Tipparade: Calvin Harris & Tom Grennan op weg naar de Top 40

- Nieuws

 Noizu Galantis David Guetta Little Mix Dua Lipa Antoon Master KG Akon
Tipparade: Calvin Harris & Tom Grennan op weg naar de Top 40

Noizu heeft de oversteek naar de Top 40 nog niet weten te maken. Zijn Summer 91 (Looking Back) blijft op 1 staan in de Tipparade.

In de bovenste regionen van de Tipparade zien we dat, evenals Noizu, meerdere acts staan te trappelen om toe te treden tot de Top 40. De plaatsen zijn echter zeer gewild! Galantis, David Guetta & Little Mix lijken zich hier niets van aan te trekken, want hun Heartbreak Anthem vliegt de lijst door en kan de oversteek volgende week wel eens gaan maken. Buiten de top 10 vinden we de snelste stijger van deze week. Die eer gaat naar Love Again van Dua Lipa. Ook Hyperventilatie van Antoon en Shine Your Light van Master KG, David Guetta & Akon schieten deze week flink in de plus.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

11 (--) BY YOUR SIDE – Calvin Harris feat. Tom Grennan
De Schotse hitmaker Calvin Harris, oftewel Adam Richard Wiles, is weer terug na 2 jaar. Helemaal weggeweest is hij nooit. Vorig jaar werkte hij nog aan zijn project Love Regenerator, waarmee hij als producer terugkeerde naar de sound uit zijn begintijd. De dj scoorde zijn laatste Top 40-hit met een andere grote Engelse naam: Rag’n’Bone Man. Ook ditmaal is de keus gevallen op een landgenoot: Tom Grennan, die momenteel een dikke Top 40 hit scoort met Little Bit Of Love. De kans is groot dat hij binnenkort zijn tweede hit op zijn naam kan schrijven. Voor Calvin Harris zou het hit nummer 22 betekenen.

13 (--) LAST TRAIN HOME – John Mayer
Sob Rock, dat is de naam van het nieuwe album van John Mayer dat op 16 juli zal verschijnen. Met de nummers op het album wil hij vooral comfort brengen, iets waar we allemaal behoefte aan hebben na een jaar dat in het teken stond van de coronapandemie. De eerste single is Last Train Home. John gebruikt sinds kort TikTok en daarop geeft hij onder meer virtuele jamsessies en hij leert zijn volgers hoe ze zijn nummers moeten spelen. De zanger liet op het platform ook al fragmenten horen van zijn nieuwste track Last Train Home, die op 4 juni zal verschijnen.

25 (--) JALEBI BABY – Tesher x Jason Derulo
Tesher is een Canadese rapper en producer met Indiaanse roots. Zijn muziekstijl is een combinatie van Bollywood en hiphop, wat hem eerder al inspireerde tot het maken van verschillende verrassende mashups. Vorig jaar ging hij hard met het nummer Jalebi Baby. Mede door dit succes heeft hij nu een deal weten te scoren bij 2 grote platenmaatschappijen, die hem definitief op de kaart moeten gaan zetten. De eerste stap is een re-release van Jalebi Baby, met de vocals van Jason Derulo.

26 (--) CALABRIA – DMNDS, Fallen Roses, Strange Fruits Music, Lujavo & Nito-Onna
De naam Calabria zal menigeen doen denken aan de Top 40-hit Destination Calabria van Alex Gaudino & Crystal Waters uit 2007 of aan één van de vele andere bewerkingen van het nummer. Het origineel komt van de Deense dj Rune en stamt uit 2003. De versie van DMNDS, Fallen Roses, Strange Fruits Music, Lujavo & Nito-Onna borduurt verder op de eerdere versies, maar dan met een 2021-sausje eroverheen.

27 (--) PICK ME UP – Sam Feldt & Fischer
Sam Feldt is al een tijdje fan van de Australische zanger Sam Fischer. Hij was dan ook erg blij dat hij een remix mocht maken van What Other People Say, het duet van Sam en Demi Lovato. De samenwerking tussen de twee mannen krijgt nu een vervolg met Pick Me Up. Volgens Sam Fischer past het zomerse nummer, compleet met hoorns, uitstekend bij deze tijd waarin we langzaam weer wat meer mogen.

28 (--) TODO DE TI – Rauw Alejandro
Todo De Ti is de nieuwste track van de zanger en rapper Raúl Alejandro Ocasio Ruiz. Voor ons een nieuwe naam, maar vooral in Latijns-Amerika al een tijdje een gevestigde naam. Rauw Alejandro bracht in 2017 zijn eerst single als solo-artiest uit. In 2020 volgde zijn debuutalbum Afrodisíaco, waarop hij onder meer samenwerkt met Anuel AA. Anuel AA scoorde in 2019 een hit met China, waarop ook Daddy Yankee, Karol G, Ozuna en J Balvin te horen zijn.

29 (--) KONING VOETBAL DIT EK – Charly Lownoise & Mental Theo & Wesley Sneijder
Het EK staat voor de deur en dat is voor veel artiesten vaak een mooie gelegenheid om een themanummer uit te brengen. Zo ook voor dit bekende happy hardcore duo uit de jaren ’90, met medewerking van niemand minder dan Wesley Sneijder: voormalig profvoetballer van het Nederlands elftal. Hij is onlangs een samenwerking aangegaan met wedkantoor TOTO en is momenteel al rappend en hakkend in een nieuwe reclamespot te zien. Inmiddels is het nummer ook te vinden bij de bekende streamingdiensten en kan Wesley zijn eerste notering in de Tipparade op zijn naam schrijven.

30 (--) NIRVANA – A7S
De Zweedse singer-songwriter A7S heeft een geslaagd jaar achter de rug. Hij scoorde 2 top 10 noteringen in de Enige Echte. Allereerst was daar het succesvolle Breaking Me met Topic en momenteel staat hij nog in de lijst met diezelfde Topic en ATB. Voor Your Love (9PM) ontvingen de heren onlangs nog een gouden plaat van Domien Verschuuren, tijdens de uitzending van de Top 40 op Qmusic. A7S komt nu voor het eerst met solowerk. Op zijn Instagram liet hij deze week een fragment horen van zijn nieuwste track Nirvana, waarin vermoedelijk de Amerikaanse grungeband wordt bezongen.