Nieuws
Overig

De genomineerden voor de Top 40 Awards

Top 40 Awards

Vrijdag 10 januari vindt de uitreiking van de Top 40 Awards plaats bij Qmusic. In verschillende categorieën worden de beste artiesten, grootste hits uit 2019 en de jaren 10 uitgereikt. Check hier de kanshebbers van de elf categorieën.

BESTE NIEUWKOMER 2019 NATIONAAL
- Duncan Laurence 
Duncan Laurence mocht dit jaar meedoen aan het Songfestival en scoorde daarmee zijn eerste Top 40-hit. Arcade kwam in week 11 voor het eerst binnen in de Top 40. De track stond uiteindelijk vier weken zelfs op nummer 1! Een aantal weken geleden kwam de zanger opnieuw binnen in de Top 40 met Love Don't Hate It.
Snelle 
Snelle is al een tijdje actief als artiest maar 2019 was het jaar dat de rapper écht doorbrak. Begin 2019 stond hij voor het eerst in de Top 40 met zijn track Scars. Hierna scoorde Snelle nog vier hits in de Top 40 waaronder zijn grootste Top 40-hit Reünie, die in week 39 op 1 stond.
R3hab 
In 2009 scoorde R3hab al een hit in de Tipparade, maar tot vorig jaar scoorde de dj nog geen hit in de Top 40. Halverwege 2019 kwam R3hab dan eindelijk voor het eerst binnen in de Top 40. Met zijn versie van All Around The World (La La La) maakte hij het tot de 6e positie. 
Afro bros 
Deze act uit dit rijtje heeft waarschijnlijk met de grootste artiesten samengewerkt. Dit jaar kwam Afro Bros namelijk voor het eerst binnen in de Top 40 met hun track Instgram die ze samen met niemand minder dan David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike en Daddy Yankee maakten. 
Rani 
Ook Rani kwam voor het eerst binnen in 2019 met een grote artiest. Samen met Sam Feldt maakte hij de track Post Malone en die kwam in week 38 binnen in de lijst. In totaal hielt deze top 40-hit het zestien weken vol in de lijst. 

BESTE NIEUWKOMER 2019 INTERNATIONAAL
Meduza + Goodboys 
Meduza en Goodboys zijn los van elkaar een act, maar afgelopen jaar kwamen ze samen voor het eerst binnen in de Top 40 met hun track Piece Of Your Heart. De twee lieten het daar niet bij, later in 2019 brachten ze nog een samenwerking uit: Lose Control
Lewis Capaldi 
Lewis Capaldi is ook één van de verrassingen van 2019. De zanger had nog nooit in de Top 40 en/of Tipparade gestaan, maar in 2019 scoorde hij maar liefst twee hits in de Top 40. In totaal stond hij 47 weken in de lijst, dat is bijna heel 2019! 
Erika Sirola 
Erika Sirola werkte dit jaar samen met Robin Schulz en dat was een succes. Hun track bereikte het tot de 7e positie in de Top 40 en stond daar drie weken lang. 
Mabel 
Mabel debuteerde in 2019 in de Top 40 en ze mocht al meteen samenwerken met een hele grote artiest: Tiësto. Hun track en twee solotracks van de zangeres stonden allemaal in de lijst. 
Tones And I 
Ondanks dat Tones And I pas eind 2019 in de Top 40 debuteerde, heeft ze record na record gebroken. Inmiddels staat ze veertien weken op nummer 1, is ze daarmee de zangeres met meeste weken op 1 en stonden er ooit maar drie nummers langer op 1. 

GROOTSTE NEDERLANDSE HIT VAN DE 10'S
Zoutelande - BLØF & Geike Arnaert 
Ondanks dat BLØF in 1998 al in de Top 40 debuteerde heeft de Zeeuwse band nog steeds veel succes in de lijst. Eén van deze successen was Zoutelande. De samenwerking met Geike Arnaert kwam in 2017 binnen in de Top 40 en is de grootste hit van BLØF. 
Waves - Mr. Probz 
Met Waves scoorde Mr. Probz voor de tweede keer een hit in de Top 40. In 2013 wist dit nummer het te bereiken tot de 6e positie. In totaal heeft de zanger zes Top 40-hits gescoord. 
Ik Neem Je Mee - Gers Pardoel 
In 2009 debuteerde Gers Pardoel in de Top 40 met Broodje Bakpao, maar in 2011 kende hij zijn grootste succes met zijn Top 40-hit Ik Neem Je Mee
IJskoud - Nielson 
Eerder in de 10's kende Nielson veel succes in de Top 40. Maar in 2018 kwam de zanger terug met een heel nieuw imago en nieuwe nummers. En met succes! Ijskoud is van al zijn elf Top 40-hits zijn grootste. 
Hoe Het Danst - Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle
Dit nummer is nog maar piepjong, maar maakt toch kans op de Top 40 Award voor Grootste Nederlandse Hit van de 10's. Deze samenwerking was een groot succes: in totaal stond de track drie weken op nummer 1 en maar liefst 30 weken in de lijst. 

