Artiestafbeelding Migos

Migos

Land Verenigde Staten

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  20 weken in Top 40
  •  306 punten
  •  #2348 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Quavo (Quavious Marshall), Takeoff (Kirshnik Ball) en Offset (Kiari Cephus) vormen in 2009 de groep Migos. De drie zijn familie van elkaar. Zo is Quavo de oom van Takeoff en Offset weer het neefje van Quavo. In 2011 brengen ze hun eerste mixtape, Juug Season uit. Twee jaar later staan ze met Versace voor het eerst in de Amerikaanse Hot 100. Drake, die onder de indruk van het nummer was, besloot van die track een remix te maken.


In de zomer van 2015 brengen ze hun debuutalbum, Yung Rich Nation uit met daarop ook bijdragen van Chris Brown en Young Thug. Op 27 januari van 2017 krijgt dat album een vervolg met de opvolger Culture. Daarop zien we flink wat meer samenwerkingen met de namen van Travis Scott, Gucci Mane, 2 Chainz en DJ Khaled. Hun samenwerking met Lil Uzi Vert, Bad And Boujee, bereikt de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Vrij snel daarna bereikt die single de platina-status in de V.S., goed voor de verkoop van 1 miljoen stuks. 
 
In 2017 werkt het trio, samen met Frank Ocean, mee aan Slide van Calvin Harris. In april is het trio ook te horen op Bon Appétit, de track van Katy Perry. 

In 2022 gaat Migos als groep uit elkaar, nadat er ruzie was ontstaan tussen Quavo en Offset. Quavo en Takeoff gaan daarna door als duo, maar niet meer onder de naam Migos. Op 1 november 2022 komt Takeoff op 28-jarige leeftijd om het leven bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Houston.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook