Troostmuziek voor de Rode Duivels (en hun fans)

- Nieuws

 Lost Frequencies The Radios Sandra Kim Kate Ryan Belle Perez Ian Van Dahl Milow De Kreuners AnnaGrace Scoop Clouseau Danzel Milk Inc. Stromae
Troostmuziek voor de Rode Duivels (en hun fans)

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld op het EK voetbal. Om het gevoel van onze Belgische medemens samen te vatten, zetten we een aantal Belgische hits uit het Top 40-archief voor je op een rij. We vliegen erin!

FORMIDABLE – Stromae (#4 in 2013)
Arme, Belgen! Ze zagen zichzelf al in de finale staan. De twee wedstrijden daarvoor zouden slechts formaliteiten zijn. Ze vonden zichzelf al formidable, voordat ze dat ooit zouden zijn.WALK ON WATER – Milk Inc. (#2 in 2000)
Zie de vorige track. Onze zuiderburen liepen bij wijze van spreken al over het water.PUMP IT UP! [REMIX]  – Danzel (#16 in 2004)
De verwachtingen van de Belgen lagen dan ook ontzettend hoog. Steeds meer werden ze opgepompt. Misschien lag het verwachtingspatroon wel wat te hoog.REALITY – Lost Frequencies feat. Janieck Devy (#3 in 2015)
En ja, voor de Belgische voetbalfan kan de realiteit vandaag best heftig zijn.PASSIE – Clouseau (#1 in 1995)
‘Droog je tranen, ook al heb je veel verdriet.’ Clouseau zong het in 1995 al. Nooit was het nummer Passie beter van toepassing, dan op vandaag: the day after.DROP IT – Scoop (#1 in 1999)
Is het einde verhaal voor bondscoach Marc Wilmots? Veel Belgen zien het liefst dat de Belgische bond hem dropt. Wie kan de talentvolle selectie naar het goud leiden?SHE GOES NANA – The Radios (#2 in 1993)
‘Nanana, nanana…’ Het is altijd hetzelfde liedje als een voetbalteam minder presteert. Vlaamse kranten schreeuwen al om een nieuwe bondscoach en het vertoonde spel leek volgens hun journalisten nergens op. Vertel eens wat nieuws…LET THE FEELINGS GO – AnnaGrace (#28 in 2009)
Let the feelings go. Ongetwijfeld zullen veel Belgen dat vandaag ook doen.IK WIL JE – De Kreuners (#28 in 1990)
Ik wil je. Marc Wilmots kan alleen maar hopen dat de baas van de KBVB dit nummer heeft opstaan, wanneer hij zijn evaluatiegesprek heeft…YOU DON’T KNOW – Milow (#7 in 2009)
En ach, je weet maar nooit hoe het zal lopen.MOVIN’ ON – Ian van Dahl (#36 in 2006)
Daarom is het goed om vooruit te kijken. In 2018 zijn onze zuiderburen er natuurlijk bij. Maar in november worden ze eerst dik ingemaakt door ons eigen Nederlands Elftal. Dan staat Nederland – België op het programma, in de Amsterdam ArenA.QUE VIVA LA VIDA (CHIQUITAN) – Belle Perez (#3 in 2005)
Gewoon, omdat Marc Wilmots dit nummer wel kan gebruiken.DÉSENCHANTÉE – Kate Ryan (#2 in 2002)
Kate Ryan hoopt in deze track dat de val die zij maakt langzaam zal verlopen. Wij hopen dat de Belgen ook niet te diep zullen vallen en er snel weer staan. Alhoewel, niet te snel.J’AIME LA VIE – Sandra Kim (#4 in 1986)
Dit nummer heeft niet zo veel te maken met de Rode Duivels en het EK. We vonden het gewoon een lekkere, foute track.LIEFDE VOOR MUZIEK – Ramond van het Groenewoud (#1 in 1991)
Gelukkig hebben we in tijden van verdriet altijd nog de muziek. En eerlijk is eerlijk: België heeft een karrenvracht aan hits voortgebracht.