PnB Rock (30) doodgeschoten

- Nieuws

 PnB Rock
PnB Rock (30) doodgeschoten

De Amerikaanse rapper PnB Rock is maandagmiddag beroofd en doodgeschoten in een restaurant waar hij met zijn vriendin zat te eten. De dader is nog voortvluchtig.

PnB Rock zat maandag samen met zijn vriendin in Roscoe's House of Chicken & Waffles, een restaurant aan de kruising van Manchester Avenue en Main Street in Los Angeles. Rond 13:15 uur vond daar een roofoverval plaats, waarbij de dader het duidelijk op de sieraden van PnB Rock gemunt had. Zijn vriendin had 20 minuten daarvoor via Instagram gepost dat ze in het restaurant zaten en had daarbij haar locatie gedeeld. Tijdens de beroving is PnB Rock doodgeschoten. De dader rende na de overval via een zijdeur in het restaurant naar een vluchtauto. De politie is nog naar hem op zoek en probeert hem via camerabeelden te identificeren. PnB Rock werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar om 13:59 uur werd officieel vastgesteld dat hij was overleden.

De muziekwereld reageert met ontsteltenis op de dood van de jonge rapper. Internet Money noemde PnB een van de aardigste en meest oprechte mensen uit het wereldje en Offset roept om voor hem te bidden. Nicki Minaj waarschuwt op Twitter voor het delen van je locatie op sociale media en refereert daarbij ook aan de moord op Pop Smoke in 2020. Niet iedereen reageert echter even respectvol op het overlijden. 6ix9ine, met wie PnB ruzie had, spotte met het overlijden van zijn collega door de tekst "Homie died over", gevolgd door de emoji van een wafel op zijn Instagram Stories te plaatsen.

PnB Rock werd op 9 december 1991 in de wijk Germantown in Philadelphia geboren als Rakim Hasheem Allen. Toen hij 3 jaar oud was, werd zijn vader vermoord, waarna hij alleen door zijn moeder werd opgevoed. Als kind werd hij geïnspireerd door de muziek van 2pac en de r&b-groep Jodeci. Als tiener belandde hij in de criminaliteit en op zijn 19e werd hij veroordeeld tot een celstraf van 33 maanden. Nadat hij vrijkwam, was hij een tijdje dakloos.

In de gevangenis schreef Rakim zijn eerste mixtape Real N*gga Bangaz, die hij in 2014 uitbracht onder de naam PnB Rock. De letters 'PnB' staan voor (East) Pastorius Street en Baynton Street en verwijzen naar de straathoek in Germantown waar hij opgroeide. In 2015 tekende hij een platencontract bij Atlantic Records en niet lang daarna bracht hij zijn eerste single Fleek uit. Op 26 november 2016 scoorde PnB Rock zijn eerste hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Zijn nummer Selfish bereikte in januari 2017 de 51e plaats.

(Tekst gaat door onder video)

Na Selfish stond PnB Rock nog met zeven tracks in de Amerikaanse hitlijst. Dit waren bijna allemaal tracks waarop hij een featuringbijdrage leverde. Zo stond hij samen in de lijst met onder anderen A Boogie Wit Da Hoodie, Lil Baby en Jeremih. Daarnaast scoorde hij twee hits samen met XXXTentacion, die in 2018 net als hij om het leven was gekomen bij een roofmoord. Hij werkte ook ooit samen met Pop Smoke, die eveneens om het leven kwam bij een schietpartij in 2020.

In de zomer van 2019 haalde PnB Rock zijn hoogste notering met Cross Me, een samenwerking met Ed Sheeran en Chance The Rapper. Deze track kwam in de Amerikaanse Billboard Hot 100 tot de 25e plaats. In Nederland werd dit de enige Top 40-hit van PnB Rock. Hier kwam hij tot nummer 30. PnB Rock heeft tijdens zijn leven twee albums uitgebracht: Catch These Vibes (2017) en TrapStar Turnt PopStar (2019). Met dat laatste album haalde hij de vierde plaats in de Amerikaanse albumlijst.

Elf dagen geleden, op 2 september, bracht PnB Rock zijn laatste single uit: Luv Me Again. Hij laat zijn vriendin Steph en zijn twee dochters Milan (8) en Xuri (2) achter. PnB Rock is 30 jaar oud geworden.