GROOTSTE INTERNATIONALE HIT VAN DE 10'S
Happy - Pharrell Williams 
Ondanks dat we tegenwoordig niet veel meer van Pharrell Williams horen, was de 10's wel een groot succes voor de producer en zanger. Van zijn zestien Top 40-hit scoorde hij er negen in de jaren 10, waaronder Happy
Wake Me Up! - Avicii 
De jaren 10 was een veelbewogen decennium voor Avicii. In 2010 maakte hij zijn debuut en dat was een groot succes. Daarna heeft hij nog 21 Top 40-hits gescoord. Maar de 10's was ook het decennium dat de Zweedse dj is overleden. Wake Me Up! is de grootste hit uit de Top 40 van Avicii. 
Somebody That I Used To Know - Gotye & Kimbra 
Je zou hem een ééndagsvlieg kunnen noemen, want Gotye stond alleen met dit nummer in de Top 40, maar het was dan wel een groot succes. Het nummer stond maar liefst 38 weken in de lijst. 
All Of Me - John Legend
In 2013 stond John Legend in de Top 40 met zijn nummer All Of Me. Dit nummer was niet zijn eerste Top 40-hit, maar wel zijn grootste. Ook wist alleen All Of Me het tot de eerste positie te bereiken. 
Lean On - Major Lazer, DJ Snake & MØ 
De samenwerking tussen de twee dj's en zangeres was een groot succes in 2015 in de Top 40. Ook de samenwerking tussen Major Lazer en  beviel goed, want de twee maakten in 2016 nog een hit die in de lijst belandde. 

GROOTSTE HIT 2019 NATIONAAL
Hij Is Van Mij - Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha & Bizzey 
2019 was een succesvol jaar voor de Nederlandse popmuziek en voornamelijk voor de Nederlandstalige popmuziek. Zo stond Hij Is Van Mij in de zesde week van 2019 op 1! 
Arcade - Duncan Laurence 
Arcade was niet alleen in Nederland een succes, maar door heel Europa. Duncan Laurence won met dit nummer namelijk het Songfestival én wie weet ook een Top 40 Award! 
Als Het Avond Is - Suzan & Freek 
Suzan & Freek maakten voorheen alleen covers, tot 2018. Het duo bracht toen een eigen single uit en deze stond gelijk in de Top 40. Als Het Avond Is kwam in de laatste weken van 2018 binnen in de lijst, maar kende zijn grootste succes in 2019. 
Ritual - Tiësto, Jonas Blue & Rita Ora 
Ondanks dat Rita Ora en Jonas Blue geen Nederlandse artiesten zijn, hoort dit nummer wel in dit lijstje. Tiësto is een internationale grote artiest, maar komt toch écht uit Nederland. Ritual kwam in week 23 binnen op de 29e positie en het nummer verdween pas enkele weken geleden uit de lijst. 
Hoe Het Danst - Marco Borsato, Armin Van Buuren & Davina Michelle 
Voor de zomer kwam deze gigantische samenwerking tussen Marco Borsato, Armin Van Buuren en Davina Michelle binnen in de lijst. Het succes duurde niet kort, want ook dit nummer verdween pas enkele weken geleden uit de lijst. 

GROOTSTE HIT 2019 INTERNATIONAAL
Con Calma - Daddy Yankee ft. Snow
Daddy Yankee had al veel succes gehad in de Top 40, maar in 2019 scoorde hij zijn op drie na grootste Top 40-hit met Con Calma. De samenwerking met Snow kwam in de zevende week van 2019 binnen in de lijst, maar verdween pas op de helft van het jaar uit de Top 40. 
Someone You Loved - Lewis Capaldi 
Lewis Capaldi maakte afgelopen jaar zijn debuut in de lijst, met veel succes. Want Someone You Loved maakt kans om de grootste Top 40-hit van 2019 te zijn. 
I Don't Care - Ed Sheeran & Justin Bieber
Afgelopen jaar was natuurlijk ook hét jaar dat Ed Sheeran met een nieuw album kwam. En niet zomaar een album! Namelijk een album waar alleen samenwerkingen op staan, zo ook die met Justin Bieber
Don't Call Me Up - Mabel 
Ook Mabel maakte haar debuut in de Top 40 in 2019. In totaal scoorde ze drie Top 40-hits waaronder haar grootste hit Don't Call Me Up
Señorita - Shawn Mendes & Camila Cabello
Eén van de zomerhits van 2019 is die van Shawn Mendes & Camila Cabello. Señorita stond maar liefst twaalf weken op de koppositie. 

