Nieuws
Wie vielen ons op?

Top 4: Opgevallen! week 17

Top 4: Opgevallen! week 17
Feyenoord  Amy Winehouse  Roxy Dekker  De Tokkies 

In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (2) Feyenoord

Na het winnen van de KNVB is er opnieuw goed nieuws voor Feyenoord. Terwijl PSV officieel nog even moeten wachten op zijn 25e landstitel, hebben de Rotterdammers zich verzekerd van de tweede plek in de eredivisie. Dat betekent dat het zeker is dat Feyenoord weer Champions League mag gaan spelen. Wat ook zo goed als zeker lijkt, is dat dat niet onder leiding van Arne Slot zal zijn. Afgelopen week werd bekend dat Feyenoord en Liverpool een mondeling akkoord hebben bereikt over een transfer van de trainer. Het zou daarbij om de duurste transfer van een trainer gaan in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Als het allemaal doorgaat, dan zal Feyenoord na dit seizoen op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Voor Arne Slot zal er één ding in ieder geval hetzelfde blijven. In Liverpool zal hij nog heel vaak You'll Never Walk Alone horen. Alleen dan niet meer in de versie van Lee Towers, maar in die van Gerry & The Pacemakers. Het lied heeft daar zelfs zo'n belangrijke status dat de titel is opgenomen in het clublogo.

2 (1) Amy Winehouse

De nummers 1 en 2 van vorige week hebben stuivertje gewisseld. Ondanks dat mag Back To Black, de biopic over Amy Winehouse een succes worden genoemd. De film is op de eerste plaats binnengekomen in de Nederlandse boxofficelijst. Dat is de ranglijst van bioscoopfilms die het meeste geld hebben opgeleverd. Na het eerste weekend stond de teller al op ruim 600.0000 euro. Dat is overigens wel wat minder dan bij Bob Marley: One Love, die eerder dit jaar in première ging. Die film had in de eerste vier dagen na de release al ruim 900.000 euro opgeleverd. Andere landen waar Back To Black op nummer 1 staat in de boxofficelijst zijn Italië, Polen, Israël en natuurlijk Amy's eigen land: het Verenigd Koninkrijk. Ondanks het commerciële succes heeft de film wel wat slechte kritieken gekregen. Veel recensenten vinden dat de film een onvolledig beeld schetst van de zangeres en dat Amy's vader en vriend wel erg positief worden neergezet in het verhaal. Daarentegen worden de acteerprestaties en de zangkwaliteiten van de hoofdrolspeelster van Marisa Abela wel gewaardeerd.

3 (--) Roxy Dekker

Roxy Dekker gaat superlekker. De 19-jarige zangeres kwam eerder deze maand op nummer 1 binnen in de Top 40 met haar single Sugardaddy. Op die positie staat ze momenteel nog steeds, inmiddels voor de derde week. Uiteraard zong ze haar nummers 1-hit deze week ook tijdens haar optredens bij Koningsnacht in Arnhem en bij 538 Koningsdag in Breda. Na dit laatste optreden deelde ze vijf foto's op Instagram, waarbij met name veel belangstelling was voor de vijfde foto. Daarop maakt ze met haar handen een hartjesgebaar voor een foto van De Bankzitters. Midden in het hartje is precies het hoofd van Koen Van Heest te zien. Al meer dan een maand gaat het gerucht dat die twee een relatie hebben. Zij was een keer in een video te zien in een trui van Koen en de twee zijn ook al eens samen gespot in Amsterdam. Tot nu toe heeft Roxy vragen over een eventuele relatie met Koen altijd ontkend noch bevestigd. Maakt deze foto van Roxy hun relatie nu Insta-official? Of vindt de zangeres het gewoon leuk om alle geruchten nog een beetje aan te wakkeren. Waarschijnlijk zullen we het binnenkort wel weten.

4 (--) De Tokkies

Een van de bijzonderste acts die ooit in de Top 40 hebben gestaan, is De Tokkies. Dit Amsterdamse gezin bestaat uit Hanna, Gerrie, Nathalie, Natascha, Wesley en Wimpie, van wie de laatste vijf overigens allemaal Ruijmgaart met de achternaam heten. De familie werd in 2004 beroemd dankzij twee documentaires die hun leven en de burenruzie waarin ze verwikkeld zaten in beeld brachten. Die burenruzie leidde ertoe dat de familie door de woningbouwvereniging uit huis werd gezet. Alle televisieaandacht zorgde ervoor dat De Tokkies uitgroeiden tot culthelden. Eind 2004 sloot de familie een bewogen jaar af met de kerstsingle Verre Kerst, die de 11e plaats in de Top 40 bereikte. Na 2004 verdween de familie weer in de anonimiteit, maar de naam Tokkie bleef bekend. Die kwam - zonder hoofdletter - zelfs in de Van Dale terecht met als betekenis: 'asociaal persoon'. Nu, twintig jaar later, is het tijd voor eerherstel. Dat proberen ze te bereiken met een nieuwe documentaire: De Tokkies - 20 Jaar Later. Deze film gaat dinsdag in première op Prime Video. Volgende week zullen De Tokkies ongetwijfeld opnieuw in deze top 4 opduiken.

(Foto: Stefanoost / Flickr / Feyenoord Rotterdam / CC BY 2.0)

(29/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt