5 Facts About: Kraantje Pappie en rauwe vis

- Overig

 Kraantje Pappie 5 Facts About
Kraantje Pappie 2019

Alex van der Zouwen, of beter bekend als Kraantje Pappie speelt ieder jaar weer alle shows en festivals plat met zijn talloze hits als Feesttent, Lil Craney, Liefde in de Lucht, DRUP, Best Wel Een Ding, Waar Is Kraan en nog veel meer.

1.  Naam uit de bergen
Voordat Alex uitgroeide tot de bekende rapper die hij nu is, was hij professioneel Judoka, Nederlands kampioen zelfs. Het was dan ook op een trainingskamp ergens in de bergen waar hij zijn naam, Kraantje Pappie bedacht. In de herberg waar hij op dat moment sliep kreeg hij een drankje aangeboden waar hij meer energie van kreeg dan eigenlijk normaal was. Dit vond hij zo goed bij zichzelf passen dat de naam van het drankje zijn artiestennaam werd, Kraantje Pappie. 

2. Lasagne voor heel Groningen
Naast sporten en muziek is Kraantje ook dol op koken. Zo heeft hij een tijd lang iedere week voor 200 Groningers lasagne gemaakt, zijn specialiteit. En heeft hij een kookserie op YouTube met populaire influencer, Anna Nooshin.

3. Rauwe vis eten
Naast de Hangover Club Sandwich die hij maakte met Anna Nooshin om zijn kater wat beter te overleven, heeft Alex ook wel een heel bijzonder middel om zijn kater te voorkomen. Voor het slapen gaan neemt hij 4 volle glazen water, dat is nog niet zo gek, maar daarnaast eet hij ook een stuk rauwe vis. Waarom het werkt weet hij niet, maar het werkt zegt hij.

4. Helikopter-act
Vorig jaar toen hem aan het einde van een interview met 1Vandaag werd gevraagd waarop ze konden proosten zei Kraan: “Het lijkt mij wel nog heel leuk om volgend jaar de helikopter-act te krijgen als ambassadeur van de vrijheid” en zijn gebeden zijn gehoord, want volgende maand komt zijn droom in vervulling en vliegt hij 5 mei het hele land door.

5. Muziek als topsport
Vorig jaar, 2018 was Kraantje Pappie De Best scorende Nederlandse artiest in de Nederlandse Top 40. Hiervoor ontving hij bij Q-Music een award van Domien.

Check hier ook het interview dat wij hielden met de rapper!

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!