met Marco Borsato en Armin Van Buuren, stond 30 weken in de lijst en drie weken op nummer 1.

14.000e binnenkomer
Op 19 januari gebeurde er iets bijzonders in de Top 40. Giant van Calvin Harris en Rag’N’Bone Man kwam binnen in de lijst op de 22e positie. Het was niet zomaar een nieuwe binnenkomer, want dit nummer was de 14.000e nieuwe track in de Top 40. Uiteindelijk was het ook een grote hit: de track stond 21 weken in de lijst, scoorde 607 punten en als hoogste stond het nummer op de vierde plek. 

Krezip keert terug
Na 10 jaar afwezigheid van de band Krezip, werd in 2019 ook bekend dat de band weer zou gaan optreden, namelijk op het popfestival Pinkpop die dit jaar hun 50e verjaardag vierden. De band liet het daar niet bij, ook brachten ze nieuwe nummers uit waarmee ze in de Top 40 twee hits scoorden. Lost Without You scoorde 223 punten en How Would You Feel 46 punten. 

Compleet Nederlandstalig podium
Voor het eerst in veertien jaar tijd is op 1 maart de nummer 1, 2 en 3 van de Top 40 volledig Nederlandstalig. Hij Is Van Mij, IJskoud en Als Het Avond Is zorgen voor een compleet podium dat gezongen is in de Nederlandse taal. De laatste keer dat onze taal zo nadrukkelijk een stempel op de bovenste drie plaatsen van de hitlijst drukte was op 16 oktober 2004. 

Billie Eilish érg populair
Billie Eilish kan ook niet ontbreken in deze lijst met hoogtepunten van 2019. Dit jaar scoorde de zangeres veel hits en streams, ook stond ze op veel festivals en verkocht ze elke show uit. Daarnaast kondigde ze haar show in de Ziggo Dome op 13 juli 2020 aan die binnen de kortste keren was uitverkocht. En dat terwijl Billie Eilish pas nét 18 jaar oud is. Daarmee is ze wel de meest succesvolle artiest in de Top 40 die in dit millennium is geboren.

Reünie vijfde Nederlandstalige nummer 1-hit
2019 was een succesvol jaar voor de Nederlandstalige popmuziek. Zo hadden we in maart al een compleet Nederlandstalig podium en klom Reünie eind september naar de nummer 1-posite. Dat werd de vijfde Nederlandstalige nummer 1-hit van dit jaar en dat is voor het eerst sinds 2007 dat de Nederlandse taal zo nadrukkelijk op plek 1 staat.

Marco Borsato maakt eigen Top 40
Met Lippenstift scoorde Marco Borsato dit jaar zijn 40e Top 40-hit. Daarmee kan hij zijn eigen top 40 maken. Hij is de zevende Nederlandse artiest die dat kan doen. 

Tones And I op nummer 1
Dit jaar sluiten we af met Tones And I op nummer 1. De Australische zangeres staat inmiddels al dertien weken bovenaan de lijst met haar nummer Dance Monkey. Daarmee is ze de eerste solo zangeres ooit die zo lang op nummer 1 stond. Dat record pakte Davina Michelle eerder dit jaar omdat ze met Duurt Te Lang elf weken op de eerste plek stond.