Zanger Eloi verlaat Kensington

- Nieuws

 Kensington
Zanger Eloi verlaat Kensington

Kensington moet op zoek naar een nieuwe zanger. Eloi Youssef verlaat na 15 jaar de populaire Utrechtse band, zo laat de groep in een statement weten. De andere bandleden overwegen een doorstart.

"We zijn nu bijna 15 jaar samen als Kensington, maar met een zwaar hart moeten we mededelen dat eind volgende zomer (2022) Eloi de band verlaat", zo valt te lezen op de social media van de band. "Alle shows gaan door zoals gepland en we spelen onze laatste shows in deze line-up op 3 en 4 september 2022 in Ziggo Dome, Amsterdam."

Geen haat
Van grote ruzie is geen sprake. "We vechten niet met elkaar, er is geen haat, geen conflict, alleen een verschil in visie. Jan, Casper en Niles willen nog steeds hun leven wijden aan Kensington, Eloi niet, meer. Dat is waarschijnlijk de eenvoudigste versie van dit verhaal, maar om meer uit te leggen zijn we aanstaande zondag met z'n vieren te gast bij Humberto, 21:30, RTL4, voor een exclusief interview."

De groep blikt vol trots terug op de afgelopen jaren. "Alles wat er de afgelopen 14 jaar is gebeurd, overtrof onze stoutste dromen en dat hebben we allemaal te danken aan jullie, onze fans. Onze harten zullen daarvoor voor altijd gevuld zijn met dankbaarheid. We weten niet precies wat de toekomst na augustus 2022 zal brengen."

Niet het einde
Kensington benadrukt dat dit niet het einde hoeft te betekenen. "Wat we wel weten is dat Kensington hier niet zal eindigen: Jan, Casper en Niles zullen hier in de loop van de tijd een nieuwe vorm voor vinden. Maar eerst en vooral sluiten we samen dit hoofdstuk liefdevol af. Dit komend jaar, dat we in deze formatie, als groep gaan voltooien en van genieten, zullen we koesteren. Als zodanig nemen we afscheid bij onze eindshows op 3 en 4 september 2022 in Ziggo Dome, Amsterdam. We hopen jullie daar te zien om nog één keer samen te zingen, dansen en huilen."

Top 40
Kensington stond tot nu toe 14 keer in de Nederlandse Top 40. War uit 2014 is de grootste hit van de Utrechters: de track kwam tot de zevende plek in de Lijst der Lijsten. Ook Sorry, Uncharted en Heading Up High (met Armin van Buuren) kwamen hoog. 

Foto: Top 40