Top 40 Weekly: de week van de Habiba Challenge

- Nieuws

 Wiz Khalifa Drake Justin Bieber Boef Lady Gaga Ellie Goulding Lil Kleine Ed Sheeran John Legend B-Brave
Top 40 Weekly: de week van de Habiba Challenge

De week is weer voorbij. Wij zetten leukste en grappigste muzikale nieuwtjes van de afgelopen week nog eens op een rij. En natuurlijk check je ook wat sleaze en dirt!

Winnaar van de week: Boef
Deze week was de grote actie van Giro 555 om de hongersnood in Afrika onder de aandacht te brengen. In de video van Habiba rent Boef in zijn boxer over straat en dat kopieerden steeds meer mensen. Inmiddels zijn er al vele filmpjes online verschenen. Met het plaatsen van een filmpje, was het de bedoeling iemand te nomineren. Mocht die persoon het niet willen doen, dan moest er een bedrag worden gestort op Giro 555. Via zijn sociale media liet Boef weten trots te zijn: “Begint echt een ding te worden. Ik heb besloten de Habiba Challenge eraan te koppelen. Ik denk ook aan broeders in Syrië dus ik ga binnenkort een kledinginzamelingsactie houden. We zijn allemaal mensen dus denk aan je medemens. Doe allemaal de Habiba Challenge.” Boef nam zelf het initiatief om 1.000 euro te doneren. De held!Loser van de week: Drake
Tja, hier hoeven we niet veel woorden meer aan vuil te maken. Als je op maandag je concert voor de zoveelste keer afzegt, al dan niet vanwege een voedselvergiftiging, en later in de week voor een halflege Ziggo Dome staat dan heb je echt iets fout gedaan. Overigens blijft Drake zijn collega Chris Brown net voor. In februari oordeelde de rechter dat hij, vanwege huiselijk geweld, niet in de buurt van zijn ex Karrueche Tran mag komen. Chris wil dat niet accepteren. Wie geschoren wordt, moet stilzitten…

Ziggo Dome half leeg voor inhaalconcert Drake https://t.co/nNUMzMKcdtpic.twitter.com/Lt2K1Gxeco

— AT5 (@AT5) March 29, 2017
Stoppen van B-Brave was een verrassing
Hadden ze nou ruzie of niet? Het gesprek van Dioni met RTL Boulevard, deed vermoeden van wel. “Het kwam best wel als een schok. Ik snap dat er jongens zijn die heel erg graag iets nieuws willen beginnen. Maar ik heb niet als eerste gezegd ‘hé, jongens, ik wil ermee stoppen’. Ik heb wel mee besloten om het erbij te laten.” Kaj van der Voort, die eerder al met een filmpje zorgde voor geruchten, was niet bij dat gesprek aanwezig. “Dus voor hem was de schok nog groter…”

 

Oh joy

Een bericht gedeeld door Dioni Jurado-Gomez (@officialdioni) op

22 Mrt 2017 om 11:53 PDT
Excuses van Ed Sheeran
De 27-jarige Charlotte Campbell plaatste haar versie van Castle On The Hill op Facebook. Daarmee zou ze echter een overtreding hebben gemaakt op de procedures van Facebook, die haar vervolgens voor drie dagen te toegang heeft ontzegd. Ed ontdekte dat via YouTube en reageerde: “Net je filmpje gezien. Het heeft zeker niets met mij te maken. Ik heb gevraagd wat er aan de hand is en kennelijk is het een bot die Warner heeft en die werkt met een vreemd algoritme (wat dat ook mag betekenen). Maar het was gewoon dikke pech dat het jouw video was. Ik heb erover gesproken en ik ga het regelen. Nogmaals sorry. Blijf doen wat je doet.”

John Legend verrast
Een optreden van John Legend op een station? Dan moet je wel heel veel geluk hebben. Reizigers in Londen en toeristen die met de trein kwamen, hadden dat. John kwam met de Eurostar-trein aan en vroeg zich via Twitter af of die piano daar nog steeds stond. Na aankomst zocht hij de piano op en speelde hij drie nummers. Naast Ordinary People en All Of Me speelde hij Surefire, de nieuwe single van zijn album Darkness And Light.Het optreden gaf het bijzondere optreden in het kader van International Piano Day en een beetje ter promotie van zijn negen concerten in het Verenigd Koninkrijk.

