Lost Frequencies, Elley Duhé en X Ambassadors pakken samen de Alarmschijf

- Nieuws

 Lost Frequencies Elley Duhé X Ambassadors
Lost Frequencies, Elley Duhé en X Ambassadors pakken samen de Alarmschijf

Ze hebben allen de Alarmschijf al een keer gepakt, maar nog niet samen. En dat is logisch, want de combinatie Lost Frequencies, Elley Duhé en X Ambassadors is geen logische. Back To You hoor je de komende week extra vaak bij Qmusic.

Voor zowel Elley Duhé als voor Lost Frequencies was 2022 een goed jaar. De Amerikaanse zangeres was te horen op Bad Memories, haar samenwerking met Meduza, James Carter en Fast Boy. Daarmee scoorde ze prompt één van de grotere hits van dit kalenderjaar. Bijzonder, want daarvoor stond ze slechts één keer in de Top 40, via Happy Now. Die track werd in 2018 tot Alarmschijf verkozen. Ook Bad Memories mocht dat stempel een week lang dragen. Lost Frequencies zagen we dit jaar maar twee keer in de Top 40, via Where Are You Now (met Calum Scott) dat aan het begin van het jaar nog wat weken meepakte en via Questions (met James Arthur). Die laatste was Alarmschijf en stond tot en met week 50 in de Lijst der Lijsten. In de UK kwam het succes van Where Are You Now iets later en daardoor was Felix De Laet, zoals de Belg echt heet, de meest gedraaide artiest op de Britse radio. 

Alternatief en toch ook niet
X Ambassadors is een beetje een vreemde eend in de bijt. De Amerikaanse, alternatieve rockband met zanger Sam Harris als stralend middelpunt stond al drie keer in de Top 40. Dat komt vooral doordat de groep commerciële samenwerkingen niet schuwt. Met Renegades pakte de band op eigen kracht een hit (en Alarmschijf mee), met nummer 17 als piekpositie in de lijst. Daarna was het raak met samenwerkingen met Lil Wayne, Imagine Dragons, Ty Dolla $ign, Wiz Khalifa en Logic (Suicide Squad-soundtrack Sucker For Pain) en Kygo (Undeniable). 

Back To You werd al voor de zomer gemaakt en gaat over twee geliefden om elkaar heen draaien. Ze komen toch altijd weer bij elkaar uit. 

Alle Alarmschijven check je in onze playlist op Spotify.