Artiesten bekend door YouTube

- Overig

 Ed Sheeran Shawn Mendes Justin Bieber
Justin Bieber

YouTube is hèt platform voor jonge artiesten. Er zijn dan ook veel artiesten doorgebroken via YouTube. Wij zetten de vijf opvallendste voor je op een rij.

Op YouTube staan miljoenen video’s. Tussen al deze video’s zit heel wat talent. Deze celebrities werden bekend dankzij het videoplatform.

5. James Bay
Al zijn hele leven is hij bezig met muziek maken en hij deelde dit graag met zijn fans: de zanger trad ongeveer zes dagen per week op in verschillende cafés en bars. James Bay plaatste niet zijn eigen muziek op Youtube, dat deden zijn fans. Zijn publiek maakte filmpjes van het optreden en zette dit massaal op YouTube. Zo is de zanger bekend geworden.

4. Davina Michelle
Davina Michelle komt uit Nederland maar is over de hele wereld bekend. Dit komt onder andere door een filmpje van de zangeres P!NK. Davina coverde één nummer van de zangeres en zij heeft hier toen super positief op gereageerd. 

3. Shawn Mendes
Shawn Mendes is nog maar heel jong als hij begint met YouTube. De Canadese zanger deed vaak mee aan coverwedstrijden op YouTube. Toch is hij vooral bekend geworden via Vine. Zijn filmpjes haalden zeker 10.000 likes op één dag. Tegenwoordig is Shawn Mendes een grote ster die niet meer is weg te denken uit de popmuziek. 

2. Ed Sheeran
Ed Sheeran is één van de grootste zangers die we kennen. Maar hij heeft er ook jaren hard voor gewerkt: hij nam covers op en plaatste deze op YouTube. Ed had enkel zijn tuin en zijn gitaar nodig om duizenden views te krijgen.

1. Justin Bieber
De énige échte nummer-1 is natuurlijk Justin Bieber. Hij is waarschijnlijk de grootste ster die bekend werd dankzij YouTube. Als kind was hij ook al muzikaal, en dus besloot hij zijn covers op YouTube te plaatsen. Zo is het avontuur voor de Canadese zanger begonnen. 

(Foto: YouTube Still)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!