Takeoff (28) van Migos doodgeschoten

- Nieuws

 Migos
Takeoff (28) van Migos doodgeschoten

Bij een schietpartij in Houston is de Amerikaanse rapper Kirshnik Ball, beter bekend onder de naam Takeoff, om het leven gekomen. Als lid van de hiphopformatie Migos stond hij in 2017 met twee hits in de Top 40. Takeoff was 28 jaar.

Het trieste nieuws werd dinsdagochtend bekendgemaakt door de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. De schietpartij zou hebben plaatsgevonden bij een uit de hand gelopen dobbelspelletje. Het incident gebeurde rond halfdrie vannacht (lokale tijd). Quavo, die samen met Takeoff in de groep Migos zat, was hier ook bij aanwezig, maar hij is niet gewond geraakt. Volgens TMZ is Takeoff in het hoofd geraakt en ter plekke overleden. Kort voor zijn overlijden had de rapper nog een foto op zijn Instagram Stories geplaatst vanaf de plek waar niet veel later de fatale schietpartij zou plaatsvinden.

Takeoff werd op 18 juni 1994 geboren als Kirshnik Khari Ball in het Amerikaanse stadje Lawrenceville. Samen met zijn drie jaar oudere oom Quavo (Quavious Marshall) en diens neef Offset (Kiari Cephus) vormde hij in 2008 het hiphoptrio Migos. In 2013 maakte de groep zijn debuut in de Amerikaanse Billboard Hot 100 met de single Versace, die overigens niet verder kwam dan de 99e plaats. In 2015 verscheen hun debuutalbum Yung Rich Nation en een jaar later volgde hun definitieve doorbraak met de track Bad And Boujee. In de Amerikaanse hitlijst bereikte het nummer de eerste plaats, maar in Nederland strandde het in de Tipparade.

In de jaren daarna scoorde Migos nog verschillende Amerikaanse hits, waarvan er drie de top 10 bereikten. In de Nederlandse Top 40 maakte Migos zijn debuut in 2017, dankzij hun bijdrage aan de track Slide van Calvin Harris. Deze track stond één week in de top 10. Later dat jaar scoorde het trio hun tweede en laatste hit in ons land met Bon Appétit, een samenwerking met Katy Perry.

Takeoff was ook solo actief. In 2018 bracht hij zijn enige soloabum uit: The Last Rocket. In 2022 ontstond er ruzie tussen Quavo en Offset en viel Migos als groep uit elkaar. Quavo en Takeoff hebben sindsdien nog wel samengewerkt. Vorige maand brachten de twee samen nog het album Only Built For Infinity Links uit. De track Hotel Lobby (Unc & Phew) haalde onlangs de 59e plaats in de Billboard Hot 100.