BESTE ARTIEST 2019 NATIONAAL
Suzan & Freek
In 2018 maakte het duo hun debuut in de lijst. Met hun twee Top 40-hits maken ze kans op beste Nederlandse artiest van 2019 te zijn!
Kris Kross Amsterdam
Kris Kross Amsterdam scoorde in 2019 enorme hits met Hij Is Van Mij, Moment en Ik Sta Jou Beter. Bij elkaar scoorde deze tracks maar liefst 1.601 punten.  
Marco Borsato
Marco Borsato maakte in 2019 een bijzondere stap in zijn carrière. Door samen te werken met jonge Top 40-artiesten heeft de zanger weer een nieuwe doelgroep weten te bereiken. 
Tabitha
Tabitha stond afgelopen jaar twee keer in de lijst. Beide nummers maakte zij met de act Kris Kross Amsterdam. 
Davina Michelle
Davina Michelle maakte haar debuut in de Top 40 in 2018. Maar in 2019 werd ze meteen één van de succesvolste artiesten van Nederland.  Ze scoorde afgelopen jaar maar liefst drie Top 40-hits. 

BESTE ARTIEST 2019 INTERNATIONAAL
Daddy Yankee
Daddy Yankee stond in 2005 al in de Top 40, maar in 2019 scoorde hij nog steeds Top 40-hits. Met nummers als Con Calma en Instagram scoorde hij veel punten in de lijst. 
Camila Cabello
Voormalig lid van Fifth Harmony, Camila Cabello, is ook succesvol als soloartiest. Dat liet ze in 2019 wel zien, zo stond ze twaalf weken op nummer 1 met haar samenwerking met Shawn Mendes.
Justin Bieber
Ondanks dat Justin Bieber in 2019 geen solomuziek heeft uitgebracht hoort hij wel thuis in dit rijtje. Door onder andere zijn samenwerking met Ed Sheeran scoorde hij goed in de Top 40 in 2019. 
Ed Sheeran
In 2019 bracht Ed Sheeran een nieuwe album uit met alleen maar samenwerkingen. Een aantal van deze nummers zagen we terug in de Top 40. 
Mabel
In 2019 debuteerde deze zangeres pas in de lijst, maar ondanks dat scoorde ze wel drie Top 40-hits het afgelopen jaar.

BESTE ARTIEST 10'S NATIONAAL
Ronnie Flex
Drank & Drugs, Blijf Bij Mij en Fan, zijn allemaal hits van Ronnie Flex die hij scoorde in de jaren 10 in de Top 40. 
Nielson
Nielson brak in de jaren 10 door via het programma De Beste Singer Songwriter van Nederland. In 2012 debuteerde hij in de lijst en daarna scoorde hij nog tien Top 40-hits. 
Martin Garrix
Martin Garrix is misschien wel de Nederlandse artiest die het meeste succes in het buitenland heeft. Maar ook in Nederland in de Top 40 behaalde de dj veel succes het afgelopen decennium. 
Armin van Buuren
Niet alleen in 2019 scoorde Armin Van Buuren Top 40-hits, de hele jaren 10 heeft de dj succes gehad in de lijst. 
Afrojack
In 2008 maakte Afrojack al zijn debuut in de Top 40, maar zijn grootste succes kende hij in de jaren 10. 

BESTE ARTIEST 10'S INTERNATIONAAL
Rihanna
Rihanna scoorde in de jaren 10 record na record en is dan sowieso de grootste zangeres van de jaren 10. Maar is ze ook de beste artiest uit de 10's?
Calvin Harris
Calvin Harris kan je kennen van zijn Top 40-hits Giant en Blame. In totaal heeft de artiest 21 Top 40-hits die allemaal uit de jaren 10 komen. 
David Guetta
In totaal heeft David Guetta maar liefst 47 Top 40-hits waarvan het grootste gedeelte uit de jaren 10 komt. 
Justin Bieber
Justin Bieber had afgelopen jaar veel succes, maar de gehele jaren 10 was een hoogtepunt voor de zanger. 
Ed Sheeran
Ed Sheeran scoorde in 2019 hit na hit, maar dat deed hij eerder ook al. De zanger scoorde in de 10's maar liefst 19 Top 40-hits. 

BESTE NUMMER VAN 2019 
Alle categorieën zijn gebaseerd op de cijfers die artiesten en nummers in de Top 40 hebben gescoord. Maar er is ook één categorie waarop je kunt stemmen: De Top 40 Award voor Beste Nummer van 2019. 

(Foto: Qmusic)

(08/01/2020)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating