9 x zomerse hunks voor bij de hittegolf

- Overig

 Jason Derulo Peter Andre Bubbler Ranx Abs Jonas Blue William Singe Blue Shawn Mendes Camila Cabello Enrique Iglesias Glenn Medeiros Gio
9 x zomerse hunks voor bij de hittegolf

Net als de afgelopen dagen, zal de temperatuur ook de komende week nog boven de 30 graden blijven. De afgelopen weken hebben we al op verschillende manieren aandacht besteed aan zomerhits en nu zijn de tracks met de meest bezwete mannen aan de beurt. Oftewel: zomerhits van hunky zangers.

SAVAGE LOVE (LAXED – SIREN BEAT) – Jason Derulo (2020)
Eerlijk is eerlijk: als we het tegenwoordig over gespierde buiken hebben, dan komen we toch echt uit bij Jason Derulo. En dat weet de zanger maar al te goed, want hij showt zijn lijf maar al te graag op Instagram en TikTok. Al is dat ook vooral om zijn eigen fitnessprogramma te promoten. Of we dat erg vinden? Niet echt. Jason is tenslotte een lust voor het oog en deze zomer ook nog eens verantwoordelijk voor één van de zomerhits van dit jaar.

MYSTERIOUS GIRL – Peter Andre featuring Bubbler Ranx (1996)
Daar was hij ineens in 1996: Peter Andre. Met een wasbordje waar zelfs dat ouderwetse ding van je overgrootmoeder jaloers op was. Peter was met name in Australië al bekend, waar hij een talentenjacht won en een platencontract kreeg. Hij had daar ook een aantal hits, maar met Mysterious Girl was het hek pas echt van de dam. De Australische Brit veranderde in een posterboy, die wereldwijd op kamers hing. Hoewel hij nog vier andere Top 40-hits in Nederland scoorde – waaronder de top 10-hit Flava – blijft hij bij ons toch die ‘gast van die waterval’. In de UK is de zanger inmiddels beter bekend als tv-personality.

WHAT YOU GOT – Abs (2002)
We begrijpen dat je even moet graven in je geheugen of dat je helemaal niet weet wie Abs Breen is. Hij zat in de groep Five, die je kent van tracks als Got The Feelin’, Keep On Movin’ en Everybody Get Up. Nadat de boyband uit elkaar ging, probeerde hij het solo. Dat leverde een klein succes op met What You Got, dat tot 29 kwam in de Top 40. Abs mag dan misschien geen wasbordje hebben als Peter Andre en Jason Derulo, hij had wel het uiterlijk van bad boy next door. Zijn ondeugende blik check je dan ook vaak in de video van What You Got.

MAMA – Jonas Blue ft. William Singe (2017)
Van William Singe hebben we na zijn bijdrage op Mama van Jonas Blue nog maar weinig gehoord. De 28-jarige, Australische zanger, die doorbrak dankzij zijn derde plek met boyband The Collective bij de Australische X Factor, heeft wel heel wat muziek uitgebracht de afgelopen jaren. Singles als Up All Night, Love You Like Me, Boo’d Up en het in mei verschenen Don’t Start Now leverden echter niet het succes op dat hij wilde. Gelukkig blijft hij doorzetten en kunnen we genieten van zijn pics op Instagram. Want ook William beschikt over een strakke borst en een dromerige blik…

U MAKE ME WANNA – Blue (2003)
Bij U Make Me Wanna krijg je vier knappe heren voor de prijs van één. De Britse boys zijn vooral bekend van hun nummer 1-hit Sorry Seems To Be The Hardest Word (met Elton John) en van nummers als Signed, Sealed, Delivered, I’m Yours (met Stevie Wonder en Angie Stone) en Guilty. U Make Me Wanna kreeg clip waarin Lee, Duncan, Simon en Anthony vooral op een schip te zien zijn, vol genietende vrouwen.

SEÑORITA – Shawn Mendes & Camila Cabello (2019)
Kan het plakkeriger dan de zomerhit van vorig jaar? Goed, Jason Derulo doet dit jaar een poging, maar Señorita paste wel erg goed bij de bloedhete zomer van 2019. Niet voor niets stond de track dan ook niet voor niets 12 weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. De chemie spatte eraf in de video en de twee groeiden dan ook opnieuw dichter naar elkaar toe. Naar verluidt zijn ze nog steeds een setje, al beweren boze tongen dat dit alleen voor de publiciteit is. Shawn liet onlangs weten dat dit absoluut niet zo is.

RHYTHM DIVINE – Enrique Iglesias (1999)
De koning van de zomerhits. Zo mogen we Enrique inmiddels wel noemen. Al sinds 1999 scoort hij geregeld een hit in de Top 40 en van alle 21 nummers die de lijst haalden, is een groot deel te bestempelen als zomerhit. Denk aan Bailamos, Do You Know (The Ping Pong Song), Bailando, I Like It (met Pitbull) en Súbeme la Radio (met Descemer Bueno en Zion & Lennox). Rhythm Divine was zijn tweede Top 40-hit en heeft een clip waarin letterlijk de vonken rondvliegen. De zwoele blik van de Spaanse zanger blijft onovertroffen…

NOTHING’S GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU – Glenn Madeiros (1988)
Pas 16 was de op Hawaii geboren Glenn Madeiros, toen hij op dat eiland een talentenjacht won met Nothing’s Gonna Change My Love For You. Het origineel is van George Benson, maar die versie bleef in 1985 in de Tipparade hangen. Die van Glenn werd dan weer snel opgepikt door de radio, maar het zou nog twee jaar duren voor ons land met het nummer te maken kreeg. 6 weken stond de track op 1 in de Top 40 en daarmee wierp het een schaduw over de andere drie Top 40-hits van Glenn, die in ons land vaak onterecht wordt aangewezen als eendagsvlieg: een artiest met maar één hit. Het zal vast komen door dat beeld van die jongen met die zwoele blik, die op zijn lover afrent…

FANTASY GIRL – Gio (2005)
In 2005 maakten we kennis met Gio, die we nu vooral kennen als Nederlandstalige urbanartiest. De zanger begon echter als zwoele R&B-zanger en in de zomer van dat jaar was het meteen raak: Fantasy Girl was zijn eerste Top 40-hit. Het kwam in vijf weken Top 40 tot 29. En ja, die zwoele zang, die ondeugende lach en die perfect geknipte haren: het doet heel wat fans verlangen naar de Utrechtse hartenbreker. Na Fantasy Girl scoort Gio nog twee Engelstalige Top 40-hits (de DJ Chuckie-remix van Let Go van Raffish en I’m Sorry, met The Partysquad en RMXCRW) om het vervolgens bij de Nederlandse taal te houden.

Voor de grootste zomerhits ooit check je natuurlijk de playlist Top 40 Hitdossier Zomer op Spotify!