Willow Sage Hart is de vijfde 9-jarige in de Top 40

- Nieuws

 P!nk Willow Sage Hart Schnappi Aaron Carter Nikka Costa Don Costa
Willow Sage Hart is de vijfde 9-jarige in de Top 40

P!nk heeft het voor elkaar. Ze scoort met haar 9-jarige dochter Willow Sage Hart een Top 40-hit met Cover Me In Sunshine. Willow is niet de eerste kindster die op 9-jarige leeftijd in de Top 40 komt. Check welke kinderen ook op die leeftijd hun eerste stappen zetten in de Lijst der Lijsten.

LONG HAIRED LOVER FROM LIVERPOOL – Little Jimmy Osmond (1973)
Little Jimmy Osmond was het jongste broertje van de leden van de Amerikaanse groep The Osmonds, die van 1972 t/m 1975 7 Top 40-hits scoorden, twee keer de Alarmschijf pakten en op nummer 1 stonden met Crazy Horses en Down By The Lazy River. Toen Long Haired Lover From Liverpool uitkwam, was Jimmy net 9 jaar. De track kwam in Nederland tot de twee de plek, maar in de UK werd de eerste plek bereikt. Het maakte de zanger de jongste act die ooit op nummer 1 kwam in de Official Singles Chart. De kindster zou daarna nog twee tracks de Top 40 in zingen: Tweedlee Dee kwam in 1973 tot nummer 6 en I’m Gonna Knock On Your Door kwam in 1974 niet verder dan nummer 19.

DAS KLEINE KROKODIL – Iris Gruttmann presents Schnappi (Joy Gruttmann, 2005)
Schni schna schnappi, schnappi schnappi schnapp… Een krokodil zette in 2005 de Top 40 op z’n kop Das Kleine Krokodil van Schnappi kwam op 5 februari van dat jaar op de tweede plek de Top 40 binnen en steeg in de week erna naar de eerste plek. Daar stond het nummer 4 weken. De stem van het krokodilletje werd ingezongen door Joy Grutmann, die destijds 9 jaar was. Het is niet toevallig dat Joy het nummer mocht inzingen: Das Kleine Krokodil werd namelijk geschreven door Joy’s tante Iris. Dat gebeurde al in 1999, maar rond 2004 werd de track pas echt opgepikt, toen-ie viral ging op het internet. Het origineel van het Das Kleine Krokodil bevatte niet het catchy refrein. Dat kwam er pas later bij.

CRUSH ON YOU – Aaron Carter (1997)
In 1997 waren de Backstreet Boys steeds groter aan het worden en leerden we steeds meer van de mannen kennen. In de slipstream van het succes pikte ook het broertje van Nick Carter zijn graantje mee. Het origineel van Crush On You werd in 1986 al uitgebracht door de Amerikaanse familiegroep The Jets. Het leverde een top 3-hit op in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en een top 5-hit in de Official Chart in de UK. In Nederland werd het geen hit en dus had Aaron de primeur. Zijn versie van Crush On You bereikte de achttiende plek en stond 7 weken in de Nederlandse Top 40. Aaron groeide hierdoor uit tot een tieneridool, met hits als Crazy Little Party Girl, I’m Gonna Miss You Forever en I Want Candy.

OUT HERE (ON MY OWN) – Nikka Costa featuring Don Costa on the guitar (1982)
De naam Nikka Costa zal je misschien niet veel zeggen. De enige Top 40-hit die ze in Nederland scoorde, was op 9-jarige leeftijd Out Here (On My Own), met haar vader Don Costa op de gitaar. Hij was een bekende producer en werkte met onder anderen Paul Anka en Frank Sinatra. Nikka had als kind dan ook een onrustig leven. Ze reisde veel met haar vader mee en kwam veel bij bekende artiesten over de vloer. Tijdens de opnames van een album met covers van The Beatles kregen de Italiaanse producers waar haar vader mee werkte het idee om een album op te nemen met Nikka, met haar vader als gitarist op de achtergrond. Out Here (On My Own) werd uiteindelijk één van de nummers die werden opgenomen. Het belandde onder andere op 1 in Italië en op 7 in Zwitserland. In Nederland kwam de track niet verder dan 32e plek. Pas in 2001 hoorden we daarna weer iets van Nikka, toen Like A Feather de Tipparade haalde.

Nummer 5
Cover Me In Sunshine is dus de vijfde Top 40-hit van een 9-jarige. Aangezien de track van Willow en haar moeder breed wordt opgepakt door de Nederlandse radio en gezien de cijfers bij streamingdiensten, heeft de hit alles mee om in de buurt te komen van Long Haired Lover From Liverpool van Little Jimmy Osmond. Die track staat nu op 379 Top 40-punten.

Foto: YouTube