Coverafbeelding Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone
  • Statistieken
  •   6 weken
  •   24 piekpositie
  •   69 punten
  •   1995

Artiestinformatie

Geboortedatum   24-09-1942
Land   Engeland

Gerard Marsden is geboren in de bakerstad van de Engelse popmuziek in de jaren zestig van de vorige eeuw, Liverpool. Hij is naast een zanger ook een televisiepersoonlijkheid in Engeland. Hij was onder meer leadzanger van Gerry & the Pacemakers.
Deze groep was vooral in het pre Top 40 tijdperk zeer succesvol en scoorde hits met: How Do You Do It, I Like It, It's Gonna Be Alright, Don't Let the Sun Catch You Crying en Ferry Cross the Mersey.

De enige Top 40 notering voor de groep was met You'll Never Walk alone, oorspronkelijk een hit uit 1963 dat door een reclamecommercial in 1995 opnieuw een hit werd.

Hun nummer "Ferry Cross The Mersey" bereikte in 1989 opnieuw de hitlijsten nadat een nieuwe versie ervan werd uitgebracht als eerbetoon aan de slachtoffers van de Hillsboroughramp met medewerking van de uit Liverpool afkomstige artiesten The Christians, Holly Johnson, Paul McCartney en Stock, Aitken & Waterman. Deze versie bleef 3 weken op nummer 1 staan in de Britse hitlijsten, in Nederland kwam dit nummer tot de 20e plaats in de Top 40. Gerry & the Pacemakers waren toen al jaren uit elkaar. De groep stopte in oktober 1966.

Het nummer "You'll Never Walk Alone" werd geschreven door Richard Rodgers & Oscar Hammerstein en is afkomstig uit de musical Carousel. Dit lied is vele malen gecoverd o.a. door Lee Towers en is al jaren het clublied van Liverpool.

Het nummer kreeg op vrijdagochtend 20 maart 2020 enorme bekendheid tijdens de wereldwijde coronavirus die vele slachtoffers over heel de wereld maakte.
In heel Europa, en ook op een aantal zenders in de VS, klonk om 08.45 uur precies You’ll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers. De actie was opgezet door 3FM-dj Sander Hoogendoorn om alle medewerkers in de vitale beroepen die nu de samenleving draaiende houden een hart onder de riem te steken. Het nummer was op 183 zenders te horen in meer dan dertig landen. Ook in Goedemorgen Nederland op NPO 1 was het moment live te volgen.


Songtekst

When you walk through a storm
Hold your head up high
And don't be afraid
Of the dark

At the end of a storm
There's a golden sky
And the sweet silver song
Of a lark

Walk on, through the wind
Walk on, through the rain
For your dreams be tossed and blown

Walk on, walk on, with hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone
You'll never walk alone

Walk on, walk on, with hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone

Songinformatie

Het origineel komt uit 1963.

Trivia

Een cover van dit lied door Lee Towers kwam in 1976 tot nummer 5 in de Top 40.

Het lied was ook te horen in tv-commercials van de Rabobank.

Hett is het clublied van de Engelse voetbalclub Liverpool. In Nederland wordt het lied ook gebruikt door de clubs Feyenoord, FC Twente en FC Utrecht.
ArtiestGerry & The Pacemakers
 A-kant
Titel You'll Never Walk Alone
Lengte 2:39
Componist(en) Rodgers, Hammerstein II
 B-kant
Titel [Nottingham Forest with Paper Lace] We Got The Whole World In Our Hands
Lengte 3:24
Componist(en) Barry Mason, John Fiddy
Producer(s) Barry Mason
 
Platenlabel White House
Catalogusnr CDS 1101
Album You'll Never Walk Alone - 24 Original British Hits Of The Sixties


Positieverloop