.@johnlegend thrilled fans with an impromptu performance at a London train station! pic.twitter.com/qAdXcFTM2A

— HLN (@HLNTV) April 2, 2017
The Bieber Files (8)
Het valt niet mee om Justin Bieber te zijn. Toen hij in 2013 een bezoek aan Brazilië bracht vond hij het leuk om zijn hotelkamer in Hotel Nacional een beetje te versieren. Dat leverde hem een aantekening op en direct ook een risico wanneer hij Brazilië weer gaat bezoeken. En liett dat nou deze week het geval zijn met een optreden in… Rio de Janeiro. “Met het nieuws dat de zanger terugkeert naar Brazilië is een verzoek bij de rechtbank gedaan om een lijst van aanklachten op zijn naam”, zo is af te leiden uit een verklaring die MailOnline heeft. “Het verzoek is dusdanig dat de beschuldigde weet welke aanklachten er zijn.” En dan moest een bodyguard van The Biebs in Rio oog nog ingrijpen, toen een Uber-taxi de zanger achtervolgde. De banden van de taxi werden lek gestoken en de beveiliger trapte een flinke deuk in de wagen.

Wiz was een beetje dom
Een domme actie van Wiz Khalifa. Op zijn tijdlijn was een foto van het graf van Pablo Escobar te zien, met bloemen bij het graf en een joint. Onder de foto plaatste de 29-jarige rapper ook nog een emoji van een cadeautje. Of Khalifa de joint ook zelf bij het graf heeft neergelegd is onduidelijk. Wel verwijderde hij op dinsdag de bewuste foto. De burgemeester van het Colombiaanse Medellín, waar Escobar actief was, zag de foto van de rapper en uitte zijn kritiek via de BBC: “Het laat zien dat deze vent nooit heeft moeten lijden onder het geweld dat deze drugsregelaars allemaal veroorzaken”, zo stelde hij. Wiz verklaarde later deze week dat hij spijt heeft van zijn actie.

Lil’ Kleine ziet Songfestival wel zitten
“Als ze mij zouden vragen… dat is wel een stunt”, zo onthulde de rapper bij 538. Hij ziet het wel zitten om op het podium van het Eurovisiesongfestival. “Ik zou het wel leuk vinden, denk ik. Met Ronnie (Flex) zou ik dan gaan.” De 22-jarige rapper zou dan een nummer als Niet Omdat Het Moet of Drank & Drugs op het Europese festival ten gehore willen brengen. Over de huidige inzending van O’G3ne was hij minder te spreken. “Licht en schaduw… da’s kut voor Nederland. Ik vind dit kut”, zo zei hij. Qua looks was de rapper meer tevreden: “Ja, ik zou ze alledrie doen. Dat wel!”Ellie Goulding weer aan de man?
Mannen, jullie kunnen weer inpakken. Ellie Goulding lijkt namelijk weer een relatie te hebben. Afgelopen week werd ze voor het eerst gezien met roeier Caspar Jopling toen ze een gezellig moment hadden in een karaokebar in Londen. De twee zijn nu samen gezien in de woonplaats van Caspar, New York, zo meldt DailyMail. De twee maakten, gearmd, een wandeling door de stad. Zelf heeft Ellie Goulding nog niets losgelaten over een nieuwe relatie. Begin vorige maand maakte Ellie nog bekend single te zijn.

Bikkel Gaga bleef maar gaan
Wat een bikkel! Ondanks pijnklachten bleef Lady Gaga in 2013 doorgaan met optredens. Dat deed ze echter niet zonder risico. Uiteindelijk moest Lady Gaga het restant van haar wereldtournee wel schrappen en onderging ze een operatie vanwege een breuk in haar heup. Zelf twijfelt ze wel of ze het in die tijd allemaal juist heeft aangepakt: “Ik verstopte mijn verwondingen tot het moment dat ik niet meer kon lopen”, zo onthulde ze. Iedere avond bad ze dat het vanzelf over zou gaan. “De muziek was mijn manier om veel pijn en angst te overwinnen. Als je jezelf overgeeft aan je eigen creativiteit en voorstellingsvermogen kun je alles overwinnen.”